• دوشنبه / ۱۴ آبان ۱۴۰۳ / ۱۵:۳۹
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1403081410563
  • خبرنگار : 30147

علائمی که در کمترین زمان منجر به بیهوشی و مرگ افراد می‌شود

علائمی که در کمترین زمان منجر به بیهوشی و مرگ افراد می‌شود

ایسنا/خراسان رضوی همه ساله با فرا رسیدن فصل سرما افراد بسیاری در نقاط مختلف به دلیل رعایت نکردن نکات ایمنی و گاز گرفتگی با مونوکسید کربن جان خود را از دست می‌دهند.

 محمد حسن نیکومنش رئیس اداره آتش‌نشانی و خدمات ایمنی فریمان در همین خصوص به ایسنا گفت: یکی از مهم‌ترین نگرانی‌ها در فصل سرما خطر گاز گرفتگی و مسمومیت با گاز مونوکسید کربن است که افزایش پیدا می‌کند.

 وی با بیان اینکه از خفگی با گاز مونوکسید کربن به عنوان مرگ خاموش نام برده می‌شود، افزود: یکی از مهم‌ترین دلایل گازگرفتگی به دلیل تهویه نامناسب و نداشتن دودکش است.

رئیس اداره آتش‌نشانی و خدمات ایمنی فریمان با اشاره به اینکه متأسفانه برخی از گاز آشپزخانه به عنوان وسیله گرمایشی استفاده می‌کنند، تصریح کرد: این کار موجب انتشار گاز مونوکسید کربن می‌شود.

وی اظهار کرد:  این گاز نامرئی است اما در صورت استفاده از تهویه و دودکش مناسب میزان حوادث به میزان قابل توجهی کاهش پیدا می‌کند.

نیکومنش گفت: امکان دارد حتی برخی افراد با غلظت کم هم مسموم شوند اما چون علائمی مانند سرماخوردگی دارد، بعضاً فرد مسموم متوجه نمی‌شود و صرفاً اقدام به خوردن قرص سرماخوردگی می‌کند و به خواب می‌رود.

وی با بیان اینکه تنفس کسی که با گاز مونوکسید کربن مسموم می‌شود سخت شده و سردرد و سرگیجه و حالت تهوع دارد، گفت: این علائم و نشانه‌ها در صورت ادامه دارد شدن و یا عدم درمان به موقع منجر به بیهوشی فرد و در نهایت به مرگ منجر می‌شود.

رئیس اداره آتش‌نشانی و خدمات ایمنی فریمان در خصوص اقداماتی که باید در مواجهه با فردی که دچار گازگرفتگی شده انجام داد، گفت: فرد مبتلا به گازگرفتگی را ابتدا باید با احتیاط به فضای باز انتقال داد و بلافاصله با اورژانس ۱۱۵ نیز تماس گرفت.

وی با تأکید بر اینکه باید یقه تنگ مصدوم را شل کرد و با سرانگشتان به شانه فرد ضربه زد و با صدای بلند و رسا او را صدا زد، گفت: با این اقدام می‌توان میزان هوشیاری فردی که دچار گازگرفتگی شده را بررسی کرد.

نیکومنش با بیان اینکه این گاز چون بو و رنگ و مزه ندارد متوجه انتشار آن نمی‌شویم، اذعان کرد: این گاز از طریق دودکش و بخاری‌های خراب داخل منزل نشت می‌کند.

وی خاطرنشان کرد: حتی اگر اکسیژن کافی هم در بدن باشد، مسمومیت با گاز مونوکسید کربن می‌تواند منجر به کاهش اکسیژن‌رسانی به بافت‌ها و سلول‌ها و در نهایت اختلال در عملکرد و ارگان‌های بدن شود.

رئیس اداره آتش‌نشانی و خدمات ایمنی فریمان با تأکید بر اینکه برای پیشگیری از گاز مونوکسید کربن به هیچ عنوان نباید از بخاری‌های نفتی و گازی بدون دوکش استفاده کرد، گفت: قبل از نصب و راه‌اندازی از عملکرد صحیح بخاری که باید استاندارد باشد اطمینان حاصل شود.

وی با بیان اینکه در محیط‌های بسته به هیچ عنوان نباید اقدام به سوختن چوب و یا زغال کرد، افزود: همه ساله تعدادی از شهروندان فریمانی دچار گازگرفتگی می‌شوند، اما امیدواریم با رعایت نکات ایمنی توسط شهروندان در فصل سرمای امسال شاهد چنین حوادثی نباشیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha