• چهارشنبه / ۲۶ دی ۱۴۰۳ / ۱۶:۰۷
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1403102619108
  • خبرنگار : 50549

مدیر موزه بزرگ خراسان رضوی خبر داد

برگزاری جشنواره غذاهای سنتی مشهد و افغانستان در ایام نوروز ۱۴۰۴

برگزاری جشنواره غذاهای سنتی مشهد و افغانستان در ایام نوروز ۱۴۰۴

ایسنا/خراسان رضوی مدیر موزه بزرگ خراسان رضوی از برگزاری نمایشگاه غذاهای سنتی مشهد و افغانستان در ایام نوروز ۱۴۰۴ در مشهد خبر داد.

علی صفرنژاد امروز ۲۶ دی‌ماه، در پیش نشست نمایشگاه «حس همسایگی» اظهار کرد: پیشنهاد برگزاری نشست‌های تخصصی با موضوع توانمندسازی در کنار نمایشگاه‌ها که از سوی کارشناسان مطرح شده بسیار ارزشمند است.

وی ادامه داد: ما در چند سال اخیر، ۴ دوره سمینار با عنوان توانمندسازی در حوزه صنایع‌دستی و گردشگری برگزار و از اساتید دعوت کرده‌ایم. در نظر داریم در زمان برگزاری نمایشگاه «حس همسایگی» نشست تخصصی با موضوع توانمندسازی برگزار کنیم.

وی با بیان اینکه هدف اصلی ما از برگزاری این نمایشگاه‌ها، شناساندن هنرمندان ناشناخته به سرمایه‌گذاران است تا از این طریق اشتغال‌زایی صورت گیرد ضمن اینکه از صنایع‌دستی حمایت شود، عنوان کرد: ما ارتباط بسیار خوبی با هنرمندان افغانستانی داریم؛ به عنوان مثال حدود ۱۴۰ اثر نقاشی از آثار برجسته، استاد سروری، از اساتید به نام افغانستان، به صورت امانی در اختیار ما در موزه قرار دارد. این آثار که با موضوعات تاریخی، زندگی مردم و مردم‌شناسی خلق شده‌اند، تاکنون فقط یک بار در موزه ملی کابل به نمایش درآمده‌اند و در زمان برگزاری نمایشگاه، به نمایش گذاشته خواهند شد.

مدیر موزه بزرگ خراسان رضوی تصریح کرد: با توجه به این که با مدیریت بوستان کوهسنگی ارتباط خوبی داریم، لذا در نظر داریم در ایام نوروز نمایشگاهی از غذاهای سنتی مشهد و افغانستان در این مکان برگزار کنیم.

جواد زنگنه، نماینده اداره‌کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان رضوی در ادامه اظهار کرد: هدف ما این است که موزه بزرگ خراسان را به سمتی پیش ببریم که به موزه ملی خراسان بزرگ تبدیل کنیم، به نحوی که کشورهایی که در جغرافیای  سابق خراسان  بودند نیز از سهم خود بهره‌مند شوند.

طرح‌های حمایتی از زنان هنرمند افغان الگویی مناسب برای حمایت از هنرمندان صنایع‌دستی است

در بخش دیگری از این نشست فاطمه سبزکار، فعال حوزه صنایع‌دستی عنوان کرد: هدف ما تنها برگزاری نمایشگاه در یک دوره زمانی محدود نیست، بلکه در نظر داریم توسعه و گسترش آن به سایر فضاهای مناسب مانند پارک‌ها نیز برسد.

وی افزود: نمایشگاه قبلی بسیار موفق بود، اما نکاتی وجود دارد که می‌توان برای بهبود آن اقدام کرد .همانطور که دوستان اشاره کردند، نمایشگاه فرصتی برای به اشتراک گذاری دستاوردهای هنری بین ایران و افغانستان است. با توجه به اشتراکات تاریخی و فرهنگی بین ۲ کشور و هرات به عنوان بخشی از خراسان بزرگ می‌توان این موضوع را در نمایشگاه برجسته کرد.

سبزکار بیان کرد: پیشنهاد می‌شود در نمایشگاه آتی به صنایع‌دستی و هنرهای مناطق مختلف افغانستان، از جمله پنج شیر بامیان و صنایع‌دستی زنان کابلی توجه بیشتری شود. در نمایشگاه قبلی حتی صنایع‌دستی زنان کابلی مانند سوزن‌دوزی نیز به خوبی معرفی نشدند. تنها تمرکز بر هرات کافی نیست، باید به تمام زوایای هنر و فرهنگ افغانستان در این نمایشگاه پرداخته شود.

وی با بیان اینکه طرح‌های حمایتی از زنان هنرمند افغان، مانند طرح یونیسف در کابل که به زنان سرپرست خانوار در تولید و فروش محصولات غذایی کمک می‌کند، الگویی مناسب برای حمایت از هنرمندان صنایع‌دستی است، تصریح کرد: با ایجاد بستر مناسب می‌توان از این هنرمندان حمایت کرده و به معرفی و فروش محصولات آن‌ها کمک کرد. جشنواره غذایی نیز می‌تواند در این راستا بسیار مفید باشد، لذا با همکاری و هماهنگی می‌توانیم نمایشگاهی موفق و تاثیرگذار را برگزار کنیم که ضمن معرفی دستاوردهای هنری ایران، به معرفی و حمایت از هنرمندان افغان نیز کمک کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha