• پنجشنبه / ۲۵ بهمن ۱۴۰۳ / ۱۰:۵۶
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1403112518707
  • خبرنگار : 50243

تاکید نمایندگان بر ضرورت حمایت از جهاد دانشگاهی

در جلسه کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در مشهد چه گذشت؟

در جلسه کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در مشهد چه گذشت؟

ایسنا/خراسان رضوی اعضای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در نشست این کمیسیون که شب گذشته در جهاد دانشگاهی خراسان رضوی برگزار شد، بر ضرورت حمایت از این نهاد و توجه و معرفی دستاوردها و توانمندی‌های آن به مردم و همچنین رفع مشکلات و موانع موجود بر سر راه فعالیت‌های جهاد دانشگاهی تاکید کردند.

در این نشست اعضای کمیسیون بهداشت و درمان و همچنین دو نفر از نمایندگان مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی به بیان دیدگاه‌ها و نقطه نظرات خود درباره جهاد دانشگاهی و ضرورت حمایت از این نهاد پرداختند.

در ابتدای این جلسه میثم ظهوریان، نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه حاشیه شهر مشهد و مناطق محروم آن نیازمند توجه بیشتری است، اظهار کرد: از حوزه شرق مشهد محرومیت باید کاسته شود، اعضای کمیسیون بهداشت باید در نظر داشته باشند که هرچه زیرساخت‌های سلامت در مشهد توسعه پیدا کند مردم سایر نقاط کشور نیز از این امکانات بهره‌مند خواهند شد.

حسنعلی اخلاقی، دیگر نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی نیز با بیان اینکه می‌توان جهاد دانشگاهی را تنها مولود انقلاب در حوزه علمی دانست، اظهار کرد: از ابتدای انقلاب اسلامی نهادهای متفاوتی در حوزه‌های مختلف ایجاد شده است، اما تنها نهاد علمی که از دل دانشگاه متولد شد، جهاد دانشگاهی است.

وی خطاب به اعضای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی گفت: با توجه به سفر میلیونی زائران به مشهد مقدس از اقصی نقاط کشور باید نگاه ویژه‌ای به اینجا داشته باشیم، چراکه کمک به اقتضائات مشهد به نوعی کمک به حوزه‌های انتخابیه شما نیز محسوب می‌شود.

در ادامه این نشست اعضای کمیسیون بهداشت و درمان به ارائه نظرات و پیشنهادات خود در خصوص جهاد دانشگاهی و فعالیت‌های این نهاد پرداختند.

در جلسه کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در مشهد چه گذشت؟

عمر علیپور، نماینده مردم آذربایجان غربی در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: ما باید در حوزه علمی از ظرفیت‌های جهاد دانشگاهی استفاده بیشتری داشته باشیم و در کنار آنان قرار گیریم تا بتوانند خدمات بیشتری به مردم ارائه کنند.

سید مسعود خاتمی، نماینده مردم اصفهان نیز با بیان اینکه جهاد دانشگاهی مولود انقلاب اسلامی است، بیان کرد: برای ایجاد رشد در کشور باید دانشگاهیان بسیج شوند و برای حل معضلاتی که با آنها مواجه هستیم راه حل ارائه کنند. امروز نباید از قدرت هوش مصنوعی غافل شد و جهاد دانشگاهی نیز در این زمینه باید خودش را به‌روز نگه دارد.

حسین عبدلی، دیگر نماینده مردم اصفهان در مجلس نیز با اشاره به دستاوردهای جهاد دانشگاهی در حوزه سلول‌های بنیادی تصریح کرد: با توجه به بازدیدی که از فعالیت‌های جهاد دانشگاهی خراسان رضوی داشتیم «چرخه رسیدن به مقصد و ارزآوری» را به عنوان حلقه مفقوده مشاهده کردم. باید فعالیت‌هایی که در این نهاد انقلابی صورت می‌گیرد در جامعه انعکاس پیدا کند و به نظر می‌آید چنین انعکاسی اکنون کمرنگ است.

وی با تاکید بر اینکه کمیسیون بهداشت و درمان مجلس باید برای فعالیت‌های نوآورانه حوزه پزشکی جهاد دانشگاهی تامین اعتبار کند، افزود: باید کارهای جدیدی را که انجام می‌شود سامان‌دهی کنیم و امیدواریم در سال بعد اگر بازدیدی از جهاد دانشگاهی داشتیم این حلقه مفقوده  کشف شده باشد.

محمدرسول شیخی‌زاده، نماینده مردم کردستان در مجلس شورای اسلامی هم در ادامه این جلسه ضمن تقدیر از رویکرد دکتر شهریاری ریاست کمیسیون بهداشت و درمان مجلس نسبت به توجه به مشکلات مردم استان‌های مختلف کشور، اظهار کرد: فعالیت‌های فاخری در جهاد دانشگاهی خراسان رضوی صورت گرفته است که قابل مقایسه با سایر استان‌های کشور نیست؛ اما مساله اساسی برای مردم نتیجه و خروجی این فعالیت‌هاست که اهمیت دارد.

در جلسه کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در مشهد چه گذشت؟

شیخی‌زاده تاکید کرد: جهاد دانشگاهی باید نسبت به نفوذ فعالیت‌هایش در میان مردم نیز دغدغه مند باشد، چراکه فعالیت‌های علمی و پژوهشی ما در نهایت باید منجر به رضایت مردم و رفع مشکلات آنان شود.

سلام ستوده، نماینده مردم مهاباد در مجلس نیز در بخش دیگری از این جلسه، با تاکید بر اینکه جهاد دانشگاهی عرصه عرضه تولیدات و تحقیقات برای خدمات رسانی بهتر به مردم است، گفت: باید دستاوردهای جهاد دانشگاهی را برجسته و رسانه‌ای کنید، مردم باید ببینند در این مجموعه چه گام‌های نوآورانه و فناورانه‌ای برداشته شده است، خود من درباره فعالیت‌های این نهاد زیاد شنیده بودم، اما امروز وقتی از بخش‌های مختلف جهاد دانشگاهی بازدید کردم متوجه عمق و ارزش فعالیت‌هایی که جوانان در این مجموعه انجام می‌دهند شدم.

علی‌اصغر باقرزاده، نماینده مردم بابلسر و فریدون‌کنار در مجلس شورای اسلامی نیز با اشاره به آمادگی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس برای حمایت از فعالیت‌های جهاددانشگاهی، بیان کرد: فعالیت‌های این نهاد تک بعدی نیست و در هر استانی ناظر به شرایط آن استان فعالیت‌های متنوعی از سوی جهاد دانشگاهی انجام می‌شود. خوشبختانه جنس جوانانی که در این مجموعه مشغول به فعالیت هستند از نوعی است که برای انجام کارهای نوآورانه و پژوهشی منتظر تخصیص بودجه نمی‌مانند و کار را روی زمین نمی‌گذارند، بنابراین باید قدردان آنان باشیم.

احمد آریایی‌نژاد، نماینده مردم ملایر نیز با اشاره به اینکه دست و پا زدن در پیچ و خم مسائل اداری مانع از حمایت از نهادهایی مانند جهاد دانشگاهی می‌شود، خطاب به شهریاری رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: باید برای اینکه بتوانیم در جلسات کمیسیون تصمیمات اجرایی بگیریم از نهاد ریاست جمهوری نیز یک نفر را دعوت کنیم.

وی ادامه داد: در حال حاضر رقابت علمی میان کشورها زیاد شده است و اگر از پژوهشگران و نخبگان کشور در فرصت مناسب حمایت نکنیم سایر کشورها از استعدادهای جوانان ما استفاده می‌کنند و باعث مهاجرت نخبگان ما می‌شود.

در جلسه کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در مشهد چه گذشت؟

سید محمد جمالیان، نماینده مردم اراک در مجلس نیز با بیان اینکه هدف اصلی تاسیس جهاد دانشگاهی موضوعات مربوط به توسعه فرهنگی بوده است، خاطرنشان کرد: این نهاد با روحیه جهادی خود به سمت مسائل خدمات تشخیصی و درمانی نیز رفت که هزینه‌های زیادی را نیز در بردارد، از دل جهاد دانشگاهی دکتر کاظمی آشتیانی بیرون آمد که اگر در کشور دیگری بود از او یک برند می‌ساختند. بنابراین به نظر می‌رسد جهاد دانشگاهی باید بر مساله معرفی ظرفیت‌ها و توانمندی‌هایی که در اختیار دارد تمرکز ویژه‌ای داشته باشد.

 این عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس همچنین تصریح کرد: باید به تجهیزات مراکز مختلف جهاد دانشگاهی نیز رسیدگی شود، چراکه اکثر این تجهیزات فرسوده است و باعث نارضایتی شده است.

مهدی فلاح، نماینده مردم رشت در مجلس شورای اسلامی نیز با اشاره به اقبال عمومی مردم، بویژه مردم کم بضاعت به خدمات درمانی جهاد دانشگاهی، بیان کرد: برای انجام خدمات بزرگ باید همه دستگاه‌ها پای کار بیایند. در حال حاضر خدمات جهاد دانشگاهی به بازار آمده، اما نتایج پژوهش‌ها و علمی که در این نهاد تولید می‌شود به بازار نیامده است. در این راستا نقطه امیدآفرین جهاد دانشگاهی مباحث مربوط به رسانه‌ای کردن دستاوردهای آنان است که تاکنون کمرنگ بوده است.

سیدمحمد پاک‌مهر، نماینده مردم بجنورد در مجلس شورای اسلامی نیز در این جلسه با طرح این سوال که با توجه به دیدگاه‌های مثبت اعضای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس باید بررسی کنیم که آیا وزارت بهداشت و درمان هم همین نگاه را نسبت به فعالیت‌های جهاد دانشگاهی دارد؟ گفت: با توجه به وجود برخی موانع و یا قوانینی که در وزارتخانه وجود دارد، دوستان طرحی را برای اصلاح اساسنامه [جهاد دانشگاهی] ارائه کنند تا در حوزه درمان نیز برای جهاد دانشگاهی وظیفه و نقش قائل شویم می‌توان برای حمایت از این نهاد قدم‌های مهمتری برداشت. 

وی با بیان اینکه امروز جهاد دانشگاهی به یک درخت تنومند تبدیل شده است، گفت: در حوزه ژنتیک بسیاری از آزمایش‌هایی که باید به خارج از کشور ارسال می‌شد در جهاد دانشگاهی انجام می‌شود که این مساله جای قدردانی دارد.

در جلسه کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در مشهد چه گذشت؟

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha