• دوشنبه / ۲۹ بهمن ۱۴۰۳ / ۱۱:۴۵
  • دسته‌بندی: سلامت
  • کد خبر: 1403112921427
  • خبرنگار : 71664

مشاور عالی و جانشین وزیر بهداشت مطرح کرد

اهمیت خدمات توانبخشی در نظام سلامت / ۵۰ درصد افراد نیازمند این خدمات در کشورهای محروم

اهمیت خدمات توانبخشی در نظام سلامت / ۵۰ درصد افراد نیازمند این خدمات در کشورهای محروم

مشاور عالی و جانشین وزیر بهداشت با تاکید بر اهمیت خدمات توانبخشی در نظام سلامت و لزوم توجه به آن، گفت: حدود ۵۰ درصد افراد نیازمند خدمات توانبخشی در کشورهای محروم به ویژه در کشورهایی که به خدمات توانبخشی دسترسی ندارند، حضور دارند.

به گزارش ایسنا، دکتر علی جعفریان در آیین افتتاحیه «اولین کنفرانس بین‌المللی معلولیت و توان‌بخشی جسمی در نهضت صلیب‌سرخ و هلال‌احمر» که امروز، ۲۹ بهمن ماه برگزار شد، اظهار کرد: برگزاری کنفرانس بین‌المللی معلولیت و توان‌بخشی، یک فرصت مغتنم است.

 وی با بیان اینکه توجه به اسناد بالادستی در ارتباط با مسائل حوزه معلولیت ضروری است، گفت: اسناد بالادستی سازمان‌های بین‌المللی مانند سازمان جهانی بهداشت بیانگر این است که ارائه خدمات به افراد دارای معلولیت بخش مهمی از نظام سلامت را تشکیل می‌دهند. سیاست‌های کلی سلامت و برنامه هفتم توسعه در کشورمان نیز به موضوع توانبخشی توجه کرده‌اند. توجه اسناد بالادستی به موضوع توانبخشی از اهمیت این موضوع حکایت می‌کند و بیانگر توجه به این حوزه است.

جعفریان ادامه داد: براساس اسناد سازمان جهانی بهداشت، خدمات توان‌بخشی و بازتوانی پس از بهداشت و درمان جزو خدمات نظام سلامت به حساب می‌آید. منظور از توانبخشی و بازتوانی این است که افراد دارای معلولیت بتوانند امور فردی خود را انجام دهند و زندگی عادی داشته باشند. جمعیت هلال‌احمر ایران در زمینه توانبخشی نقش جدی ایفا می‌کند و خدمات فراوانی ارائه می‌دهد.

جعفریان درباره افراد نیازمند خدمات توانبخشی توضیح داد: آمار و ارقام سازمان بهداشت جهانی بیانگر این است که ۲.۴ میلیارد نفر در جهان به خدمات توانبخشی نیاز دارند که یک عدد بسیار بالایی است. توانبخشی، فقط به معنای ارائه خدمات به افراد نیازمند خدمات دائمی نیست بلکه بسیاری از افراد که خدمات توانبخشی نیاز دارند مشمول دریافت توانبخشی مقطعی هستند و پس از مدتی به زندگی عادی بازمی‌گردند. به طور مثال، افرادی که عمل جراحی قلب انجام داده‌اند به خدمات مقطعی نیاز دارند.

وی با اشاره به گستردگی افراد نیازمند دریافت خدمات توانبخشی گفت: براساس اسناد سازمان جهانی بهداشت، حدود ۵۰ درصد افراد نیازمند خدمات توانبخشی در کشورهای محروم به ویژه در کشورهایی که به خدمات توانبخشی دسترسی ندارند، حضور دارند.

جانشین وزیر بهداشت افزود: شرایط منطقه‌ای که کشور در آن قرار دارد به طور معمول ناپایدار است و حوادث بسیاری رخ می‌دهد و به همین دلیل به خدمات توانبخشی بسیار نیاز است اما این امکان وجود دارد که این خدمات در دسترس نباشد.

جعفریان با بیان اینکه بر اساس اسناد سازمان جهانی بهداشت موارد متعددی سبب محرومیت از دسترسی به خدمات توانبخشی می‌شود، گفت: بر اساس اسناد سازمان بهداشت جهانی، هنگامی که خدمات توانبخشی از اولویت برخوردار نباشد سبب محرومیت دسترسی این خدمات می‌شود. هنگامی که سیاستگذاران عرصه سلامت به موضوع توانبخشی به میزان حوزه‌های بهداشت و درمان توجه نکنند، به این معنا است که حوزه توانبخشی از اهمیت برخوردار نیست.

وی ادامه داد: اگر به موضوع توانبخشی به عنوان اجزای اصلی نظام سلامت توجه نکنیم با مشکلات متعددی مواجه می‌شویم. دانشکده‌های توانبخشی، استارت‌آپ‌ها، شرکت‌های دانش‌بنیان و جمعیت هلال احمر در حوزه توانبخشی فعالیت می‌کنند که یک گام بسیار موثر در این حوزه به حساب می‌آید.

جعفریان درباره استفاده از فناوری‌های نوین در حوزه توانبخشی گفت: هرگونه اقدام که در حوزه سلامت انجام می‌شود می‌بایست در چهار حوزه «دسترسی به خدمات»، «کیفیت»، «تامین هزینه‌ها و میزان دسترسی» و «عدالت» اثرگذاری کند. خوشبختانه هلال احمر ایران تلاش کرده است که دسترسی خدمات را برای همه میسر کند و خدمات از کیفیت بسیار بالایی برخوردار باشد. همچنین جمعیت هلال احمر تلاش می‌کند که عدالت و تامین هزینه‌ها را نیز در کانون توجه قرار می‌دهد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha