• شنبه / ۱۶ فروردین ۱۴۰۴ / ۱۲:۱۱
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 1404011606908
  • خبرنگار : 80001

/سرمایه‌گذاری برای تولید/

اقتصاد ایران همچنان سرپاست

اقتصاد ایران همچنان سرپاست

ایران در سال گذشته با ۱۷۰۰ میلیارد دلار تولید ناخالص داخلی که در بحبوحه شدیدترین تحریم‌های بین‌المللی به دست آمد بیست و سومین اقتصاد بزرگ جهان شناخته شد و امید می‌رود با رفع چالش‌های سرمایه‌گذاری و مناسبات بین‌المللی بتواند رتبه خود را ارتقا دهد.

به گزارش ایسنا، تحقق شعار سال ۱۴۰۴ با عنوان «سرمایه‌گذاری برای تولید» نیازمند عزم همگانی است. مهم‌ترین موضوع تولید ناخالص داخلی است. در زمینه تولید ناخالص داخلی نیز همواره رشد پایدار مدنظر است و در ایجاد رشد اقتصادی آن‌چه اهمیت دارد تقویت تولید است.

افزایش صادرات، رشد تولید، تقویت بازار سرمایه، کمک به بخش خصوصی، برخورداری از یک نظام مالیاتی عادلانه و هوشمند، تقویت بخش‌های کشاورزی، نفت و گاز، صنایع و معادن، خدمات و بخش ساختمان از جمله مولفه‌هایی است که می‌تواند به افزایش توان اقتصادی کشور کمک کند.

بسیاری از کشورها مثل هلند، بلژیک، سوئد، نروژ، دانمارک، امارات، الجزایر، آرژانتین، مالزی و آفریقای جنوبی اقتصاد کوچکتری نسبت به ایران در سال ۲۰۲۴ داشته‌اند.

ایران با ۱۷۰۰ میلیارد دلار تولید ناخالص داخلی بر اساس شاخص قدرت خرید و با وجود تمام فشارها در سال ۲۰۲۴ بیست و سومین اقتصاد بزرگ جهان شناخته شد. این آمار که از سوی صندوق بین المللی پول اعلام شد تنها ۲۲ کشور شامل چین، آمریکا، هند، ژاپن، روسیه، آلمان، برزیل، فرانسه، اندونزی، انگلیس، ایتالیا، ترکیه، مکزیک، کره جنوبی، اسپانیا، کانادا، عربستان، مصر، استرالیا، لهستان، تایوان و تایلند، پیش از ایران و در رتبه‌های اول تا بیست‌ودوم از منظر تولید ناخالص داخلی قرار گرفته‌اند.

سه کشور اول این لیست چین با ۳۷ هزار میلیار دلار، آمریکا با ۲۹ هزار میلیارد دلار و هند با ۱۶ هزار میلیارد دلار قرار داشتند.

بسیاری از کشورها مثل هلند، بلژیک، سوئد، نروژ، دانمارک، امارات، الجزایر، آرژانتین، مالزی و آفریقای جنوبی اقتصاد کوچکتری نسبت به ایران در سال ۲۰۲۴ داشته‌اند. رتبه ۲۳  اقتصاد ایران در میان ۱۹۱ کشور جهان در حالی بوده که ایران طی چند سال گذشته در معرض شدیدترین تحریم‌های وضع‌ شده قرار داشته است.

اقتصاد ایران همچنان سرپاست

هدف‌گذاری ایران رشد اقتصادی هشت درصد سالانه است اما در ۲۰ سال گذشته این رقم حدود ۰.۵ درصد بوده است. با این حال در ۹ ماهه سال گذشته رشد اقتصادی ۳.۷ درصد به ثبت رسید که با وجود ناترازی‌های مزمن در تمامی سطوح، رشد ۳.۷ درصد آمار نسبتا خوبی محسوب می‌شود. بر اسس گزارش بانک مرکزی، اقتصاد کشور در ۹ ماهه ۱۴۰۳ به قیمت بازار معادل ۳.۷ درصد و بر حسب عوامل تولید "با احتساب نفت"  ۳.۱ و "بدون احتساب نفت" ۲.۹ درصد (به قیمت‌های ثابت سال ۱۴۰۰) رشد کرد. همچنین "تشکیل سرمایه ثابت ناخالص" در سه ماهه سوم سال ۱۴۰۳ رشد ۴.۴ درصدی نسبت به دوره مشابه سال قبل و رشد ۳.۴ درصدی در ۹ ‌ماهه سال ۱۴۰۳ داشته است.

مسعود پزشکیان ـ رئیس جمهوری،  رفع ناترازی‌ها در رابطه با سوخت و انرژی و خوراک پتروشیمی‌ها و رسیدن به رشد اقتصادی هشت درصدی بر مبنای برنامه هفتم توسعه را از اولویت‌های دولت چهاردهم دانسته و در این رابطه با دانشگاهیان جلسات زیادی برگزار شده است.

کارشناسان معتقدند اگر ما بر اساس رشد اقتصادی برنامه‌ریزی کنیم و بتوانیم آن را به طور قابل توجهی افزایش دهیم، به تدریج تمامی ناترازی‌ها حل خواهد شد. مهمترین چالش برای نیل به این هدف، بحث تولید است. در طول ۳۰ سال گذشته تولید همواره به عنوان مهم‌ترین چالش اقتصادی ایران مطرح بوده و این وضعیت همچنان ادامه دارد. تا زمانی که تولید بهبود نیابد، سایر جنبه‌ها نیز به طور قابل توجهی تغییر نخواهند کرد. تغییرات مثبتی در مدیریت سرمایه‌گذاری خارجی و بهبود روابط بین‌المللی می‌تواند به حرکت اقتصاد کشور شتاب بدهد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha