• سه‌شنبه / ۷ اسفند ۱۴۰۳ / ۱۷:۴۰
  • دسته‌بندی: جامعه، شهری
  • کد خبر: 1403120704992
  • خبرنگار : 71649

چمران: تمدید مدت فعالیت شوراها امروز در مجلس به نتیجه نرسید/ بازنگری شیوه نامه طرح جامع شهر تهران طی ۷ ماه

چمران: تمدید مدت فعالیت شوراها امروز در مجلس به نتیجه نرسید/ بازنگری شیوه نامه طرح جامع شهر تهران طی ۷ ماه

طرح جامع شهر تهران توسط اعضای شورای شهر تهران مورد بررسی قرار گرفت و مقرر شد شیوه نامه بازنگری در طرح جامع شهر تهران در طول مدت ۷ ماه مورد بررسی قرار بگیرد.

به گزارش ایسنا، اعضای شورای شهر شیوه نامه بازنگری در طرح جامع شهر تهران را روی میز بررسی خود قرار دادند که مهدی عباسی در این خصوص اظهار کرد: طرح جامع شهر تهران براساس بهترین روش‌های تدوین طرح جامع در جهان و براساس تجربیات شهرهای پیش رو تعیین شد. نخبگان دانشگاهی، مشاوران معتبر و مدیران شهری به ویژه آقای چمران در این طرح کمک کردند. این طرح پیش رو است و به عنوان یک سند اولیه طوری تدوین شده که قابلیت ارائه نسخه‌های جدید دارد؛ طرح به شکلی تعیین شده که براساس تحولات و تغییرات اجتماعی، اقتصادی و زیستی قابلیت بهبود داشته باشد. 

وی ادامه داد: اکنون در موعد بازنگری یا ارزیابی جدیدی از این طرح هستیم تا بتوانیم نسخه تکمیلی این طرح را ارائه دهیم. در اساس قانون این ماموریت به عهده نهاد راهبری و پایش طرح‌های توسعه شهر تهران است؛ اهداف ما بازنگری و اصول هدایت کننده بازنگری است. استفاده از فرصت فناوری و هوش مصنوعی برای گزارش گیری آنی و روزانه در این طرح قرار دارد و می‌توانیم  این طرح را به صورت روزانه و لحظه‌ای مورد بررسی و تغییر قرار دهیم. این طرح یک سند چشم انداز است و به موضوعات مختلف پرداخته شده است.‌

همچنین مهدی چمران در این خصوص عنوان کرد: طرح جامع اولیه تهران توسط آقای فرمانفرمایان و شریک آمریکایی‌اش تدوین شد و مدت زمانش ۲۰ ساله بود؛ بعد از سال ۱۳۷۰ یک طرح جامع موقت دیگر به مدت ۵ سال تعیین شد؛ بعد از آن هم طرح جامعی تعیین نشد. سال ۸۲ که ما به شورا آمدیم، اولین کاری که مدنظرمان بود طرح جامع بود؛ شهر باید دستورالعمل داشته باشد چرا که بی نظمی در شهر به وجود می‌آید. ما اولین کاری که داشتیم این بود که بتوانیم طرح جامع را مجدد تدوین کنیم؛ در شورای قبل تصمیماتی گرفتیم و دنبال کردیم و با ۲۷ مشاور روی آن کار کردیم. 

وی ادامه داد: در نهایت این طرح جمع آوری شد و به تصویب رسید. در آن دوره ۲۴ جلسه طول کشید تا این طرح به تصویب رسید. خود رییس جمهور علاقه نشان داد و اعلام کرد که روی آن بحث کنیم. ۳ جلسه نیز با حضور او و شهردار وقت تهران روی این طرح بحث و اصلاحاتش تصویب شد؛ امروز هم این طرح در اختیار مردم است. به هر حال در طول زمان شهر تغییر می‌کند و متناسب با تغییرات باید اصلاحات صورت بپذیرد. بازبینی‌های موردی در هر ۵ سال و بازبینی‌های سالانه باید شکل بگیرد. در پایان هر سال شهرداران مناطق، معاونین یا شورا هر کسی هر پیشنهادی برای طرح تفضیلی دارد ارائه می‌دهد؛ قبلا این پیشنهاد را داشتیم و بررسی و به تصویب می‌رسید. 

رییس شورای شهر تهران اضافه کرد: خوشبختانه روشی که نهاد برای اصلاح پیشنهاد داده روش خوبی است؛ روش‌ها را پیشنهاد دادند و این‌که چه کارهایی باید در این طرح انجام دهیم. من اصرار داشتم که بررسی‌ها بیش از ۶ ماه نشود. با قدرت بیشتر و سرعت بیشتری به وزارت خانه‌ها و سازمان‌ها باید برود و بتوانیم زود تر پاسخ‌ها را بگیریم تا روش کار را تنظیم کنیم و ان‌شاءالله طرح جامع پیشنهادهای اصلاحی عملی شود. پیشنهاد من این است که بتوانیم از مشاوران قبلی که این تجربه را دارند استفاده کنیم تا زمان کمتری صرف شود و اصلاحات بیشتری صورت بگیرد.

همچنین تشکری هاشمی در این خصوص عنوان کرد: طرح جامع باید یک آینده مطلوب را پیش بینی کند؛ کلیه طرح‌ها و برنامه‌ها براساس این چارچوب پیش می‌رود. در طول سال‌های گذشته به طرح جامع حمل و نقل پرداخته بودیم و هر ۵ سال یک بار باید به روز رسانی می‌شد و باید هر ۱۰ سال یک بار بازنگری صورت می‌گرفت. متاسفانه در سال‌های اخیر این طرح به شورا نیامده است؛ تقاضا دارم که طرح جامع حمل نقل مورد غفلت قرار نگیرد. همکاران شهرداری طرح جامع حمل و نقل را به شورای ترافیک برده‌اند اما در شورای شهر مورد بررسی قرار نگرفته است. اعضای شورای شهر باید این مساله را بررسی کنند و به تصویب برسانند.

در ادامه جعفربندی شربیانی اضافه کرد: در طرح جامع شهری باید به پایدار سازی آب و محیط زیست، افزایش درختکاری، حمل و نقل، پسماند و دفع زباله، حاشیه‌نشینی شهر تهران، کاهش نابرابری‌های اجتماعی، توجه بیشتر به نوسازی بافت‌های فرسوده، توسعه فضاهای فرهنگی و اجتماعی و هوشمندسازی و استفاده از فناوری‌های نوین توجه شود. باید به این نکته هم توجه کنیم که در دوره‌های مختلف مدیریت شهری چقدر به طرح جامع شهر تهران توجه شده است. همچنین باید پیوند جامع طرح شهر تهران با برنامه توسعه شهر تهران باید مدنظر قرار بگیرد.

همچنین صارمی معاون شهردار پیشنهاد داد: اگر مقدور است یک ماه عقب بیندازید تا ماه یک شیوه نامه تقدیم کنیم. وزارت راه و شهرسازی سال ۱۴۰۰ مصوبه‌ای برای طرح‌های جامع داد که یک کلمه اسم شهرداری‌ها در آن نیامده است. گذشته طرح‌های جامع نشان می‌دهد که یک آسیب شناسی از طرح‌های جامع و تفضیلی قدیم و جدید باید انجام شود. اختلافات میان دستگاه‌ها برای اجرای این طرح زیاد بود و درخواست آسیب شناسی بیشتر داریم.

در پایان مهدی چمران با تأکید بر اینکه باید مشاورین را به کار بگیریم تا مبنای طرح جامع گذاشته شود، اظهار کرد: تمدید مدت فعالیت شوراها که امروز در مجلس به نتیجه نرسید و مشخص نیست تا چه زمانی می توانیم فعالیت کنیم و حداقل می توان مبنا را ایجاد کرد تا در دوره آینده بتوانند امور را دنبال کنند.

در نهایت با حداکثر آراء موافق اعضای شورای اسلامی شهر تهران، مقرر شد شیوه نامه بازنگری در طرح جامع شهر تهران در طول مدت ۷ ماه مورد بررسی قرار بگیرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha