این روزها هر گوشه کشور را که نگاه میکنیم صحبت از انتخابات مجلس است و مردم به نوعی سرنوشت خود را در گرو انتخابات میبینند، چرا که مجلس بر طبق فصل ششم قانون اساسی وظیفه قانونگذاری را در کشور دارد، از همین رو مردم به دنبال انتخاب نمایندگانی هستند که بتوانند قانونی کارآمد برای مردم تصویب کنند تا چرخ توسعه کشور همواره رو به پیشرفت باشد.
انتخاباتی که هر ۴ سال یک بار برگزار میشود و بر طبق اصل ۶۴ قانون اساسی تعداد نمایندگان ۲۷۰ نفر است که همواره اقشار گوناگون مردم به امید ساخت فردایی بهتر توسط این ۲۷۰ نفر به سراغ صندوقهای رأی میروند، درست است که مردم اعتماد میکنند و رأی میدهند اما در این بین مردم چه انتظاراتی از نمایندگان خود دارند؟ به چه امیدی به پای صندوقهای رأی میروند؟ به سراغ اقشار مختلف مردم رفتیم تا انتظاراتشان را از نمایندگان خود بگویند.
سعید که کارمند آموزش و پرورش است میگوید: من از نماینده مجلس خود انتظار دارم که سواد کافی و توانایی درک مردم را داشته باشد و خودشان را جدای از مردم نداند چرا که همین مردم هستند که به آنها اعتبار میدهند و با مردم بودن آنها باعث پیشرفت مملکت خواهد شد همچنین دیانت و تقوا را پیشه خود قرار دهند چرا که هر کس خدا را داشته باشد مردم را فراموش نخواهد کرد.
وی افزود: من از نماینده خود انتظار دارم همیشه در قوانینی که میخواهد تصویب کند مردم را در نظر داشته باشد و مصلحت سنجی کند و ببیند چه چیزی برای مردم خوب است.
محمدرضا که معاملهگر بازار بورس است، میگوید: من به عنوان پدر مسئولیتهایی در قبال فرزندانم دارم و باید به فکر آینده فرزندانم باشد ولی با توجه به شرایط اقتصادی، در تنگنای مالی قرار دارم و نگران آینده فرزندانم نیز هستم و خطاب به مسئولین دولتی و مجلسی میگویم که وعدههای به مردم دهید که بتوانید آن را عملی کنید، من حدود ۱۵ سال است که در بازار مالی فعالیت دارم اما حقیقتا انتظار حمایت از مجلس و دولت را دارم چرا که در سه سال گذشته حمایتهای خوبی نشد.
وی افزود: در سه سال گذشته بسیاری از قیمتها چند برابر شد اما سرمایه من در بازار بورس نهایتا ۵۰ درصد رشد داشته، این قضیه با توجه به حرفهای بودن من در بازار است. بسیاری از افرادی که مبتدی هستند تمام سرمایه خود را از دست دادهاند، وضعیت مسکن نیز حال خوبی ندارد، الان در تهران مسکن متری ۱۰۰ میلیون تومان است که خرید خانه برای خیلیها آرزو شده است.
محمدرضا ادامه میدهد: مجلسی که روی کار میآید فکری به حال بازار بورس کند چرا که بازار بورس موتور محرکه اقتصاد کشور است و امیدوار هستم رأی دادن من بتواند بخشی از مشکلات کشور را حل کند و قطعا به خاطر جمهوری اسلامی ایران پای صندوقهای رأی میروم.
جهانگیر که غرفه دار بازار میوه است، میگوید: برای رأی دادن به شخصی رأی میدهم که سوابق اجرایی داشته باشد و در مناصب حکومتی کار اجرایی قابل قبولی کرده باشد و صرف داشتن مدرک تحصیلی را معیاری برای رأی دادن قرار نمیدهم و سعی میکنم به کسی رأی بدهم که حسن شهرت داشته باشد چرا که افراد بیجهت در جامعه معروف نمیشوند حتما کارهای مثبتی در جهت ترقی مملکت انجام دادهاند.
وی افزود: همچنین از نماینده مجلس انتظار میرود که وعدههای خود را فراموش نکند چرا که اگر وعده غیر عملی بدهد به اعتماد مردم خیانت میکند.
علی احمد که بازنشسته است، میگوید: نماینده مجلس باید تحصیلات کافی حداقل در یکی از رشتههای حقوق، مدیریت، علوم سیاسی و یا یکی از رشتههای مرتبط را داشته باشد و از طریق کارهای حزبی و مردمی به شهرت رسیده باشد تا درد مردم را درک کند و دغدغه منافع ملی را داشته باشد، چرا که اگر هدف نماینده مردم تأمین منافع ملی باشد کلیه اهدافی که مردم در طی چندین سال به دنبال آن هستند خود به خود تأمین میشود.
وی افزود: وقتی نماینده مجلس تعیین صلاحیت شد چون در بطن جامعه زندگی کرده است نقاط ضعف قانون را میداند و وقتی وارد مجلس میشود آن را مطرح میکند و قانونی به تصویب میرساند که نقاط ضعف ممکلتی را پوشش میدهد، اینکه نماینده مجلسی میگوید مدرسه و راه میسازد وعدهای ناکارآمد است چرا که دولت و وزرا وظیفه اجرایی در مملکت را بر عهده دارند، نماینده مجلس نباید در امور اجرایی دخالت کند.
علی احمد ادامه میدهد: نماینده مجلس باید با تصویب قوانین کار اجرایی را برای دولت تسهیل کند برای مثال کسانی که در مناطق محروم سرمایهگذاری میکنند را از مالیات معاف کند تا تشویق به سرمایهگذاری شوند، همچنین نماینده مجلس نباید سابقه سوء اجرایی داشته باشد یعنی حتی جریمه رانندگی هم برای وی سوء سابقه محسوب میشود؛ همچنین استقلال عمل کافی را نیز داشته باشد و تحت سلطه کشورهای بیگانه نباشد.
وی ادامه میدهد: یک نماینده مستقل قوانینی را تصویب میکند که منافع ملی را تامین میکند ولی اگر وابسته باشد میتواند با تصویب قوانین ناشایست مملکت را به ورطه نابودی بکشاند. همچنین نمایندگان مجلس باید قومیتهای مختلف کشور را در نظر بگیرند و فقط روی یک قوم تمرکز نکنند چرا که ایران متشکل از قومهای گوناگونی است، برای مثال درست که ما میگوییم نماینده مردم تهران، اما وقتی وارد مجلس میشود بایستی قوانینی را تصویب کند که به نفع کل مردم ایران باشند.
علی احمد تصریح میکند: نمایندگان مجلس باید بروز باشند زیرا که امروزه زندگی مردم به تکنولوژی و علم روز گره خورده است.
انتهای پیام
نظرات