• یکشنبه / ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ / ۰۶:۰۰
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 1403112720144
  • خبرنگار : 50072

جنگ تعرفه‌ای؛ ترفند آمریکا برای بازنویسی پیمان‌های تجاری

جنگ تعرفه‌ای؛ ترفند آمریکا برای بازنویسی پیمان‌های تجاری

اعمال تعرفه‌های ترامپ می‌تواند با بازنویسی توافقنامه تجارت آزاد بین کانادا، مکزیک و آمریکا (USMCA)، همراه شود.

به گزارش ایسنا، در حالی که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، تهدیدهای تعرفه‌ای علیه شرکای تجاری کلیدی خود، کانادا و مکزیک را پیش می‌برد، ممکن است مذاکره مجدد درباره توافق تجاری سه کشور در راه باشد.

ترامپ در اولین دوره ریاست‌جمهوری خود، تلاش کرد تا معاهده تجارت آزاد آمریکای شمالی را با توافقنامه تجارت آزاد بین کانادا، مکزیک و آمریکا (USMCA) جایگزین کند و بندی به نام «ماده ۳۴.۷» را اضافه کرد که بازنگری مشترک این پیمان در مدت ۶ سال را ایجاب می‌کند؛ این مهلت در اول جولای سال ۲۰۲۶ به پایان می‌رسد. این پیمان همچنین شامل بند لغو قرارداد تا سال ۲۰۳۶، در صورت عدم تمدید و مشورت اجباری با ذی‌نفعان آمریکایی است که قرار است در اکتبر آغاز شود.

وینا ندجیبولا، معاون تحقیقات و استراتژی در «بنیاد آسیا و اقیانوسیه کانادا»، گفت: در حالی که توافقنامه تجارت آزاد میان کانادا، مکزیک و آمریکا، جزئیات زیادی در مورد چگونگی این بررسی ندارد اما به نظر می‌رسد که ترامپ می‌خواهد به‌طور کامل این پیمان را بازنویسی کند.

وی اظهار کرد: همه بر این مورد توافق دارند که تهدید تعرفه‌ای دونالد ترامپ و زبان کلی و لحن اجباری او نسبت به کانادا، حاکی از این است که مذاکره مجدد برای توافقنامه تجارت آزاد میان کانادا، مکزیک و آمریکا، خیلی زودتر از جولای ۲۰۲۶ یا حتی اکتبر باشد.

دولت ترامپ به دنبال بازنویسی قوانین تجاری متعدد برای گرفتن امتیاز از سایر کشورها، تقویت تولید داخلی و افزایش درآمدهای دولت است. تهدیدهای ترامپ باعث نگرانی خاصی در کانادا و مکزیک شده است که اکنون با چشم‌انداز سه دور تعرفه‌ها مواجه هستند.

ترامپ، هفته گذشته، پس از تهدید کشورهای همسایه به اعمال تعرفه‌های ۲۵ درصدی به دلیل عدم موفقیت آنها در جلوگیری از ورود مواد مخدر و مهاجران غیرقانونی به آمریکا که تا چهارم مارس به حالت تعلیق درآمده است، برنامه‌هایی را برای تعرفه‌های متقابل بر کشورهایی که بر کالاهای آمریکایی تعرفه وضع کرده‌اند، اعلام کرد و همچنین تعرفه‌هایی را بر کل واردات فولاد و آلومینیوم به آمریکا اعمال کرد.

راشل زیمبا، اقتصاددان «مرکز امنیت آمریکایی جدید» که بر ریسک‌های ژئوپلیتیکی و کلان تمرکز دارد، گفت: ممکن است مذاکره درباره توافقنامه تجارت آزاد میان کانادا، مکزیک و آمریکا، راهی برای رسیدگی به مجموعه گسترده‌ای از مسائل، ازجمله نگرانی‌های فولاد و آلومینیوم باشد، اما آسان نخواهد بود.

جنگ تعرفه‌ای؛ ترفند آمریکا برای بازنویسی پیمان‌های تجاری

استفان براون، اقتصاددان در موسسه «کپیتال اکونومیکس» گفت: هدف ترامپ، بهبود بیشتر شرایط برای کسب و کارهای آمریکایی خواهد بود. وی انتظار دارد چندین تغییر کلیدی در توافقنامه تجارت آزاد میان کانادا، مکزیک و آمریکا، از جمله در «مقررات مبدا» صورت بگیرد.

شبکه خبری الجزیره گزارش کرد، در حال حاضر، برای واجد شرایط بودن در تجارت معاف از گمرک بر اساس توافقنامه تجارت آزاد میان کانادا، مکزیک و آمریکا، برای مثال، ۷۵ درصد از اجزای یک خودرو باید در آمریکای شمالی تولید شود. در یک پیمانی که مورد مذاکره مجدد قرار می‌گیرد، این سهم به‌طور بالقوه می‌تواند افزایش یا تغییر یابد تا هر گونه اجزای تولید شده در برخی کشورها مانند چین حذف شود.

براون همچنین انتظار دارد که آمریکا در توافقنامه تجارت آزاد میان کانادا، مکزیک و آمریکا، قوانین مشابهی برای سایر بخش‌های فناوری پیشرفته مانند هوافضا برای افزایش سهم بازار کسب و کارهای آمریکا اضافه کند. مکزیک و کانادا دسترسی بازار شرکت‌های آمریکایی در بخش‌های خاصی مانند محصولات کشاورزی و بانکداری و مخابرات را محدود می‌کنند و آمریکا احتمالا می‌خواهد این محدودیت‌ها کاهش یابد.

تصمیم غیرقابل برگشت

کانادا و مکزیک در خط مقدم جنگ تجاری جدید ترامپ هستند و قرار بود چین هدف این جنگ باشد، اما ترامپ بین دوستان و دشمنان فرقی قائل نشده است. نجیبلا گفت: چین درگیر موارد خارج از تجارت و همچنین با موضوعاتی مانند وضعیت قانونی تیک‌تاک و جنگ در اوکراین است.

در حالی که برخی از ناظران کانادایی امیدوارند که بازنویسی مجدد توافقنامه تجارت آزاد بین کانادا، مکزیک و آمریکا ممکن است سایر تهدیدات تعرفه را متوقف کند اما زیمبا در این مورد چندان مطمئن نیست و در نهایت، ترامپ ممکن است تحت تاثیر فشار منفی بازار و کسب و کارهای آمریکای، از جمله تولیدکنندگان و سازندگان قرار گیرد که با هزینه‌های بالاتری مواجه خواهند شد.

در حال حاضر، حداقل در کانادا، تهدیدات از آن سوی مرزها، به درخواست‌ها برای «خرید کانادایی» و کاهش اتکا به بازار آمریکا دامن می‌زند اما نجیبلا هشدار داد که این نوع استقلال، هزینه اقتصادی دارد و افزود که اتاوا احتمالا طی چند ماه، با تصمیمی غیرقابل بازگشت روبرو خواهد شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha