• سه‌شنبه / ۲۱ فروردین ۱۴۰۳ / ۱۶:۲۸
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1403012111402
  • خبرنگار : 30147

مدیر جهاد کشاورزی جوین مطرح کرد

بازسازی قنات‌ها دغدغه همه ساله کشاورزان جوینی در آغاز فصل بهار

بازسازی قنات‌ها دغدغه همه ساله کشاورزان جوینی در آغاز فصل بهار

ایسنا/خراسان رضوی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان جوین گفت: بازسازی قنات‌ها یکی از دغدغه‌های همه ساله کشاورزان این شهرستان در آغاز فصل بهار است.

قاسمعلی نیک‌پسند در حاشیه دیدار با نمایندگان منابع آبی با هدف پیگیری احیا و مرمت قنوات و بررسی مشکلات برخی از کشاورزان، با بیان اینکه بازسازی قنوات مهمترین اولویت جهاد کشاورزی شهرستان جوین در آبادانی روستاها با توجه به آغاز فصل بهار است، به ایسنا گفت: با توجه به اینکه مهمترین مؤلفه در تولید محصولات کشاورزی نیز آب محسوب می‌شود همه ساله جهاد کشاورزی این شهرستان بر اساس اعتباراتی که تخصیص می‌یابد اقدام به بازسازی قنوات می‌کند.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان جوین با اشاره به آغاز فصل بهار و احتمال بارندگی‌ها و با توجه به پیش بینی‌های هواشناسی بر استفاده بهینه از روان آب‌ها در بخش کشاورزی تأکید کرد و افزود: در شهرستان جوین بالغ‌بر ۸۰ درصد مردم به شغل کشاورزی مشغول هستند.

وی در همین خصوص اظهار کرد: باید کشاورزی به صورت اقتصادی انجام شود تا با ایجاد کشاورزی پایدار در بخش کشاورزی شاهد رشد اقتصادی و رسیدن به خودکفایی باشیم.

نیک‌پسند با اشاره به اینکه در شهرستان جوین بالغ‌بر ۸۹ رشته قنات فعال موجود است، عنوان کرد: بازسازی و نگهداری قنوات نیز تنها راه زنده ماندن قنوات محسوب می‌شود و می‌طلبد که برای تثبیت وضعیت آن‌ها و جلوگیری از هدر رفت و یا نقصان آب مراقبت‌های دائمی صورت بگیرد.

وی با بیان اینکه مهمترین اولویت کشاورزان در تولید محصولات کشاورزی موضوع آب و بازسازی قنوات به شمار می‌رود و از طرفی شهرستان جوین با توجه به اینکه اغلب مردم از طریق کشاورزی امرار معاش می‌کنند و نبود آب ضربه‌ بزرگی به محصولات زراعی و باغات شهرستان وارد می‌سازد مشارکت همگانی را برای تحقق این موضوع خواستار شد.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان جوین خاطرنشان کرد: در حال حاضر شهرستان جوین دارای یک سد کمایستان و ۳۸۰ حلقه چاه عمیق و نیمه عمیق، ۷۲ رشته قنات و ۶ دهنه چشمه و یک سد خاکی است.

نیک‌پسند در ادامه گفت: این شهرستان به عنوان نگین سبز خراسان رضوی دارای ظرفیت ویژه‌ای در تولید محصولات استراتژیک همچون گندم، جو، کلزا و چغندر قند است و توان تأمین امنیت غذایی را تا حد زیادی دارد.

 وی افزود: باید تمام همکاران در جهت تحقق شعار سال و همچنین پیشبرد اهداف سازمانی و اولویت‌های تعیین شده توسط سازمان تلاش کنند.

نیک‌پسند با اشاره به اینکه جلوگیری از ناکار آمدی کارخانجات تولیدی، جلوگیری از واردات و جایگزینی تولیدات داخلی نیز مهمترین اولویت ما در جهاد کشاورزی است، افزود: بدون شک با برنامه‌ریزی و همکاری تمامی دستگاه‌ها و استفاده از ظرفیت بخش خصوصی می‌توان در جهت رشد تولیدات داخل گام‌های مؤثر برداشت.

قاسمعلی نیک‌پسند با اشاره به مشکلات به وجود آمده در سر راه تولیدکنندگان و صنعتگران خواستار هماهنگی‌های بیشتر در رفع این مشکلات شد.

وی همچنین خواستار رعایت قوانین اداری و رعایت حقوق مراجعین از سوی همکاران شد و اظهار کرد: می‌توانیم با رعایت حقوق یکدیگر فضای بسیار عالی را برای خدمت‌رسانی فراهم کنیم.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان جوین در ادامه با بیان اینکه این شهرستان ۱۲ هزار بهره‌بردار در بخش‌های کشاورزی، باغداری، دام‌پروری و طیور دارد، به نقش بسزای شهرستان جوین به عنوان قطب تولید محصولات کشاورزی در تأمین امنیت غذایی اشاره کرد و افزود: بالغ‌بر ۹۲۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی این شهرستان به کشت گندم و بالغ‌بر ۵۰۰۰ هکتار از اراضی نیز به کشت جو اختصاص یافته است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha