سیدمهدی هدایت در گفت وگو با ایسنا، در مورد آخرین وضعیت شن چالهها در منطقه ۱۸ با بیان اینکه محدوده شن چالههای منطقه ۱۸ به عنوان یکی از محدودههای گردشگری شهر تهران آن هم به صورت فرا منطقهای مورد توجه قرار گرفته است گفت: قرار است با اتکا به شن چالهها و سایر محدودههای گردشگری در پایتخت یک ساختار کلان گردشگری جدیدی را برای شهر تهران تعریف کنیم که بر این اساس شن چالهها از طریق باغراه ۹.۵ کیلومتری حضرت فاطمه زهرا(س) و محدوه بوستان ولایت به بوستان جوانمردان و نهایت به محدوده باغات کن متصل شود.
وی با بیان اینکه شن چاله با محدوده پیرامونی حدود ۴۰۰ هکتار است که برای این طرح رویکردهای مختلفی دیده شده است از جمله احداث یک بوستان گردشگری ملل و ایجاد محلات مسکونی برای ارتباط این محدوده با محلات مسکونی اطراف تا دروازه جنوب شهری تهران تقویت شود و پیوستگی اراضی کشاورزی با بافت شهری حفظ شود گفت: از اهداف کلان این طرح می توان به اعتباربخشی به پایتخت از طریق دروازه جنوب شرقی است، ارتقای تاب آوری زیستمحیطی به خصوص شن چالهها اشاره کرد. همچنین اجرای این طرح موجب منجر به کاهش نابرابری فضایی شمال و جنوب شهر میشود.
هدایت با بیان اینکه از راهبردهای این طرح نیز احیای رود دره کن مدنظر قرار دارد گفت: همچنین خطرات ناشی از برداشت از معادن شن و ماسه رفع شده حفظ و صیانت از گردشگری وبهره برداری بهینه از ظرفیت اراضی ناکارآمد شن چالهها در راستای پاسخگویی به تامین سرانه مدنظر است.
مدیرعامل نوسازی شهر تهران در مورد سرانجام شن چالهها گفت: پس از تصویب طرح شن چالهها در کمیسیون ماده ۵ که در مراحل پایانی قرار دارد، درنظر داریم با پایدارسازی گود بر اساس نقشههای مشاور، احداث بوستان را آغاز کرده و نسبت به تامین خدماتی منطقه اقدام کنیم تا فضای جدید به شهر تهران اضافه شود.
وی با بیان اینکه شن چالهها را به عنوان ظرفیت برای تهران میبینیم اظهارکرد: توافقات اولیه با بخش زیادی از مالکین صورت گرفته که پس از تسهیل طرح، عملیات اجرایی آن شروع خواهد شد بگونهای که امید است مراحل اجرایی این طرح در سال آینده شروع شود.
انتهای پیام
نظرات