• چهارشنبه / ۲۱ آذر ۱۴۰۳ / ۱۹:۱۶
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 1403092115747
  • خبرنگار : 71654

بسته اخبار علم و فناوری

دستگیری مجرمان توسط پلیس‌های کروی چین/ کشف سنگین‌ترین پادماده تاکنون

دستگیری مجرمان توسط پلیس‌های کروی چین/ کشف سنگین‌ترین پادماده تاکنون

امروز چهارشنبه ۲۱ آذر در سرویس علم و فناوری ایسنا میزبان اخبار گوناگونی از داخل و خارج از ایران بودیم که قصد داریم در اینجا به خلاصه‌ای از آنها بپردازیم.

به گزارش ایسنا، در روزی که گذشت شاهد اخبار گوناگونی همچون هوش مصنوعی، فناوری، فضا، نانو فناوری و دانش‌بنیان بوده‌ایم که در ادامه نگاهی به خلاصه‌ای از این اخبار خواهیم انداخت. برای مطالعه نسخه کامل هر خبر کافی است بر روی تیتر آبی‌رنگ خبر کلیک کنید.

شغل جدید هوش مصنوعی، جزوه‌نویسی و انجام تکالیف دانشگاهی!

اساتید دانشگاه کالیفرنیا لس‌آنجلس(UCLA) از یک ابزار هوش مصنوعی به نام کودو(Kudu) برای ایجاد کتاب‌های درسی، تکالیف و موارد دیگر استفاده می‌کنند.

آسمان بامداد شنبه میزبان اوج بارش شهابی دوپیکری می‌شود/ تبلیغات بی‌اساس مجموعه‌های توریستی برای رصد شهاب‌ها در شرایط وجود نور ماه

مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران لحظه اوج بارش دوپیکری امسال را ۳۰ دقیقه بامداد شنبه ۲۴ آذر دانست و گفت: در حالی که به دلیل نور زیاد و مزاحم ماه، امکان مشاهده شهاب‌های این بارش حتی در نقاط دور از شهرها امکان‌پذیر نیست، برخی مجموعه‌های توریستی به فعالیت‌های رصدی و نجومی روی آورده و تبلیغات زیادی را درباره رصد بارش‌های شهابی از جمله بارش دوپیکری (جوزایی) منتشر کرده‌اند.

موشک «نیو گلن» پیش از پایان سال ۲۰۲۴ پرتاب می‌شود

شرکت «بلو اوریجین» می‌گوید، در مسیر پرتاب موشک قوی «نیو گلن» خود پیش از پایان سال جاری میلادی است، اما هنوز در انتظار تایید مقامات برای انجام آزمایش کلیدی نهایی این موشک بزرگ به سر می‌برد.

جلوگیری از جعل آثار هنری و محصولات دفاعی با فناوری جدید ضدجعل نانویی

با استفاده از نانوذرات نقره، فناوری ضدجعل جدیدی ابداع شده که بسیار ساده و کارآمد است. این روش به دلیل سهولت کار و دقت بالا، پتانسیل بالایی برای تجاری‌سازی دارد.

آموزش هوش مصنوعی با «سرعت نور» ممکن می‌شود

شرکت آی‌بی‌ام (IBM) راهی برای آموزش و اجرای مدل‌های هوش مصنوعی مولد پنج برابر سریع‌تر و کارآمدتر از قبل با تعویض سیم‌های مسی با پرتوهای نور برای اتصال اجزای مرکز داده ارائه کرده است.

میزبانی روسیه از محصولات دانش‌بنیان ایران‌ساخت

با حمایت سازمان توسعه همکاری‌های علمی و فناورانه بین‌المللی، زمینه برای حضور محصولات دانش‌بنیان ایران‌ساخت در پاویون جمهوری اسلامی ایران در نمایشگاه روپلاستیکای روسیه فراهم شد.

ایلان ماسک و مدیرعامل گوگل می‌خواهند بیابان را با صفحات خورشیدی بپوشانند

حضور پر رنگ ایلان ماسک در سیاست، عشق او به انرژی خورشیدی را از بین نبرده است. این علاقه‌ای است که او با ساندار پیچای (Sundar Pichai)، مدیرعامل شرکت آلفابت مادر گوگل، در میان گذاشته است. ماسک در طول این تبادل نظر گفته است که انسان‌ها نمی‌توانند از تمام انرژی موجود روی زمین استفاده کنند و پوشاندن بیابان‌ها و مناطق خشک با صفحات خورشیدی می‌تواند تقریبا منبع انرژی جهان را پنج برابر کند.

آغاز کنگره علوم اعصاب با رویکرد تحریک‌های سطحی و عمقی مغز و هوش مصنوعی

سیزدهمین کنگره علوم اعصاب پایه و بالینی با حضور صاحب نظران و با رویکرد هوش مصنوعی و نقشه‌برداری مغز از امروز اعطا به کار کرد و تا سه روز ادامه دارد.

معرفی ۱۵ محصول دانش‌بنیان حاضر در نمایشگاه هوایی ایران

همزمان با دوازدهمین نمایشگاه هوایی ایران (ایران ایرشو ۲۰۲۴) که با حمایت صندوق نوآوری و شکوفایی در حال برگزاری است، ۱۵ محصول دانش‌بنیان عرضه شدند. 

پلیس‌های رباتیک کروی در چین مجرمان را دستگیر می‌کنند

بر اساس گزارش‌ها، سازمان‌های مجری قانون در چین، آزمایش یک ربات کروی شکل خودکار را آغاز کرده‌اند.

ارتقای یک پله‌ای ایران در حوزه تولید علم جهانی علوم اعصاب

مشاور عالی ستاد علوم و فناوری‌های شناختی معاونت علمی ریاست‌جمهوری با اشاره به ارتقای یک پله‌ای ایران در حوزه علوم اعصاب، گفت: این دستاورد در شرایط تحریم و کمبود زیر ساخت‌ها محقق شده است.

تامین مالی پایدار ضرورت توسعه علوم اعصاب/اجرای ۹ پروژه پیشران شناختی

دبیر ستاد توسعه علوم شناختی معاونت علمی ریلست‌جمهوری، تاسیس و ایجاد سه آزمایشگاه ملی نقشه‌برداری، ملی مغز و آزمایشگاه نخستیان را از زیر ساخت‌های حداقلی برای توسعه تحقیقات در حوزه علوم اعصاب دانست و گفت: این سه آزمایشگاه می‌توانند زنجیره آزمایشگاهی کشور در این حوزه را تکمیل کنند.

عدم سرمایه‌گذاری دلیل از دست دادن جایگاه کشور در انتشار علم

معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه ایران در حال از دست دادن جایگاه علمی خود است، اظهار کرد: ما با این جمله که «پژوهش تنها مقاله نیست» خود را فریب می‌دهیم چرا که شاهدیم کشورهایی چون هند و چین ابتدا تعداد مقالات را رشد دادند و بعد توسعه فناوری برای آنها محقق شد.

تجلیل از دو پیشکسوت علوم اعصاب

در حاشیه سیزدهمین کنگره علوم اعصاب پایه و بالینی از دو پیشکسوت علوم اعصاب تجلیل شد.

بازشدن پای شبه علم در درمان بیماری‌های سیستم عصبی

دبیر علمی سیزدهمین کنگره علوم اعصاب پایه و بالینی با انتقاد نسبت به رواج شبه علم در کشور گفت: شیوع شبه علم موجب به تعویق افتادن درمان و از دست رفتن بیماران می‌شود.

کشف سنگین‌ترین ذره پادماده تا به امروز

دانشمندان در آشکارساز آلیس (ALICE) سرن در حال شبیه‌سازی شرایطی هستند که در طول مه‌بانگ وجود داشته است و تلاش می‌کنند تا به چگونگی تسلط ماده بر پادماده پی ببرند.

کره جنوبی از یک درمان دیجیتالی برای اختلال «ADHD» رونمایی کرد

کره جنوبی از یک درمان دیجیتالی برای اختلال «ADHD» رونمایی کرد

یک شرکت در کره جنوبی از درمان دیجیتالی برای درمان اختلال بیش ‌فعالی و نقص توجه (ADHD) رونمایی کرده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha