به گزارش ایسنا، سیامک شهریاری - عضو اتحادیه صادرکنندگان خشکبار ایران - در نشست خبری امروز با محوریت مشکلات و چالشهای صادرات خشکبار اظهار کرد: دستور اصلی بانک مرکزی این است که نرخ ارز را تحت کنترل گیرد و فشار اصلی به صادرکننده وارد میشود. این تورمها از زمانی که درآمد نفتی کشور افزایش یافت آغاز شد. شیوه مبارزه اصولی که باید صورت میگرفت فراموش شده و به کنترل قیمت پرداختهاند. سازمان حمایت از مصرفکننده، تعزیرات و... ایجاد کردند. در شرایط تورمی ارز باید تغییر کند. ارز متناسب با تورم در دیگر نقاط کشور تغییر میکند. در ایران این شیوه استاندارد فراموش شده و قیمت کالا را کنترل میکنند. دستور بانک مرکزی این است که نرخ ارز ثابت بماند و افزایش نیابد و این مسئله فشار زیادی را به صادرکنندگان وارد میکند.
وی افزود: صادرکننده محصولات کشاورزی از بازار آزاد محصولات خود را تامین میکند و این نکته بسیار مهمی است. بنابراین وقتی صادرات انجام میشود به دلیل اینکه دولت تعهد ارزی را از آنها گرفته است میگوید ارز را برگردانید و در این نرخ نیز حتی دخالت میکند. آن نرخ باید آن چیزی باشد که دولت میگوید و مسئله اصلی همین است.
شهریاری ادامه داد: درگیری اصلی همین دخالت در نرخ است که نمیگذارند میان تولیدکننده و صادرکننده تعامل وجود داشته باشد و یا بانک مرکزی به نرخ روز خریداری کند. نرخ ارز آزاد را قبول ندارند که از دیدگاه اقتصادی اصلا منطقی نیست گویا که ما بگوییم بازار آزاد و اقتصاد آزاد را قبول نداریم.
عضو اتحادیه صادرکنندگان خشکبار ایران در پایان تصریح کرد: ریشه تمام مشکلات برای صادرکنندگان، عملکرد دستوری و شیوه مبارزه دولت با تورم است. واردکننده ارز را ارزان بفروشد چه چیزی را به دنبال خواهد داشت؟ واردکننده کالا وارد میکند و این یعنی صادرکننده به واردکننده یارانه میدهد. صادرکننده با پول صادرات اقلام کشاورزی همچون خرما، کشمش، پسته و... به واردکننده یارانه میدهد تا محصولاتی همچون اتومبیل و موبایل و موتور سیکلت و ... وارد کند. همین موجب شده است که بر صادرات فشار وارد شود. ما قدرت رقابتی را از دست دادهایم. این مسئله موجب میشود که دیگر نتوانیم محصولات خود را بفروشیم و از دور خارج شویم.
انتهای پیام
نظرات