عزیز مصطفایی در گفت و گو با خبرنگار ایسنا، از بەرجەژنانەی به عنوان یکی از آئینهای کهن و قدیمی مردم نودشه نام برد و اظهار کرد: بەرجەژنانە در گویش محلی به معنای همنوایی در استقبال از عید است و مردم این شهر هر ساله به مناسبت عید سعید فطر این آئین را برگزار میکنند.
وی افزود: در این آئین مردم شهر پس از غروب آفتاب، همگی به صورت همزمان روی پشت بام خانههایشان می روند، آتش روشن کرده و کباب درست میکنند.
رئیس میراث فرهنگی پاوه تصریح کرد: هماهنگی مردم شهر در برگزاری این آئین بگونهای است که زمان غروب آفتاب یک لایه دود ناشی از کباب پزان روی شهر دیده میشود.
وی با بیان اینکه اجرای این آئین در نودشه نمایشی از همدلی و مشارکت مردم است، افزود: خیرین و نیکوکاران شهر پیش از اجرای این مراسم، افراد نیازمند شهر را شناسایی میکنند و برای آنها گوشت تهیه میکنند تا آنها نیز در این آئین شرکت کنند.
مصطفایی تاکیدکرد: پخت دسته جمعی کباب در فضای عمومی شهر، پیچیدن بوی خوش غذا در فضای شهر و پخش نوای موسیقی محلی، همگی نوید بخش عید و شادی و برکت است که مردم آن را جشن میگیرند.
وی در خصوص اینکه چرا مردم این شهر از دیرباز کباب را برای این جشن انتخاب کردهاند، عنوان کرد: مردم این منطقه از زمانهای دور دامپرور بودهاند و کباب یکی از بهترین غذاهایی است که برای میهمانان خود و در شادیها درست میکنند و آنها این غذای لذیذ و خوشمزه را به مناسبت فرا رسیدن عید درست میکنند.
کارشناس میراث فرهنگی ناملموس استان با بیان اینکه پرونده ثبت ملی این آئین تدوین میشود، گفت: امسال در برگزاری این آئین در شهر نودشه حضور داشتیم و مستندات لازم را برای تدوین پرونده ثبت ملی آن جمع آوری کردیم.
انتهای پیام
نظرات