به گزارش ایسنا، متن پیش رو واکاوی عوامل و پیامدهای جنایت صهیونیستها در حمله به کنسولگری ایران در دمشق توسط وزنامه جام جم است که در ادامه میخوانید:
بدون تردید جمهوری اسلامی ایران باتوجه به شرایط حاکم بر منطقه، نسبت به حفاظت از منافع و نظامیان خود تاکید داشته و هرگز مرعوب خیالات خام و برنامههای صهیونیستها و محور شرارت نمیشود و پاسخ پشیمانکننده خود را موکول به تدبیر کارکشتگان این حوزه میکند، مضاف بر اینکه موشکهای دوربرد، هوشمند و نقطهزن ایران اسلامی و محور مقاومت منتظر فرمانِ فرمانده هستند تا طومار رژیم صهیونیستی و فرماندهان نظامی و امنیتی این رژیم را درهم بپیچند و تصاویر فرار آنها با پوششهای نامتعارف در رسانهها مخابره شود.بنابراین ضرب شست جدی و سخت از جانب ایران به رژیم صهیونیستی با اعتماد به تدبیر فرماندهان صورت خواهدگرفت و تبعات غیرقابل جبران اقدام علیه منافع ملی ایران به ایالات متحده و دستنشانده هار آن درمنطقه گوشزد خواهدشد.
نشریه فارین پالیسی پس از تجاوز رژیم صهیونیستی به سفارت کشورمان در سوریه نوشت: این حمله به دو دلیل عمده با سایر حملات قبلی تلآویو متفاوت است و هر دوی این دلایل حکایت از آغاز دور جدیدی از خشونتهای احتمالی در منطقه دارد که احتمالا یا مستقیما توسط خود ایران یا از طریق نیروهای نیابتی این کشور در منطقه صورت خواهد گرفت.
دلیل نخست فرد مورد هدف این حمله است. سردار محمدرضا زاهدی که فرماندهی نیروی قدس سپاه در لبنان و سوریه را بر عهده داشت، عالیرتبهترین مقامی است که در این حمله جان خود را از دست داده است. معاون وی و پنج عضو دیگر سپاه قدس نیز در این حمله جان خود را از دست دادهاند.
دومین دلیل مکان وقوع این حمله است. این حمله هوایی یک ساختمان امور کنسولی در مجاورت سفارت ایران در دمشق را هدف قرار داد و موجب تخریب کامل ساختمان و آسیب دیدن مجتمع دیپلماتیک ایران شد. بنابراین حمله به یک مکان دیپلماتیک یا حتی یک ساختمان غیررسمی در مجاورت سفارت یک اقدام تنشزای قابل توجه به شمار میرود.
دالیا داسا کایه، کارشناس امور خاورمیانه در مرکز روابط بینالملل بارکل دانشگاه کالیفرنیا در این باره گفت: «تاسیسات دیپلماتیک به عنوان مکانهای ملی و حاکمیتی حفاظت شده تلقی میشوند. حمله به یک مکان دیپلماتیک مانند حمله به خاک یک کشور است... این عاملی است که احتمالا میتواند بازی را تغییر دهد.» وی در ادامه افزود: «تردیدی نیست که طرف ایرانی واکنش قدرتمندی به این حمله نشان خواهد داد...، اما اینکه این واکنش به چه شکلی خواهد بود در حال حاضر مشخص نیست.»
حتی فواد حسین، وزیر امور خارجه عراق هفته گذشته در جریان سفر خود به واشنگتن گفته بود: «منطقه زیر آتش است و همه چیز به آنچه در غزه رخ میدهد ارتباط دارد... وضعیت بسیار خطرناک است.»
براساس الگوی رفتارهای قبلی ایران، فهرست گزینههایی که میتواند تشکیل دهنده اقدامات متقابل ایران باشد، نظیر حمله مستقیم موشکی به اسرائیل یا اقدامات غیرمستقیمتر نظیر حمله ایران به اماکن متعلق به سرویسهای اطلاعاتی رژیم صهیونیستی در عراق یا حملات بزرگتر و پرتکرارتر به این رژیم توسط جبهه مقاومت در منطقه است.
این نشریه آمریکایی در ادامه تحلیل خود آورده است: چشمانداز دیگر این است که ایران به گروههای شبه نظامی نیابتی خود در سوریه و عراق در مورد حمله به نظامیان و اهداف نظامی آمریکا در آن کشورها چراغ سبز نشان دهد. چنین حملاتی در اوایل ماه فوریه پس از یک سری حملات هوایی آمریکا به گروههای شبه نظامی تحت حمایت ایران متوقف شد.
این حملات ممکن است مجددا از سر گرفته شود. این رسانه آمریکایی ادامه داده است: بدترین سناریوی احتمالی این است که اقدام تلافیجویانه ایران به یک جنگ تمام عیار بین اسرائیل و حزبالله بدل شود. فارین پالیسی در ادامه نوشته است: «حزبالله مهمترین بازیگر غیردولتی برای ایرانیهاست و نیروی بازدارنده نهایی تهران به شمار میرود، بنابراین ریسک بینهایت بالایی برای افزایش تنش در آن منطقه وجود دارد.»
درهمین زمینه سعدالله زارعی،تحلیلگر مسائل سیاسی درباره اهداف پشت پرده رژیم صهیونیستی از حمله هوایی به ساختمان مجاور کنسولگری جمهوری اسلامی ایران در سوریه گفت: رژیم صهیونیستی با این انگاره که با حمله به مواضع ایران در سوریه میتواند دستاوردی علیه کشورمان و جبهه مقاومت کسب کند، دست به چنین اقدامی زد؛ البته تمرکز اصلی آنها این است که به دنبال حملات به مواضع ایران در سوریه بتوانند کشورمان را مجبور به خروج از سوریه کنند. نتانیاهو و ارتش صهیونیستی تلاش میکنند با حادثهآفرینی در خارج از غزه اهداف اعلام نشده را جایگزین اهداف اعلام شده کنند. وی افزود: رژیم صهیونیستی با این هدف کلی در چند ماه گذشته نیروها، مستشاران و مسئولان سازمان دهنده مناسبات ایران و سوریه را هدف قرار داده و روی این محور متمرکز شده، تا از سوریه خارج شویم. این تحلیلگر مسائل سیاسی عنوان کرد: رژیم صهیونیستی به دنبال باز کردن پای ایران به جنگ مستقیم نیست، زیرا صهیونیستها به خوبی میدانند درگیر شدن با کشورمان به معنای سرعت یافتن پایان موجودیت رژیم صهیونیستی است. آنها به دلیل اینکه میدانند از پس حملات مقاومت در غزه برنمیآیند و هر روز بر تعداد جان باختگانشان افزوده میشود، رو به جنایتهایی آوردهاند و به این موضوع واقفند که نمیتوانند با ایران درگیر شوند.
انتهای پیام
نظرات