• دوشنبه / ۱۴ آبان ۱۴۰۳ / ۱۱:۰۲
  • دسته‌بندی: مرکزی
  • کد خبر: 1403081410171
  • خبرنگار : 50212

جعفری عنوان کرد

معرفی دو رقم جدید انار در آینده نزدیک/فناوری هسته‌ای به کمک باغداران می‌آید

معرفی دو رقم جدید انار در آینده نزدیک/فناوری هسته‌ای به کمک باغداران می‌آید

ایسنا/مرکزی معاون پژوهش و فناوری سازمان تحقیقات آموزش و ترویج وزارت جهاد کشاورزی گفت: در سایه تحقیقات صورت گرفته، در آینده نزدیک دو رقم جدید انار با ویژگیهای جدید و اصلاح شده به باغداران معرفی خواهد شد که به بازارپسندی کمک می‌کند و عملکرد نیز در واحد سطح افزایش خواهد یافت.

حسین جعفری دوشنبه ۱۴ آبان‌ماه در آیین افتتاحیه سومین جشنواره ملی تولید و صادرات انار ساوه که در مسجد جامع تاریخی هزارساله این شهر برگزار شد، اظهار کرد: انار یک محصول مهم در حوزه تولید و صادرات برای بخش باغبانی کشور است. ایران خاستگاه انار جهان است و به دلیل وجود ژنوتیپ های مختلف انار و گونه های نزدیک به آن در این کشور که می تواند منشاء برنامه های اصلاحی باشد، در دنیا بسیار مهم است.

وی با اشاره به اینکه بالغ بر ۷۰۰ ژنوتیپ انار در نقاط مختلف کشور وجود دارد، گفت: ظرفیت ژنتیکی بالایی در ایران وجود دارد که ظرفیت بالایی را در اختیار محققین و اصلاح گران قرار می‌دهد تا برای توسعه ارقام و غلبه بر مشکلاتی نظیر تنش ها استفاده شود.

جعفری با اشاره به وجود پردیس تحقیقات انار در ساوه گفت: نتیجه تحقیقات صورت گرفته، معرفی ۱۰ رقم انار تجاری در کشور است که در حال حاضر تولید می‌شود. دانشگاهیان، دانشمندان و اهل فن باید به مقوله اصلاح ارقام انار ورود کنند تا بتوان ورودی موثر برای غلبه با چالش های محیطی داشت.

وی با تاکید بر لزوم اقتصادی کردن تولید انار گفت: تولید محصول باید اقتصادی و توجیه پذیر باشد تا باغداران بتوانند سرمایه‌گذاری را افزایش دهند و زمینه برای سرمایه گذاری بخش خصوصی فراهم شود.

وی در ادامه، به‌نژادی و استفاده از ظرفیت ژنتیکی را راهکار نخست برای اقتصادی کردن تولید انار بیان کرد و گفت: در سایه تحقیقات صورت گرفته، در آینده نزدیک دو رقم جدید انار با ویژگیهای جدید و اصلاح شده به باغداران معرفی خواهد شد که به بازارپسندی کمک می کند و عملکرد نیز در واحد سطح افزایش خواهد یافت.

وی با اشاره به تنش های محیطی، بروز آفات جدید و شرایط خشکسالی گفت: بروز بیماری های جدید ایجاب می‌کند تا با کمک دانشگاه‌ها و مراکز دانش بنیان، به استفاده از ظرفیت‌های ژنتیکی ورود کنیم.

این مقام مسئول در وزارت جهاد کشاورزی، موضوعات به‌باغی را از دیگر راهکارهای اقتصادی کردن تولید انار بیان کرد و گفت: عمده باغات انار کشور، درجه دو و سه هستند و عملکرد آنها حدود ۱۴ تن در هکتار است که با میزان عملکرد مطلوب فاصله دارد. برای کاهش این فاصله باید اقدامات زیادی انجام شود و چاره ای جز وارد کردن فناوریهای جدید در پیش تولید، فرایند و پروسه تولید و مراحل پس از تولید وجود ندارد.

وی همچنین گفت: در سایه فناوری هسته ای ایجاد شده در کشور، برای استفاده از ظرفیت انرژی هسته‌ای در بخش اصلاحی و انبارداری و ... بخش کشاورزی در چندین استان کشور اقدام و برای توسعه آن در تمامی نقاط کشور، هدف‌گذاری لازم انجام شده است.

وی به ظرفیت تولید انار در ایجاد اشتغال به عنوان یک موضوع مهم اشاره کرد و گفت: ارزش غذایی انار نیز بسیار بالاست و به عنوان دارو نیز استفاده می شود و در حوزه غذاداروها نقش بسزایی دارد. تحمل بالایی که انار در تنش‌های مختلف زیستی دارد زمینه را فراهم می‌کند تا در نقاط دیگر که امکان کشت برخی محصولات وجود ندارد، این محصول کشت شود.

وی همچنین اظهار کرد: با توجه به تغییرات اقلیمی که میزان آفات را افزایش داده است مدیریت محصول و آفات در زنجیره تولید در دستور کار تحقیقاتی وزارت جهاد کشاورزی قرار دارد.

سومین جشنواره ملی تولید و صادرات انار ساوه از امروز ۱۴ آبانماه به مدت یک هفته در مسجد جامع تاریخی هزارساله ساوه میزبان علاقمندان خواهد بود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha