• پنجشنبه / ۱ آذر ۱۴۰۳ / ۰۸:۵۷
  • دسته‌بندی: دیدگاه
  • کد خبر: 1403090100042
  • منبع : مطبوعات

مکانیزم ماشه ایرانی!

مکانیزم ماشه ایرانی!

اگر پیش نویس قطعنامه علیه تهران تصویب شود ایران متقابلا مکانیزم ماشه خود را فعال خواهد کرد و سطح غنی‌سازی خود را افزایش می‌دهد و ممکن است اجازه بازرسی سرزده به بازرسان آژانس را ندهد. طبیعتا ایران برگ‌های برنده بیشتری دارد که از آن برگه‌ها در زمان خود استفاده خواهد کرد

به گزارش ایسنا، حسن هانی‌زاده، کارشناس روابط بین‌الملل در یادداشتی نوشت:

تلاش اخیر اتحادیه اروپا در اعمال تحریم علیه ایران و کوشش برای ارائه پیش‌نویس قطعنامه به شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برای تصویب قطعنامه علیه ایران نشان می‌دهد که اروپایی‌ها به نیابت از آمریکایی‌ها و لابی صهیونیستی در تلاشند آخرین حلقه ارتباطی بین ایران و آژانس را قطع کرده و ایران را تحت فشار قرار دهند.

 با توجه به دیدار اخیر رافائل گروسی مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از تهران و بازدید سرزده از تاسیسات هسته‌ای ایران نشانه‌های مثبتی از تعامل بین ایران و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ایجاد شد اما متاسفانه اتحادیه اروپا درصدد باج‌خواهی و تحت فشار قرار دادن ایران بر آمده است. منع پرواز هواپیماهای مسافربری ایران به کشورهای اروپایی و خصوصا انگلستان و منع رفت و آمد کشتی‌های ایرانی به سمت اروپا و تلاش برای ارائه پیش‌نویس قطعنامه به شورای حکام نشان می‌دهد که اتحادیه اروپا درصدد فعال کردن مکانیزم ماشه است که ایران را به لحاظ اقتصادی با افزایش تحریم‌ها تحت فشار قرار دهد و این مساله با روح توافقنامه برجام در تضاد است. چرا که جایگاه قانونی برای نظارت بر فعالیت هسته‌ای ایران به آژانس اتمی داده شده و دخالت اتحادیه اروپا خصوصا سه کشور انگلستان، فرانسه و آلمان مخالف قوانین بین‌المللی است و اگر اتحادیه اروپا بخواهد درصدد باج‌خواهی از ایران برآید طبیعتا ایران اقدامات دیگری انجام خواهد داد و سطح مناسبات و همکاری خود با آژانس را کاهش می‌دهد. اکنون نگاه‌ها متوجه جلسه آینده شورای حکام است. اگر پیش نویس قطعنامه علیه تهران تصویب شود ایران متقابلا مکانیزم ماشه خود را فعال خواهد کرد و سطح غنی‌سازی خود را افزایش می‌دهد و ممکن است اجازه بازرسی سرزده به بازرسان آژانس را ندهد. طبیعتا ایران برگ‌های برنده بیشتری دارد که از آن برگه‌ها در زمان خود استفاده خواهد کرد و به نظر می‌رسد اتحادیه اروپا خارج از قوانین بین‌المللی و توافقنامه برجام قصد دارد شرایط را به‌گونه‌ای ایجاد کند که پرونده ایران به شورای امنیت سازمان ملل ارسال شود تا در آنجا ایران ذیل بندهای خاصی در منشور ملل قرار گرفته و این مساله می‌تواند بر فضای بحرانی منطقه بیفزاید. لذا بهتر است اروپا بیش از اینکه به فکر فشار بر ایران باشد به تعامل با تهران بیندیشد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha