• دوشنبه / ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ / ۰۸:۴۱
  • دسته‌بندی: حقوقی و قضایی
  • کد خبر: 1403021007086
  • منبع : قوه قضاییه

روزآمدسازی فرآیندهای دادرسی متناسب با قضای اسلامی در سند تحول قضایی

روزآمدسازی فرآیندهای دادرسی متناسب با قضای اسلامی در سند تحول قضایی

طراحی نظام قضایی و فرآیندهای دادرسی بر اساس مبانی اسلام، راهبردی است که سند تحول و تعالی قوه قضاییه برای روزآمدسازی بخش‌هایی از نظام و فرآیندهای دادرسی متناسب با قضای اسلامی در نظر گرفته است.

به گزارش ایسنا، براساس سند جدید تحول و تعالی قوه قضاییه، «غیرمتقن بودن برخی آراء و تصمیمات قضایی»، «اطاله در فرآیند دادرسی» و «اجرای ناقص و دیرهنگام برخی از احکام» سه مانعی است که در مسیر تحقق کامل مأموریت اول قوه قضاییه در زمینه «رسیدگی به تظلمات، تعدیات، شکایات، حل و فصل دعاوی و رفع خصومات»، قرار دارد.

پنج عامل: «تعارض، ابهام و نقص قوانین و مقررات»، «نقص در زمینه‌های مؤثر برای صدور آراء و تصمیمات متقن»، «خطای برخی از نظرات کارشناسی»، «استفاده حداقلی از فناوری‌های نوین در تحصیل و ارزیابی ادله» و «روزآمدنبودن بخش‌هایی از نظام و فرآیندهای دادرسی متناسب با قضای اسلامی» عواملی هستند که در سند تحول برای ایجاد مشکل «غیرمتقن بودن آراء و تصمیمات قضایی» شناسایی شده‌اند.

راهکار سند تحول برای طراحی نظام قضایی و فرآیندهای دادرسی براساس مبانی اسلام

سند تحول برای رفع مشکل روزآمدنبودن بخش‌هایی از نظام و فرآیندهای دادرسی متناسب با قضای اسلامی، راهبرد «طراحی نظام قضایی و فرآیندهای دادرسی براساس مبانی اسلام» را ارائه کرده است.

راهکار یا راه‌حلی که سند تحول، برای اجرای طراحی نظام قضایی و فرآیندهای دادرسی بر اساس مبانی اسلام مشخص کرده طراحی الگوی قضای اسلامی با تأکید بر موضوعات زیر است:

*تدوین سیاست جنایی اسلام و بازنگری در قوانین مرتبط از جمله قانون مجازات اسلامی و قانون آیین دادرسی کیفری مبتنی بر این سیاست‌

*اصلاح عناوین جرائم قابل تبدیل به تخلف به منظور جرم‌زدایی از آن‌ها و تدوین فرآیندهای اداری رسیدگی به تخلفات.

*تدوین الگوها و اصلاح فرآیندهای قضایی با استفاده مناسب از رویکرد رسیدگی‌های جایگزین، فصل خصومت، کاهش مراحل رسیدگی، میانجی‌گری و صلح و سازش

مسئولیت اجرای این راهکار بر عهده معاونت حقوقی و امور مجلس، معاونت اول قوه قضاییه، پژوهشگاه قوه قضاییه و معاونت راهبردی قوه قضاییه است. مهلت اجرای این راهکار تا پایان سال ۱۴۰۵ است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha