علی عابدزاده در گفتوگو با ایسنا در خصوص ادامه روند عملیات مرمت و بازسازی بازار فرش مشهد، اظهار کرد: بازار فرش یک سابقه بسیار تاریخی دارد و به تعبیری تاریخیترین معبر مشهد به شمار میرود که اکنون عملیات عمرانی آن در معبر اندرزگو ۱۱ در حال اجرا است.
وی با بیان اینکه براساس کاوشهای باستانشناسی که در یکی الی دو سال اخیر در محل بازار انجام دادیم به زمان تیموری رسیدهایم، افزود: شهرداری منطقه ثامن براساس وظیفهای که در قبال ایمنسازی بازارها و معابر داشت، در این زمینه ورود کرد. همچنین با توجه به اینکه بازار ثبت میراث فرنگی بود ایمنسازی و مرمت آن را با تایید و تصویب سازمان میراث فرهنگی در سال ۱۳۹۹ آغاز کردیم.
معاون فنی و اجرایی شهرداری منطقه ثامن تصریح کرد: مرمت بازار فرش از ابتدای اندرزگو ۱۱ تا آب انبار حوض ۴۰ پایه ادامه دارد. بازار فرش حدود ۲۱ دهانه است که طبق طرح سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان به شکل و شمایل زمان قاجار نیز مرمت خواهد شد.
وی عنوان کرد: مرمت و انجام کار تاریخی حساسیت و محدودیتهای خاص خود را دارد و یکی از محدودیتهایی که ما در این یکی دو سال اخیر با آن روبهرو بودیم، مرمتکار فنی بود که در مشهد تقریبا با کمبود مواجه بودیم و این موضوع یکی از مسائلی بود که پروژه ما را کند کرد. بخش دیگر محدودیتها تهیه آجر سنتی و مصالح بود که روند کار را مقداری سخت کرد. اما مهمترین مسئلهای که ما با آن مواجه بودیم عدم همراهی بعضی از کسبه بود که به دلایلی همراهی نمیکردند و به تدریج توانستیم این شرایط را تسهیل و کار را به جلو ببریم.
عابدزاده بیان کرد: در حال حاضر در تمام جبهههای کاری که امکان فعالیت داشتیم و لازم بود مرمت صورت گیرد، اتفاق افتاده است و تعداد دهانههایی که باقی مانده دهانههایی است که کسبه به دلایل مختلف همراهی نکردند. اکنون در حال مذاکره هستیم و تلاش میکنیم دیگر کسبه هم راضی شوند. همچنین پیشبینی ما این است که ظرف مدت ۵ الی ۶ ماه آینده در صورتی که مشکلی وجود نداشته باشد بازار را به صورت کامل مرمت کنیم و این کار را به پایان برسانیم.
وی با بیان اینکه ما برای مرمت بازار فرش به جز همراهی کسبه هیچ مشکل دیگری نداشتیم، اضافه کرد: در این سالهای اخیر آموزشهایی را برای استادکارها ارائه کردیم تا بتوانند به راحتی مرمتهای سنتی را انجام دهند. هزینههایی که برای مرمت این بازار صورت گرفته در قالب ۲ قرارداد بوده که اگر اشتباه نکنم حدود ۲۰ میلیارد تومان نیز هزینه شده است.
عابدزاده خاطرنشان کرد: احیای یکی از قدیمیترین و تاریخیترین گذرگاهها از جمله فعالیتهای مهم شهرداری منطقه ثامن به شمار میرود که در این منطقه کار بزرگی انجام داده است. همانطور که میدانید عنصر اصلی استخوانبندی مشهد از زمان تیموری، بازار فرش بوده است و سیاست کلی ما در شهرداری این است که گذرهای تشرف تاریخی به سمت حرم مطهر رضوی را احیا کنیم.
وی با بیان اینکه سیاست کلی ما این است که گذرگاههای تاریخی را احیا کنیم، اظهار کرد: در حال حاضر غیر از گذر تاریخی بازار فرش، گذر تاریخی مخابرات و گذر تاریخی حاج نوروز به طور کامل احیا و به بهره برداری رسیده است. همچنین گذر تاریخی سالاری مقدم واقع در وحدت ۲۱ که در نهایت به حرم متصل میشود نیز در آستانه بهرهبرداری است. گذر نوغان هم در دستور کار اجرا قرار دارد و در حال برگزاری فرآیندهای مناقصه و پیمانکار است که به زودی آغاز خواهد شد.
معاون فنی و اجرایی شهرداری منطقه ثامن ادامه داد: در واقع احیای گذرگاههای تاریخی، تشرف به حرم مطهر را آسانتر میکند و زائران میتوانند به راحتی به سمت حرم مطهر برای زیارت مشرف شوند. همچنین علاوه بر گذرگاهها، فضاهای عمومی مانند رهباغها را نیز در دستور کار خود داریم و تاکنون رهباغهای حضرت زهرا(س)، بهشت، سلام و طوبی در سالهای گذشته به بهرهبرداری رسیده بود و امسال هم رهباغ رضوان را به بهرهبرداری خواهیم رساند.
وی ادامه داد: ۲۲ بهمن در این محله کاشت فضای سبز را انجام خواهیم داد. بافت اطراف حرم فضاهای متنوعی را برای پشتیبانی زیارت زائران ایجاد میکند و امیدوارم این خدماتی که برای زائران ارائه میشود بازتاب خوبی داشته باشد.
این در حالی است که زمان ابتدایی پایان مرمت بازار فرش مشهد توسط کارشناس ناظر معاونت اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی پایان پاییز ۱۴۰۱ اعلام شده بود، اما در پیگیریهای خبرنگار ایسنا از ساسان نورینمقدم، شهردار وقت منطقه ثامن مشهد در اردیبهشت ماه ۱۴۰۲ پاییز امسال به عنوان تاریخ پایان مرمت این بازار انتخاب شده بود که باز هم مرمت این بازار به نقطه پایانی نرسیده و همچنان زمانی ۵ الی ۶ ماه در صورت عدم وجود مشکل برای بهرهبرداری نهایی تعیین و اعلام شده است.
انتهای پیام
نظرات