• سه‌شنبه / ۲ بهمن ۱۴۰۳ / ۱۰:۴۶
  • دسته‌بندی: سلامت
  • کد خبر: 1403110201076
  • منبع : وزارت بهداشت و درمان

تاثیر عفونت و آلودگی‌های صوتی بر کیفیت شنوایی

تاثیر عفونت و آلودگی‌های صوتی بر کیفیت شنوایی
عکس تزیینی است.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: بروز عفونت در بخش‌های مختلف گوش و همچنین آلودگی‌های صوتی می‌تواند بر کیفیت شنوایی افراد تاثیرگذار باشد.

به گزارش ایسنا، دکتر محسن رجعتی حقی با بیان اینکه گوش عضو و ارگان اصلی شنوایی است و در ایجاد تعادل بدن نیز نقش بسزایی دارد، خاطر نشان کرد: با توجه به اینکه گوش ارتباط نزدیکی با راه‌های هوایی بدن دارد، امکان اینکه بدنبال عفونت‌های تنفسی و سرما خوردگی‌ها دچار عفونت شود، وجود دارد و در واقع عفونت‌های گوش، زمانیکه به مرحله گوش درد برسد، می‌تواند همراه با تب و بقیه علائم سرماخوردگی باشد و معنایش این است که در فضای گوش میانی، یعنی پشت پرده گوش مایع جمع شده و این مایع ماهیت چرکی و عفونی دارد.

وی افزود: در این حالت احساس گرفتگی (انسداد، خفگی) در گوش و کم شنوایی به فرد دست می‌دهد که پس از مراجعه به پزشک متخصص و درمان با آنتی بیوتیک یا درمان‌های دیگر، مایع چرکی و عفونی بعد از مدتی در فاز حاد عفونتی، بین ۲ تا ۳ ماه طول می‌کشد تا جذب شود و گرفتگی گوش برطرف شود. در این مواقع، جهت رفع نگرانی بیماران بیشتر سعی می‌کنیم به آنها آرامش دهیم و از آنها بخواهیم که صبر کنند.

وی با بیان اینکه در مواقع بروز کم شنوایی و سنگینی گوش ممکن است شستشوی داخل گوش توسط پزشک معالج انجام شود، تصریح کرد: گاهی قسمت خارجی گوش، از ترشحات و اصطلاحا جرمی انباشته می‌شود که متعلق به خود مجرای گوش بوده و نام علمی آن سِرومن است. با تجمع این جرم فرد احساس می‌کند پنبه‌ای داخل گوشش گذاشته شده و صدا از بیرون به داخل گوش منتقل نمی‌شود، در اینجا باید ترشحات خارج و تخلیه شود. از دیرباز با توجه به عدم نیاز به تجهیزات تخصصی برای شستشوی گوش، این کار به راحتی توسط همکاران غیر پزشک (در صورت نبود پزشک) و پزشک با سرنگ و آب و با رعایت شرایط استریل و جریان آب داخل گوش، مواد و ترشحات انجام می‌شد. ولی پیشنهاد بهتر این است که با توجه به وجود متخصصین گوش، حلق و بینی، این کار بدون آب توسط آنها و با استفاده از دستگاه‌های ساکشن یا ابزارهای ظریف (کورت) یا ابزارهایی مثل قاشقک یا یک حلقه که به راحتی جرم گوش را پاک سازی و تمیز می‌کند، انجام شود.

استاد دانشگاه علوم پزشکی مشهد تاکید کرد: عفونت‌های گوش در بعضی از موارد نیاز به درمان طبی دارد و لازم است که داروهای آنتی بیوتیک، داروهای ضد آلرژی و ضد حساسیت استفاده شود. همچنین در بعضی موارد درمان‌ها همراه با جراحی است و هدف اولیه ما از جراحی‌ها، این است که مثلا پارگی پرده گوش را ترمیم یا در بعضی جاها بافت‌های عفونی را برداشته و تمیز و پاک‌سازی کنیم. تمام این جراحی‌ها معمولا زیر میکروسکوپ و با حساسیت بسیار بالایی در فضایی به ابعاد یک سانتیمتر در یک سانتیمتر انجام می‌شود.

بنابر اعلام وزارت بهداشت، وی خاطر نشان کرد: در برخی موارد ممکن است آسیب‌هایی که در طول مدت عفونت در گوش ایجاد شده و اثر تخریبی و نامطلوبی ایجاد کرده با تمیز کردن و پاک سازی عفونت به حالت نرمال بازنگردد، در این گونه موارد پروتزهایی برای شنوایی جایگزین استخوان تخریب شده می‌شود و اگر این کار انجام نشود، در گام بعدی استفاده از روش توان بخشی شنوایی که همان سمعک است را توصیه می‌کنیم.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد درخصوص آسیب‌های ناشی از آلودگی‌های صوتی نیز گفت: گوش ما ارگان گیرنده صدا است؛ بنابراین اگر اصوات از حدی بالاتر و شدیدتر باشد این ارگان آسیب می‌بیند. بعضی از عوامل خطرزا برای شنوایی گوش، استفاده طولانی از گوشی‌های موبایل و هندزفری، شنیدن موسیقی با صدای بلند، انفجارات درمکان های نظامی، میدان های تیر جهت آموزش در مکان های نظامی، ماشین آلات صنعتی و بوق ها و صداهای ناهنجار در محیط است که همه این عوامل باعث آسیب جدی به حساسه گوش، بخش حلزون گوش و عصب شنوایی و سبب ایجاد کم شنوایی، ایجاد صدای سوت و وز وز کردن در گوش می‌شود که بسیار هم آزار دهنده است و در اغلب موارد شنوایی غیر قابل برگشت است. پس بهترین توصیه رعایت بهداشت گوش و پیشگیری است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha