• چهارشنبه / ۱۶ خرداد ۱۴۰۳ / ۱۸:۰۱
  • دسته‌بندی: دین و اندیشه
  • کد خبر: 1403031610753
  • خبرنگار : 71461

استقبال از همکاری‌های مشترک علمی و فرهنگی میان ایران و عراق

استقبال از همکاری‌های مشترک علمی و فرهنگی میان ایران و عراق

در دیدار رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با مقامات بیت‌الحکمه عراق، بر گسترش همکاری‌های علمی و فرهنگی بین دو کشور تاکید شد. در این دیدار که با حضور حجت‌الاسلام اباذری، رایزن فرهنگی کشورمان در عراق برگزار شد، راهکارهای توسعه روابط فرهنگی و علمی ایران و عراق مورد بررسی قرار گرفت.

به گزارش ایسنا، در این نشست، حجت‌الاسلام اباذری به شهرت بیت‌الحکمه اشاره کرد و افزود: روابط دانشگاه‌های ایرانی و مؤسسات علمی ایران با بیت‌الحکمه بسیار خوب است و تاکنون سه رویداد مهم علمی با همکاری این مؤسسه برگزار شده است. این رویدادها شامل گفتگوهای فرهنگی ایران و جهان عرب، همایش افکارشناسی علامه طباطبایی در خصوص فلسفه و تفسیر و همچنین کنفرانس بزرگداشت شخصیت‌های علمی بوده است.

در ادامه حجت‌الاسلام ایمانی‌پور از دولت و ملت عراق برای نقش‌آفرینی در مراسم  شهادت آیت‌الله رئیسی تقدیر کرد و از همکاری‌های دوجانبه بین بیت‌الحکمه و رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران تشکر کرد.

وی افزود: اعتقاد داریم جهان در حال پیچ تاریخی است و مراکز علمی و پژوهشی باید به این موضوع ورود کنند. لازم است در بیت‌الحکمه مرکزی مستقل پیرامون تمدن‌پژوهی ایجاد شود.

به گفته ایمانی‌پور، جشنواره تمدن نوین اسلامی با هدف گردآوری تجارب تمدنی کشورهای اسلامی در ایران برگزار خواهد شد و کشورهایی همچون مالزی، اندونزی، مصر و عراق از محورهای مهم این بحث خواهند بود. وی همچنین ابراز امیدواری کرد که بیت‌الحکمه نقش سازنده‌ای در این موضوع ایفا کند.

در ادامه این نشست، سید محمد هاشمی، مشاور رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، بر وجود استعدادهای علمی و فرهنگی بزرگ در عراق تاکید کرد و گفت: تمدن اسلامی با همکاری ایرانیان و مسلمانان عرب ایجاد شده و بدون همکاری، تمدنسازی امکان‌پذیر نیست. تمرکز بر دو حوزه زنان و جوانان از موضوعات مهم در حوزه مطالعات تمدنی است.

این دیدار با ابراز امیدواری برای امضای تفاهم‌نامه همکاری بین سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و بیت‌الحکمه بغداد به پایان رسید.

بنا بر اعلام این خبر:بیت‌الحکمه که تحت مدیریت وزیر فرهنگ دولت عراق و هیئت امنا اداره می‌شود، به عنوان یکی از مهم‌ترین مؤسسات فرهنگی و شناختی در عراق، نقش مهمی در پیوند گذشته و حال دارد. این مؤسسه به دنبال حل علمی مشکلات جامعه عراق است و از همکاری‌های مشترک با مؤسسات ایرانی استقبال می‌کند.

استقبال از همکاری‌های مشترک علمی و فرهنگی میان ایران و عراق

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha