احسان عظیمیراد در گفتوگو با ایسنا با اشاره به ظرفیتهای داخلی برای حل مشکلات کشور، اظهار کرد: در تعاملات بینالمللی و اسناد بالادستی، هیچگاه تعامل با کشورهای دیگر نقض نشده است. در اسناد بالادستی از جمله سند چشمانداز ۲۰ ساله، ارتباط با کشورهای دنیا کاملا دیده شده و به آن اعتقاد قلبی وجود دارد و به جز رژیم جعلی صهیونیستی، ما در تلاشیم که با تمام کشورهای دنیا تعامل داشته باشیم.
وی با بیان اینکه دولت آمریکا خودش رویکردی خصمانه نسبت به سیاستهای ایران در پیش گرفته است، افزود: اگر آمریکا رویکردی معتدل و دقیق مبتنی بر اصول عزت، حکمت و مصلحت ما را در پیش میگرفت، قطعا جمهوری اسلامی با آن نیز تعامل برقرار میکرد اما در واقع خود این کشور دنبال موضوع مذاکره به معنای واقعی نیست.
سخنگوی مجمع نماینده خراسان رضوی با اشاره به سخنان رهبر انقلاب مبنی بر عدم نتیجهبخشی مذاکرات ایران با آمریکا، بیان کرد: نظام جمهوری اسلامی در ۴۶ سال اخیر خود رویاروییهایی با نظام سلطه و سرکرده آمریکا داشته است، اما هیچ تجربه مثبتی در رویکردها و مواجهه ایالت متحده آمریکا در طول این مدت ما نداشتهایم.
عظیمیراد ادامه داد: تجربه نشان داده که آمریکا به عنوان سردمدار نظام سلطه، همیشه به دنبال نابودی و از بین بردن نظام جمهوری اسلامی ایران است تا بتواند به اهداف خود در قبل از انقلاب سال ۵۷ برگردد و منابع ما را در اختیار خود بگیرد، مدیریت امور فرهنگی و سیاست را در دست گرفته و در کشور ثروتمند و غنی ایران، سلطه خود را ایجاد کند.
وی اضافه کرد: اهداف آمریکا مشخص است. اگر این سالهای گذشته را بررسی کنیم، میبینیم هر جا علیه نظام جمهوری اسلامی ایران اتفاقی افتاده است، ردپای آمریکا وجود دارد. تجربه جمهوری اسلامی ایران چه در باب مذاکره و معاهداتی که به ظاهر شکل گرفته و در عمل محقق نشده و چه در حوزه تجهیزات و خطرآفرینیهایی که آمریکا علیه جمهوری اسلامی انجام داده، نشان میدهد که این کشور به دنبال مذاکره برد-برد نیست.
نماینده مردم مشهد در مجلس با تاکید بر لزوم تعامل با کشورهای دیگر، عنوان داد: تعامل با کشورهای دیگر یک ظرفیت خوبی را برای کشور ما در حوزههای اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و فناوری ایجاد کرده و ما از این موضوع غافل نیستیم.
عظیمیراد با اشاره به ظرفیتهای داخل کشور، اظهار کرد: کشور ما جمعیت خوب و منابع غنی دارد؛ هماکنون در نفت و گاز رتبه بالایی داریم و در حوزه منابع انسانی نیز سردمدار هستیم. ما میتوانیم بر اساس ثروتی که در کشور نهفته است و از طرفی نیروی انسانی جوانی که داریم، برنامهریزی بسیار خوبی داشته باشیم.
وی با انتقاد از ضعفهای مدیریتی، بیان کرد: آنچه که امروزه در آن ضعف داریم، نوع مدیریتهای ما است. زمانی که مدیریت ما قائم به فرد میشود، مشکل ایجاد میکند. مدیریت فردی یعنی اینکه هر فرد در دولت یک سیاست دارد و فرد دیگر که روی کار میآید، یک سیاست دیگری را اتخاذ میکند و این امر کشور را دچار حرکت زیگزاگی در رشد کرده است. یعنی کشور در حالیکه مطابق با یک تفکر در حال رشد است، تفکر دیگری میآید و مسیری که تا کنون طی شده را کلا متوقف میکند.
نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس ادامه داد: اگر ما به ثروت غنی خود و نیروی انسانیمان توجه کنیم و مدیریت خود را بهبود بخشیم، میتوانیم موفقیتهای زیادی برای کشور رقم زنیم. نباید این تفکر باشد که چون در ارتباط با آمریکا محدود هستیم، به موفقیت نمیرسیم. کشور ما نشان داده که علیرغم فشار و تحریم زیاد، رو به موفقیت و پیشرفت کار میکند.
عظیمیراد با اشاره به نقش دیپلماسی منطقهای در کاهش فشارهای اقتصادی، گفت: در سیاستهای کلان ما بندی با مضمون گسترش روابط بینالملل با همسایگان وجود دارد. کشورهای اسلامی و عربی و همچنین همسایگان، ظرفیتهای خوب و غنی هستند و حتی میتوان در تعامل با آنان از ارز یکی از طرفین استفاده کرد. یکی از مشکلات اقتصادی ما وابستگی به تغییرات نرخ ارز است؛ با نوسان دلار تورم ایجاد میشود که این ضعف جدی ساختاری ماست. این تعاملات میتواند فشار ناشی از نوسانات نرخ ارز را کاهش دهد.
وی همچنین با تاکید بر لزوم تلاش دولت در جهت تقویت سرمایه اجتماعی، اضافه کرد: دولت در کنار اهدافی که در تعامل با کشورهای دیگر دارد، توجه به ساختار درونی و توان داخلی کشور را باید در اولویت خود قرار دهد. در اسناد بالادستی ما نیز بر لزوم توجه به توان داخلی و تعامل با همسایگان تاکید شده است. درست است که در تحریم هستیم، اما این هنر دولتمردان و حاکمیت است که از تمام ظرفیتها در تعاملات بینالملل و ظرفیتهای درونی استفاده کنند.
انتهای پیام
نظرات