احمد محمدی در گفتو گو با ایسنا، عدم پرداخت منظم عوارض ارزش افزوده را یکی از مشکلات موجود شهرداریها دانست و اظهار کرد: شهرداریها روی این درآمد حساب کردهاند و پرداخت مقطعی آن به هر دلیلی، شهرداریها را با چالش مواجه میکند.
وی ادامه داد: این حقی است که برای شهرداریها ایجاد شده و شهرداریها بر اساس آن به پیمانکاران متعهد شده یا اقدام به خرید کردهاند. عدم پرداخت عوارض بدون اطلاع قبلی، شهرداریها را دچار مشکل میکند، ضمنا عمده مبالغی که تحت عنوان ارزش افزوده به شهرداری دلیجان پرداخت شده، صرف پروژههای عمرانی شده است.
وی عدم پرداخت عوارض آلایندگی را یکی دیگر از مشکلات شهرداریها دانست و افزود: با توجه به اینکه دلیجان سومین شهر صنعتی استان بوده و بیش از ۴۰۰ واحد صنعتی در این منطقه فعال است که اکثر آنها صنایع آلاینده هستند، این عوارض به شهرداری پرداخت نمیشود و شورای شهر خواستار مشخص شدن دستگاه دریافتکننده عوارض آلایندگی است.
رییس شورای اسلامی شهر دلیجان ادامه داد: در برخی موارد اداره ثبت اسناد و املاک از ارائه نقشه کاداستر به شهرداریها خودداری میکند که لازم است این مشکل از طریق اداره کل استانی رفع شود. نقشه کاداستر استفادهای به جز تسهیلگری در انجام امور جاری مردم برای شهرداریها نخواهد داشت.
وی با گلایه از عدم اطلاع رسانی به شورای شهر درخصوص حضور مدیران کل دستگاههای اجرایی در دلیجان، افزود: با توجه به مراجعات مردمی و احصای روزانه مشکلات آنان توسط شهرداری و شورا، برخی از این مشکلات ثبت می شود تا با حضور مدیران کل و به منظور جلب رضایت مردم برطرف شود، اما بعضا شورا از این حضور مطلع نمیشود.
محمدی با اشاره به توسعه شهر دلیجان، تصریح کرد: در برخی جلسات، مدیران دستگاههای خدماترسان از نبود اعتبار برای توسعه شهری میگویند درحالیکه بر اساس برآوردهای موجود، واحدهای صنعتی در حال احداث در دلیجان تا پایان فروردینماه نیازمند حدود ۱۲۰۰ نیروی کار خواهند بود. این نیروی کار نیازمند تامین مسکن و تامین خدمات آب، برق و گاز هستند. اگر قرار به توسعه صنعت باشد اما در کنار آن تامین مسکن و فرهنگسازی انجام نشده و دستگاههای خدمات رسان نتوانند خدمات مورد نیاز این اقدامات توسعهای را انجام دهند، با مشکل مواجه خواهیم شد.
وی با اشاره به تصویب بودجه ۴۰۴ میلیارد تومانی شهرداری دلیجان برای سال ۱۴۰۳، گفت: حدود ۷۰ درصد از این بودجه برای اقدامات عمرانی پیشبینی شده است. بودجه شهرداری در سال ۱۴۰۲ حدود ۲۲۰ میلیارد تومان بود ولی درآمد محقق شده حدود ۳۰ درصد بیشتر از بودجه تصویب شده بود. بودجه شورای اسلامی شهر نیز برای سال ۱۴۰۳ مبلغی بالغ بر ۶۰۰ میلیون تومان تعیین شده است. دفترچه بهای خدمات و عوارض برای سال ۱۴۰۳ نیز با حدود ۳۵ درصد افزایش نسبت به سال ۱۴۰۲ مصوب و اطلاعرسانی شده است.
وی تصریح کرد: در مواقع بروز حوادث غرقشدگی در سد ۱۵ خرداد، خدماتی از قبیل غریق نجات و آتشنشانی توسط شهرداری دلیجان انجام میشود. اگر قرار است مدیریت و بهرهبرداری سد در اختیار آب منطقهای قم باشد، مشکلات و معضلات این چنینی نیز باید توسط خود آنان پوشش داده شود. اینکه از مسئولین مدیریت شهری برای ورود به محوطه سد و سرکشی به چاههای آب بوستان ۱۵ خرداد تقاضای کارت شناسایی شده یا خودروی آنها تفتیش شود، قابل پذیرش نیست.
رئیس شورای اسلامی دلیجان با اشاره به در حال انجام بودن پروژه ترانشهبرداری و آسفالت بلوار شهید فهمیده توسط شهرداری، گفت: این اقدام موجب نارضایتی کسبه و رانندگان بومی و عبوری شده است. لازم به ذکر است که طبق قوانین و مقررات، ورود کامیونها و خودروهای سنگین به داخل شهرها ممنوع است اما متاسفانه به دلیل نبود مسیر جایگزین برای عبور این خودروها، با تردد خودروهای سنگین، شهرداری دلیجان سالانه متحمل هزینه هنگفتی به منظور بازسازی و مرمت مسیر میشود. ضروری است ایجاد مسیر جایگزین توسط اداره راهداری و حمل و نقل جادهای در دستور کار قرار گرفته یا در هزینهکرد شهرداری در این مسیر سهیم شود.
وی حضور بیرویه اتباع افغانستانی غیرمجاز در دلیجان را موجب نارضایتی مردم دانست و اظهار کرد: ۵۰ درصد عوارضی که از اتباع غیرمجاز دریافت می شود به شهرداری تعلق میگیرد که در برابر خدماتی که شهرداری به این اتباع می دهد، بسیار ناچیز است.
انتهای پیام
نظرات