حمید یزدانی در اختتامیه نهمین دوره جشنواره نوجوان خوارزمی که امروز ۱۵ بهمن ماه به میزبانی مشهد و در محل دانشگاه فرهنگیان برگزار شد، عنوان کرد: جشنواره نوجوان خوارزمی به ایستگاه پایانی رسید ولی ما الان بخشی از مسیر را طی کردیم و هنوز به قله نرسیدیم.
وی افزود: جشنواره نوجوان خوارزمی از شرایط خاصی برخوردار است که سایر مسابقات و جشنوارهها برخوردار نیستند و امیدواریم طبق تعریفی که از حیات طیبه شده است مبنی بر اینکه حیات طیبه، یک نقطه ثابت نیست بلکه یک مسیر است که باید طی شود، بتوانیم با طی این مسیر به یک زندگی شرافتمندانه برسیم.
یزدانی اظهار کرد: جشنواره دوره دهم نوجوان خوارزمی با جشنواره دوره نهم تفاوتهایی دارد، موضوع امنیت سایبری که در جشنواره دهم مطرح شده است، تلقیهای اشتباهی از آن شده است.
وی تصریح کرد: عنقریب مسئولان نظام باید بگویند ما بحران داده داریم و باید افرادی را برای این موضوع و این مهم تربیت کنیم.
یزدانی افزود: جشنواره نوجوان خوارزمی پای کار آمده است تا کار تربیت این افراد را انجام دهد تا در آینده مشکلی در بحث امنیت و حملههای سایبری نداشته باشیم.
وی تاکید کرد: ما بنا نداریم هکر تربیت کنیم ولی بنا داریم دانشآموزان ما در رمزگذاری به دقت عمل کنند، الان اگر بخواهند رمز مربوط به هر فردی از ما را هک کنند یا برگرفته از تاریخ تولد یا شماره موبایل و یا برگرفته از موارد مشابه اینچنینی است، ولی اگر ما بتوانیم یک تفکر سیستمی و خلاق داشته باشیم دیگر هر رمزی را برای ایمیل یا... انتخاب نمیکنیم، بنابراین در موضوع امنیت سایبری تمام توانمان را میگذاریم که بتوانیم امنیت سایبری را به شکل جدی و دقیق پیش ببریم.
مدیرکل دفتر آموزش متوسطه اول وزارت آموزش و پرورش در رابطه با بهروزرسانی جشنواره خوارزمی گفت: موضوع بعدی بحث پلاسما است. قبلا میگفتند ماده بر سه نوع است جامد، مایع و گاز، اما الان بحث پلاسما و نوع چهارم ماده مطرح است. جشنواره نوجوان خوارزمی به نقطه پایانی نرسیده و ما تغییرات و اصلاحات را به روز انجام میدهیم و بنابر فرمایش امام علی (ع ) دانشآموزان را برای آینده تربیت میکنیم و نه برای گذشته و سعی میکنیم دورنمایی را برای آنها متصور شویم و به آن برسیم.
یزدانی همچنین ادامه داد: بحث گیاهان دارویی از مباحث بسیار مهم دیگری است که ما باید به آن توجه کنیم، در یک بررسی کوتاه مشخص شده است که یک سوم از انواع گیاهان دارویی دنیا در ایران است. در حال حاضر در کشور چین، نزدیک به 100 میلیون نفر از طریق گیاهان دارویی ارتزاق میکنند، اما چنین ظرفیتی در کشور ما موجود است و ما بلااستفاده گذاشتیم و امیدواریم که در جشنواره دهم بتوانیم به نحو احسن روی این موضوع تمرکز کنیم.
وی با بیان اینکه جشنواره خوارزمی آمده است تا دانش نگرش و مهارت دانشآموزان را در زمینه پژوهشگری و روحیه خلاقیت برای حل مسائل ارتقا دهد، افزود: ما تنها بر روی دانش، نگرش و یا مهارت متمرکز نیستیم بلکه روی شایستگی متمرکز هستیم و همه این موارد با هم باید رشد کنند.
مدیرکل دفتر آموزش متوسطه اول وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اهمیت موضوع هدایت تحصیلی در سال تحصیلی جاری توضیح داد: سال جاری با توجه به امتحانات نهایی پایه دهم، یازدهم و دوازدهم، هدایت تحصیلی از گذشته بسیار مهمتر شده است باید در دوره متوسطه اول به دقت عمل کنیم تا روزی برسد که ما هیچ تغییر رشتهای نداشته باشیم.
وی خاطرنشان کرد: متاسفانه بسیاری از دانشآموزان آمال و آرزوهای خود را در رشته تجربی جستوجو میکنند در حالی که ما رشتههای فنی حرفهای خیلی خوبی داریم که به آن کمتوجهی میشود.
یزدانی در ادامه در رابطه با لزوم فراگیری برنامهنویسی پایه در دنیای امروز گفت: همه ما باید سطحی از برنامهنویسی را بلد باشیم. تجربیات من میگوید سطح پایهای از کدنویسی را همه ما لازم داریم و باید به تفکر الگوریتم پایبند باشیم.
وی تاکید کرد: جشنواره نوجوان خوارزمی با یازده حوزه تربیت و یادگیری نیامده است که تخصصگرایی کند، اصلا اینگونه نیست، ما در دوره متوسطه اول، اصلا به دنبال تخصص نیستیم و باید همه دانشآموزان حداقل در چهار یا پنج حوزه جشنواره خوارزمی فعالیت داشته باشند و امیدواریم این اتفاق بزرگ رقم بخورد و در جشنواره سال آینده بتوانیم ادعا کنیم که یک دانشآموز توانمند داریم که در بسیاری از زمینهها رشد کرده و بازوی خوبی برای نظام و کشور باشد.
انتهای پیام
نظرات