به گزارش ایسنا، یکی از نمایندگان اوپک پلاس گفت: بازارهای جهانی نفت، شکنندهتر از آن هستند که تولید نفت این گروه احیا شود. یک نماینده دیگر گفت: هنوز تصمیمی گرفته نشده است و این گروه درباره اینکه چطور باید پیش برود، اختلاف نظر دارد. تصمیم در این باره، ممکن است در هفتههای آینده نهایی شود.
در صورت به تعویق افتادن افزایش ملایم ۱۲۰ هزار بشکه در روز در آوریل، طرح افزایش عرضه اوپک پلاس، برای چهارمین بار به تاخیر میافتد.
این گروه در حال حاضر قصد دارد مجموعا ۲.۲ میلیون بشکه در روز را به شکل تدریجی و هر ماه، تا آخر سال ۲۰۲۶ افزایش دهد. الکساندر نواک، معاون نخست وزیر روسیه، روز دوشنبه گفت که این بازه زمانی، تغییر نکرده و مذاکراتی درباره تعویق افزایش تولید وجود نداشته است.
دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، درست مانند دوره اول ریاست جمهوری خود، از اوپک خواسته است قیمت نفت را کاهش دهد. با این حال، قیمت ۷۴ دلار هر بشکه نفت، برای بسیاری از کشورهای عضو اوپک، قیمت بسیار پایینی است و هزینههای دولتی را پوشش نمیدهد. هیثم الغیص، دبیرکل اوپک، هفته گذشته اظهار کرد تصمیمات این گروه، تاثیر بلندمدت را در اولویت قرار میدهد.
همچنین دبیرخانه اوپک، هفته گذشته، در گزارش ماهانه خود، نسبت به خطرات مرتبط با تعرفههای تجاری آمریکا هشدار داد و اعلام کرد این تعرفهها، ابهامات بیشتری را به بازارها افزود که پتانسیل ایجاد ناترازیهایی در عرضه و تقاضا دارند؛ ناترازیهایی که منعکسکننده عوامل بنیادین نیستند و بنابراین، نوسان بیشتری ایجاد میکنند.
اوپک پلاس در ژوئن گذشته، طرح خود برای احیای تدریجی تولید نفت را رونمایی کرد اما از آنجایی که رشد تقاضا برای نفت در چین آهسته شده و عرضه جدید در سراسر قاره آمریکا، افزایش یافته، این گروه ناچار شده است نقشه راه خود را سه بار به تعویق بیندازد.
اجرای این افزایشها، باعث افزایش مازاد عرضه نفت میشود. بر اساس گزارش آژانس بینالمللی انرژی، حتی اگر اوپک پلاس تولید خود را بدون تغییر نگه دارد، عرضه جهانی در سال جاری، به طور متوسط ۴۵۰ هزار بشکه در روز از تقاضا بیشتر خواهد شد. بانکهای جی پی مورگان و سیتی گروپ، پیش بینی کردهاند که قیمت هر بشکه نفت، قبل از پایان سال ۲۰۲۵، به کانال ۶۰ دلار سقوط کند.
بر اساس گزارش بلومبرگ، نیل اتکینسون، تحلیلگر مستقل و رئیس سابق بخش بازارها و صنعت نفت آژانس بینالمللی انرژی، گفت: حدس میزنم ترامپ خوشحال نخواهد شد، اما اوپک پلاس مطمئنا حق دارد دست نگه دارد. با توجه به تعادل عرضه و تقاضا، بازار واقعا جایی برای نفت بیشتر ندارد.
انتهای پیام
نظرات