• سه‌شنبه / ۱۵ اسفند ۱۴۰۲ / ۱۳:۳۲
  • دسته‌بندی: دین و اندیشه
  • کد خبر: 1402121510862
  • خبرنگار : 30189

رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی :

به دنبال دانش‌بنیان کردن سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی هستیم

به دنبال دانش‌بنیان کردن سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی هستیم

رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی گفت: در برنامه تحول سازمان فرهنگ و ارتباطات یکی از رویکردها، مساله دانش بنیان کردن سازمان است که امیدواریم جایزه ملی پژوهش‌های برتر بتواند گام نخستی در این زمینه باشد.

به گزارش ایسنا، حجت الاسلام والمسلمین ایمانی پور -رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی- در مراسم اختتامیه جشنواره نخستین جایزه ملی پژوهش‌های برتر روابط فرهنگی بین‌المللی که امروز سه‌شنبه(۱۵اسفندماه) در حسینیه الزهرا(س) سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی برگزار شد با بیان اینکه در برگزاری این جشنواره دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران، دانشگاه امام صادق، شهید بهشتی، پژوهشگاه فرهنگ و ارتباطات، دانشگاه تربیت مدرس، علامه طباطبایی و خانه اندیشه ورز ایران، حلقه اصلی تلاش علمی برگزاری جشنواره و زحمت داوری ها را بر عهده گرفتند، اظهار کرد: امیدواریم با شکل گیری چنین شبکه‌ای با کمک این عزیزان، اتفاقات خوبی را رقم بزنیم. هدف برگزاری جشنواره، شناسایی ظرفیت ها بود. لذا تلاش خواهیم کرد ظرفیت ها را معرفی کنیم.

وی ادامه داد: هدف بعدی حمایت از پژوهش‌ها است؛ پژوهش‌هایی که مورد حمایت قرار می‌گیرند رشد و توسعه بهتری خواهند داشت. آخرین هدف ما هم  بهره گیری از دانش اندوخته مراکز آکادمیک کشورمان بود.

رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی تاکید کرد: در برنامه تحول سازمان فرهنگ و ارتباطات یکی از رویکردها، مساله دانش بنیان کردن سازمان است که امیدواریم این جایزه بتواند گام نخستی در این زمینه باشد.

ایمانی‌پور افزود: بعد از جمع آوری آثار و داوری پژوهش‌ها آسیب شناسی شدند. در درجه اول از نظر کمّی علی رغم رشد نسبی، هنوز هم شاهد کاهش مطالعات در این زمینه هستیم. برای مثال مساله ایرانیان مقیم کشور برای جمهوری اسلامی ایران، مساله راهبردی است که متاسفانه مطالعات در این زمینه اندک است.

وی ابراز کرد: امسال، سال اول برگزاری این جشنواره بود، مع‌الاسف 305 اثر واصل شد که ناکافی است و امیدواریم با تلاش‌هایی که صورت می گیرد در دوره‌های بعد، دریافت های بیشتری داشته باشیم. از 305 اثر 50 اثر متعلق به همکاران سازمانی بود که رقم قابل قبولی است و همکاران سازمان فرهنگ نشان دادند که در این حوزه مطالعات خوبی دارند. نکته مثبت قرابت مطالعات و پژوهش های آنان با میدان بود که اتفاق مهمی است.

رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی بیان کرد: مهم‌ترین آسیب جدی در این دوره این بود که مطالعات ناظر به مسائل کشور نبود، همچنین قرآن یکی از اصلی‌ترین محورهای تقریب در خارج از کشور است و باید فعالیت های قرآنی توسعه پیدا کند. در این زمینه نیاز به مطالعه و پژوهش داریم.

ارسال ۳۰۰ اثر به دبیرخانه جایزه ملی پژوهش‌های برتر روابط فرهنگی بین‌المللی

در بخش دیگری از این نشست رضا ملکی -دبیر جشنواره نخستین جایزه ملی پژوهش‌های برتر روابط فرهنگی بین‌المللی- با ارائه گزارشی گفت: از سه گروه پژوهشگران و محققینی که آثار خود را به دبیرخانه ارائه کردند تشکر می کنم، چون هویت‌بخش اصلی به این جایزه ملی بودند. همچنین از برگزارکنندگان علمی این جایزه که دانشگاه ها، مراکز علمی، شورای سیاستگذاری و اعضای هیئت داوران هستند، قدردانی می کنم. گروه سوم نیز همکاران سازمانی ما هستند که در برگزاری این رویداد تلاش زیادی کردند.

وی افزود: ایده برگزاری این جایزه ملی از اواخر سال 1401 در زمانی که ما هفته پژوهش را برگزار می کردیم شکل گرفت و مقرر شد جایزه ای در سطح پژوهش‌های برتر در سطح ملی داشته باشیم.

ملکی یادآور شد: آیین نامه این جایزه به تصویب رسید و دبیر علمی این جایزه به انتخاب اعضای شرکت کننده  روح الله حسینی تعیین شد. در مهرماه 1402 فراخوان این جایزه تنظیم شد و به همه دانشگاه های سراسر کشور ارسال شد. یکی از ویژگی های این جایزه، مشارکت دانشگاه ها و مراکز علمی از سراسر کشور بود. حتی از استان هایی که گمان نمی کردیم آثاری به دست ما رسید که نشان می دهد، فراخوان به خوبی اطلاع رسانی شده است.

وی افزود: بیش از 300 اثر به دبیرخانه جشنواره واصل شد و در مرحله بررسی و داوری قرار گرفت. فرایند داوری از آبان ماه آغاز و هیئت داوران برگزیدگان را معرفی کردند.

ملکی در پایان سخن گفت: در آینده امیدواریم سه شبکه‌ای که در طول این جشنواره شناسایی شده اند، مورد استفاده قرار گیرند. شبکه اول پژوهشگرانی هستند که فعالیت کردند و دست به قلم شدند در حالی که قبلاً مورد شناسایی قرار نگرفته بودند. گروه دوم شبکه اعضای هیئت علمی مراکز دانشگاهی کشور هستند که این جایزه سبب شد ارتباطاتی بین دانشگاه های مختلف ایجاد شود. شبکه سوم شبکه همکاران سازمانی بود که در زمینه روابط فرهنگی پژوهش کردند و حدود 50 اثر از 300 اثر توسط همکاران سازمانی به دبیرخانه ارسال شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha