• سه‌شنبه / ۴ دی ۱۴۰۳ / ۱۴:۱۵
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1403100402878
  • خبرنگار : 50990

یک مسئول در دانشگاه علوم پزشکی مشهد مطرح کرد

پیش‌بینی ثبت حدود ۲۰ هزار مورد آلودگی به شپش سر در خراسان رضوی

پیش‌بینی ثبت حدود ۲۰ هزار مورد آلودگی به شپش سر در خراسان رضوی

ایسنا/خراسان رضوی رئیس گروه مبارزه با بیماری‌های واگیردار دانشگاه علوم پزشکی مشهد، با بیان اینکه درصد زیادی از موارد آلودگی به شپش سر (پدیکلوز) از مدارس است، از پیش‌بینی ثبت حدود ۲۰ هزار مورد آلودگی به شپش سر در خراسان رضوی خبر داد.

دکتر زهرا نهبندانی در گفت‌وگو با ایسنا درخصوص وضعیت شپش در مدارس کشور به‌خصوص خراسان‌رضوی، عنوان کرد: طبق آخرین گزارش رئیس گروه منتقله از آب و غذا وزارت بهداشت، سالانه حدود ۷۰۰ هزار مورد آلودگی به شپش سر در کشور گزارش می‌شود.

وی با بیان اینکه درصد زیادی از موارد شناسایی شده پدیکلوز از مدارس است، افزود: پیش‌بینی می‌شود تا پایان سال جاری، حدود ۲۰ هزار مورد آلودگی به شپش سر در خراسان رضوی ثبت شود.

رئیس گروه مبارزه با بیماری‌های واگیردار دانشگاه علوم پزشکی مشهد، خاطرنشان کرد: تمام موارد ثبت شده در سامانه معاونت بهداشتی، دارای علائم بوده‌ و تشخیص براساس مشاهده تخم، نمف یا بالغ شپش توسط مراقبان سلامت مرکز بهداشت انجام می‌شود.

وی ادامه داد: تمام موارد دارای کد تشخیص پزشک مرکز بهداشت هستند و شناسایی افراد مبتلا، یا از طریق مراجعه خود فرد به مرکز بهداشت صورت می‌گیرد، یا با مراجعه پرسنل مراقبت سلامت به مراکز تجمعی مانند مدارس انجام می‌شود.

نهبندانی در خصوص اینکه آیا توزیع موارد شپش سر در مناطق مختلف مشهد یکنواخت است، مطرح کرد: آلودگی به شپش سر در مکان‌هایی از جمله حاشیه شهر که مشکل دسترسی به آب و شستشو وجود دارد بیشتر است، ولی معمولا در همه مناطق چه برخوردار و چه غیر برخوردار این چالش وجود دارد. همچنین، درمان این چالش شامل حذف فیزیکی و شیمیایی شپش است.

وی گفت: آموزش فرد و خانواده فرد مبتلا بسیار مهم است و در این زمینه آموزش‌های لازم به همه افراد مبتلا داده می‌شود. داروهای ارسالی از وزارت بهداشت فاقد عوارض بوده و تاکنون از این داروها عارضه‌ای گزارش نشده است.

رئیس گروه مبارزه با بیماری‌های واگیردار دانشگاه علوم پزشکی مشهد، در پایان به اولویت مدارس در برنامه‌ریزی مراقبت از شپش سر توسط مرکز بهداشت استان اشاره کرد و گفت: همه ساله آموزش‌های لازم در این زمینه به مراقبان سلامت مدارس داده می‌شود و همکاری نزدیکی بین آموزش و پرورش و مرکز بهداشت استان در زمینه مراقبت شپش سر وجود دارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha