• یکشنبه / ۱۷ فروردین ۱۴۰۴ / ۰۹:۳۳
  • دسته‌بندی: فارس
  • کد خبر: 1404011707500
  • خبرنگار : 50976

معاون اجرایی دانشگاه پیام‌نور فارس مطرح کرد

سرمایه‌گذاری برای تولید؛ راهبردی قوی برای دستیابی به توسعه همه‌جانبه

سرمایه‌گذاری برای تولید؛ راهبردی قوی برای دستیابی به توسعه همه‌جانبه

ایسنا/فارس عضو هیأت علمی و معاون اجرایی دانشگاه پیام نور استان فارس اظهار کرد: «سرمایه‌گذاری برای تولید» تنها یک شعار نیست، بلکه نقشه راهی برای حرکت به سوی توسعه پایدار اقتصادی و یک راهبرد قوی برای دستیابی به توسعه همه‌جانبه است.

لیلا جمشیدی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا با اشاره به نام‌گذاری سال ۱۴۰۴ به عنوان «سال سرمایه‌گذاری برای تولید» از سوی رهبر معظم انقلاب اظهار کرد: چنین انتخابی از سوی رهبر انقلاب اسلامی نشان‌دهنده اهمیت ویژه‌ای است که باید به توسعه اقتصادی و تولید داخلی داده شود، البته این نام‌گذاری دلایل متعددی دارد.

وی با بیان این‌که تولید داخلی یکی از ارکان اصلی اقتصاد پایدار است، گفت: کشور می‌تواند با سرمایه‌گذاری در تولید، وابستگی خود به واردات را کاهش داده و به خودکفایی اقتصادی نزدیک‌تر شود. این امر نه تنها موجب افزایش اشتغال می‌شود، بلکه به رشد اقتصادی و کاهش تورم نیز کمک می‌کند. از طرفی سرمایه‌گذاری برای تولید، بستری مناسب برای جذب سرمایه‌های داخلی و خارجی فراهم می‌کند که این امر می‌تواند به افزایش بهره‌وری و استفاده بهینه از منابع موجود منجر شود.

تولید داخلی قوی در کاهش نابرابری‌های اقتصادی و اجتماعی مؤثر است

جمشیدی یکی از اهداف اصلی شعار «سرمایه‌گذاری برای تولید» را بهبود معیشت مردم از طریق ایجاد فرصت‌های شغلی و افزایش درآمدها دانست و افزود: تولید داخلی قوی می‌تواند در کاهش نابرابری‌های اقتصادی و اجتماعی مؤثر واقع شود. در شرایطی که کشور با چالش‌های اقتصادی مختلفی مواجه است، سرمایه‌گذاری در تولید می‌تواند به عنوان راه‌حلی برای مقابله با این چالش‌ها عمل کند و این امر نیازمند برنامه‌ریزی دقیق و مشارکت همه‌جانبه دولت و مردم است. بنابراین این نام‌گذاری نه تنها یک شعار نیست، بلکه نقشه راهی برای حرکت به سوی توسعه پایدار اقتصادی است.

عضو هیأت علمی دانشگاه پیام‌نور استان فارس با بیان اینکه می‌توان از زوایای مختلفی اهمیت شعار «سرمایه‌گذاری برای تولید» را بررسی کرد، گفت: سرمایه‌گذاری در بخش تولید موجب بهبود کیفیت و کاهش هزینه‌های تولید می‌شود. این امر می‌تواند محصولات داخلی را در بازارهای جهانی رقابتی‌تر کند و سهم کشور در تجارت بین‌المللی را افزایش دهد.

وی تصریح کرد: سرمایه‌گذاری در تولید اغلب همراه با ورود فناوری‌های نوین است. این موضوع باعث بهبود فرآیندهای تولید، افزایش بهره‌وری و کاهش وابستگی به فناوری‌های خارجی می‌شود. همچنین سرمایه‌گذاری هدفمند در بخش تولید می‌تواند باعث رونق اقتصادی در مناطق کم‌برخوردار شود. این موضوع موجب کاهش مهاجرت از روستاها به شهرها و توزیع متوازن‌تر منابع اقتصادی می‌شود.

جمشیدی ادامه داد: تولید ملی قوی و خودکفایی در کالاهای استراتژیک، خطرات ناشی از تحریم‌ها یا بحران‌های بین‌المللی را کاهش داده و امنیت اقتصادی و ملی را تقویت می‌کند.

معاون اجرایی دانشگاه پیام نور استان فارس افزود: «سرمایه‌گذاری برای تولید» نه تنها برای شرایط فعلی اقتصادی کشور، بلکه برای ایجاد زیرساخت‌هایی که بتواند رشد پایدار و بلندمدت را تضمین کند، ضروری است. بنابراین این شعار گذشته از این‌که رهنمونی از سوی رهبر معظم انقلاب برای حل مشکلات کوتاه‌مدت است، یک استراتژی قوی برای توسعه همه‌جانبه و آینده‌نگرانه محسوب می‌شود.

تحقق شعار سال نیازمند مشارکت همه جانبه دولت و مردم است

وی تحقق شعار «سرمایه‌گذاری برای تولید» را نیازمند مشارکت و همکاری همه جانبه بین دولت، دانشگاه‌ها، دانشجویان و مردم دانست و بیان کرد: هر یک از این بخش‌ها نقش کلیدی و متفاوتی در ایجاد زیرساخت‌ها و تحقق اهداف این شعار ایفا می‌کنند. به عنوان مثال نقش دولت سیاست‌گذاری و تسهیل‌گری است. یعنی دولت باید سیاست‌های اقتصادی مناسب را برای تشویق سرمایه‌گذاری تدوین کرده و بوروکراسی اداری را کاهش دهد. در همین راستا ارائه تسهیلات مالیاتی و اعتباری به سرمایه‌گذاران ضروری است.

جمشیدی تاکید کرد: دولت باید برنامه‌های حمایتی برای شرکت‌های دانش‌بنیان و استارتاپ‌ها طراحی کند تا فضای نوآوری برای رشد تولید فراهم شود و زیرساخت‌های فیزیکی مانند حمل و نقل، انرژی، ارتباطات و ... بهبود پیدا کند و قوانین شفاف و حمایتی برای تضمین حقوق سرمایه‌گذاران وضع شود.

دانشگاه‌ها پل ارتباطی بین صنعت و فناوری باشند

معاون اجرایی دانشگاه پیام‌نور استان فارس ادامه داد: دانشگاه‌ها برای تحقق‌بخشی به شعار سال باید برنامه‌های آموزشی خود را به گونه‌ای تدوین کنند که فارغ‌التحصیلان بتوانند مستقیماً وارد بازار کار شوند و مهارت‌های لازم را در تولید و مدیریت داشته باشند. از طرفی با انجام تحقیقات مرتبط با نیازهای صنعتی می‌توانند راه‌حل‌هایی برای افزایش بهره‌وری و بهبود محصولات ارائه کنند. دانشگاه‌ها باید پل ارتباطی بین صنعت و فناوری باشند تا نتایج تحقیقات به سرعت به تولید تبدیل شود.

وی افزود: استفاده از فناوری بلاک‌چین برای ایجاد زنجیره‌های تولیدی و تأمین شفاف که امکان همکاری بین تولیدکنندگان و تأمین‌کنندگان را بدون واسطه فراهم کند و هزینه‌ها را کاهش دهد و سرمایه‌گذاری برای تولید محصولات فرهنگی و هنری که علاوه بر بازار داخلی، قابلیت صادرات داشته باشند و فرهنگ کشور را نیز تقویت کنند از جمله ایده‌هایی است که می‌تواند در کنار راهکارهای قبلی، زمینه‌های جدیدی برای توسعه تولید داخلی و رونق اقتصادی ایجاد کند.

جمشیدی با اشاره به این‌که دانشجویان در راستای تحقق به شعار سال (سرمایه‌گذاری برای تولید) می‌توانند با تفکرات خلاق و نوآورانه ایده‌های جدیدی برای تولید محصولات و خدمات ارائه کرده و به ایجاد مشاغل جدید کمک کنند، افزود: دانشجویان با حضور در پروژه‌های صنعتی و کارآموزی‌ها، مهارت‌های عملی کسب کرده و دانش خود را در عمل به کار گیرند. دانشجویان می‌توانند از طریق فعالیت‌های اجتماعی و فرهنگی، اهمیت تولید و کارآفرینی را در میان جوامع گسترش دهند.

مردم با خرید محصولات داخلی به چرخه اقتصاد و رشد تولید کمک کنند

وی با تصریح این‌که مردم می‌توانند با خرید محصولات داخلی به چرخه اقتصادی و رشد تولید کمک کنند، گفت: افرادی که سرمایه‌های کوچکی دارند، می‌توانند در صندوق‌های سرمایه‌گذاری یا پروژه‌های تولیدی محلی مشارکت کنند و قطعاً با افزایش آگاهی درباره اهمیت تولید ملی و مصرف کالاهای داخلی، نقش مهمی در تحقق شعار «سرمایه‌گذاری برای تولید» ایفا می‌کنند. همکاری و هماهنگی این بخش‌ها می‌تواند به تحقق کامل شعار سال منجر شود و کشور را به سمت خودکفایی و رونق اقتصادی هدایت کنند.

معاون اجرایی دانشگاه پیام‌نور فارس با بیان اینکه برای تحقق شعار «سرمایه‌گذاری برای تولید» مجموعه‌ای از راهکارهای علمی و عملیاتی قابل ارائه است که با تمرکز بر همکاری دولت، بخش خصوصی، دانشگاه‌ها و عموم مردم می‌توانند مؤثر واقع شوند، اظهار کرد: راهکارها در حوزه‌های مختلفی قابل بررسی و ارائه است. به عنوان مثال در حوزه سیاست‌گذاری و مدیریت کلان، ارائه قوانین جامع و شفاف برای حمایت از سرمایه‌گذاری‌های داخلی و خارجی، به‌ویژه در حوزه‌های تولیدی، اصلاح فرآیندهای اداری برای تسهیل روند سرمایه‌گذاری و تولید، کنترل تورم، کاهش نوسانات نرخ ارز و بهبود شفافیت مالی برای اطمینان‌بخشی به سرمایه‌گذاران و همچنین تشویق به سرمایه‌گذاری سبز، یعنی توسعه زیرساخت‌هایی برای تشویق تولید پایدار با کمترین آسیب به محیط‌زیست می‌تواند راه‌گشا باشد. یا در حوزه مالی و اقتصادی اعطای وام‌های کم‌بهره به تولیدکنندگان و کارآفرینان و ایجاد صندوق‌های سرمایه‌گذاری خطرپذیر و حمایت از کسب‌وکارهای نوپا و دانش‌بنیان که در مرحله اولیه نیاز به حمایت مالی دارند، همچنین ارائه مشوق‌هایی نظیر معافیت‌های مالیاتی برای بخش خصوصی که در حوزه تولید سرمایه‌گذاری می‌کند بسیار مؤثر خواهد بود.

این مدرس دانشگاه ادامه داد: در حوزه فناوری، سرمایه‌گذاری در تحقیقات علمی و فناوری‌های نوین برای بهبود فرآیندهای تولیدی، تأمین زیرساخت‌ها و منابع مالی برای گسترش شرکت‌های دانش‌بنیان، تقویت همکاری بین مراکز تحقیقاتی و صنعتی برای انتقال دانش به تولید راهکارهای قابل ملاحظه‌ای برای تحقق شعار سال یعنی سرمایه‌گذاری برای تولید خواهد بود.

چگونه سرمایه‌گذاری برای تولید را آموزش داده و فرهنگ‌سازی کنیم 

جمشیدی به راهکارهایی برای تحقق شعار سال در حوزه آموزش و فرهنگ‌سازی اشاره کرد و گفت: برگزاری کمپین‌های ملی برای تشویق مردم به خرید کالاهای داخلی، برگزاری دوره‌های مهارت‌آموزی برای ارتقای توانایی‌های نیروی انسانی در راستای نیازهای تولیدی و آگاهی‌بخشی به سرمایه‌گذاران و تولیدکنندگان درباره فرصت‌ها و مزایای موجود در تولید داخلی پیشنهادات قابل بررسی است. در حوزه زیرساختی نیز توسعه شبکه‌های حمل و نقل، انرژی و ارتباطات که برای تسهیل تولید لازم است و ایجاد شهرک‌های صنعتی و تولیدی در مناطق محروم برای توزیع عادلانه‌تر منابع بسیار ضروری است. 

وی معرفی فرصت‌های اقتصادی کشور به سرمایه‌گذاران بین‌المللی و ارائه مشوق‌هایی برای تولیدکنندگانی که محصولات خود را به بازارهای جهانی صادر می‌کنند را از راهکارهای دستیابی به سرمایه‌گذاری برای تولید دانست و گفت: قطعاً این پیشنهادات نیازمند همکاری همه‌جانبه و برنامه‌ریزی دقیق است تا بتواند تأثیرگذاری قابل توجهی داشته باشد.

عضو هیأت علمی دانشگاه پیام‌نور فارس تاکید کرد: می‌توان برای دستیابی به اهداف شعار سال راهکارهای جدیدتری را مدنظر قرار داد، به‌عنوان مثال طراحی و توسعه پلتفرم‌های آنلاین و هوشمند مبتنی بر هوش مصنوعی که امکان شناسایی فرصت‌های تولیدی و سرمایه‌گذاری را فراهم کنند، از راهکارهای جدید در این زمینه است. این پلتفرم‌ها می‌توانند برای سرمایه‌گذاران اطلاعات دقیق از نیازهای بازار، منابع مورد نیاز و مزایای اقتصادی ارائه دهند. یا مثلاً تولید مشترک بین‌المللی با برقراری ارتباط با کشورهای منطقه و جهان برای تولید مشترک کالاهایی که قابلیت صادرات دارند. این همکاری‌ها می‌توانند موجب انتقال دانش و فناوری، افزایش بهره‌وری و کاهش هزینه‌های تولید شوند.

وی ادامه داد: گسترش مفهوم اقتصاد چرخشی با ترویج و سرمایه‌گذاری در فرآیندهایی که از ضایعات و مواد بازیافتی به عنوان مواد اولیه برای تولید کالاهای جدید استفاده می‌کنند نیز راهکار مناسبی است که نه تنها به کاهش هزینه‌ها کمک می‌کند، بلکه می‌تواند تأثیرات مثبت زیست‌محیطی داشته باشد. همچنین ایجاد مناطق آزاد اقتصادی که به طور خاص برای فعالیت‌های تولیدی و صنعتی طراحی شده و قوانین و مقررات ساده‌تری داشته باشند و مشوق‌های مالی برای سرمایه‌گذاری در این مناطق اعمال شود، نیز برای تحقق به شعار سال قابل توجه است. البته راه‌اندازی مراکز حمایت از کارآفرینان محلی در مناطق محروم که به آن‌ها ابزار، آموزش و سرمایه‌های اولیه برای آغاز کسب‌وکارهای تولیدی را ارائه می‌دهند، نیز بسیار موثر است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha