• یکشنبه / ۲۳ دی ۱۴۰۳ / ۱۰:۵۸
  • دسته‌بندی: دیدگاه
  • کد خبر: 1403102316684
  • منبع : مطبوعات

«عون» دوم در راه بعبدا

«عون» دوم در راه بعبدا

پارلمان لبنان در چهاردهمین نشست پرتنش خود جوزف خلیل عون، فرمانده کل ارتش را به عنوان چهاردهمین رئیس‌جمهوری لبنان انتخاب کرد.

به گزارش ایسنا، حسن هانی‌زاده، تحلیلگر مسائل بین‌الملل در یادداشتی نوشت:

پارلمان لبنان در چهاردهمین نشست پرتنش خود جوزف خلیل عون، فرمانده کل ارتش را به عنوان چهاردهمین رئیس‌جمهوری لبنان انتخاب کرد.

 ریاست این نشست را نبیه بری «شیعه مذهب» به‌عهده داشت و جوزف عون «مسیحی مارونی» که گرایش نسبتا بالایی به آمریکا و غرب دارد در دور دوم رای‌گیری با اکثریت آرای اعضای پارلمان لبنان راهی کاخ بعبدا شد. فراکسیون‌های وابسته به مقاومت اسلامی در پارلمان که ۳۸ کرسی دارد تحت فشار نبیه بری رئیس پارلمان از «سلیمان فرنجیه» به عنوان نامزد رقیب جوزف عون، حمایت نکرد. فراکسیون جریان آزاد ملی به رهبری جبران باسیل وزیر خارجه سابق و داماد میشل عون رئیس‌جمهوری سابق لبنان مخالف انتخاب جوزف عون بود. گفته می‌شود آمریکا، فرانسه و برخی کشورهای عرب حوزه خلیج فارس از مدت‌ها پیش تهدید کرده بودند که اگر جوزف عون انتخاب نشود از کمک مالی به بازسازی ویرانی‌های جنوب لبنان خودداری خواهند کرد. جوزف عون که یک ژنرال ارتش لبنان است، در سال ۱۹۶۴منطقه سن الفیل در یک خانواده مسیحی مارونی ریشه‌دار متولد شد و دوره‌های متعدد فرماندهی و ستاد را در آمریکا و فرانسه طی کرده. از وی که دارای تحصیلات عالی آکادمیک در رشته علوم سیاسی است به عنوان یک نظامی قاطع و در عین حال یک سیاستمدار میانه‌رو نام برده می‌شود. انتظار این است که با انتخاب جوزف عون که دومین رئیس‌جمهوری از خاندان ریشه‌دار عون تلقی می‌شود، لبنان وارد فضای جدیدی از ثبات و آرامش شود. طبق قانون اساسی لبنان رئیس‌جمهوری باید مسیحی مارونی باشد و با آرای دوسوم اعضای ۱۲۸ نفره پارلمان به‌صورت توافقی انتخاب می‌شود. انتخاب جوزف عون به عنوان رئیس‌جمهوری به اختلاف ۲۶ ماهه فراکسیون‌های پارلمان لبنان برای انتخاب یک رئیس‌جمهوری توافقی پایان داد. این انتخابات نشان داد که مجموعه حاکمیتی لبنان به سمت عقلانیت، وفاق ملی و حل اختلافات سیاسی و طایفه‌ای حرکت می‌کند. اگرچه اغلب روسای جمهوری لبنان در طول نزدیک به ۸۰ سال گذشته از بدنه ارتش راهی کاخ بعبدا شده‌اند اما آنچه برای اکثریت ملت لبنان مهم است حفظ موازنه طایفه‌ای و نگاه مثبت رئیس‌جمهوری منتخب به مقاومت اسلامی است. جوزف عون قطعا در سیاستگذاری‌های داخلی، منطقه‌ای و بین‌المللی از سیاست سلف خود میشل عون فاصله نخواهد گرفت و سعی خواهد کرد تا از جریان مقاومت اسلامی لبنان حمایت کند. ادامه آتش‌بس بین حزب‌ا... و رژیم صهیونیستی در جنوب لبنان، بازسازی مناطق بمباران شده در لبنان، بهبود وضعیت معیشتی مردم، تعامل با کشورهای منطقه و جهان و کمک به برقراری ثبات و آرامش در سوریه بخشی از چالش‌های فرا روی رئیس‌جمهوری جدید لبنان است. اگرچه فراکسیون وابسته به حزب‌ا... در پارلمان لبنان با یک سلسله تضمین‌هایی به انتخاب جوزف عون رای مثبت داد اما گزینه مورد نظر برای این جریان نظامی، امنیتی، پارلمانی «سلیمان فرنجیه» بود که از ادامه نامزدی انصراف داد. آنچه در عرصه سیاسی لبنان پررنگ است این است که تصدی پست‌های کلیدی در بدنه دولت و نظام به‌صورت موروثی و بر اساس وزن و جایگاه خانواده‌های پرنفوذ صورت می‌گیرد.

*بازنشر مطالب دیگر رسانه‌ها در ایسنا به منزله تأیید محتوای آن نیست و صرفا جهت آگاهی مخاطبان می‌باشد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha