احمد حمزهزاده امروز ۱۷ فروردینماه با اشاره به اجرای طرح نوروزی از ۲۵ اسفندماه لغایت ۱۵ فروردینماه، اظهار کرد: در ایام نوروز امسال بیش از ۳ میلیون و ۲۶۳ هزار گردشگر از جاذبههای تاریخی، فرهنگی و طبیعی استان بازدید کردند که این رقم نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۹ درصد رشد داشته است.
وی افزود: در میان تمام جاذبههای گردشگری استان، روستای تاریخی جهانی کندوان با ثبت حضور بیش از ۱۲۹ هزار و ۱۵۰ گردشگر، عنوان پرمخاطبترین مقصد گردشگری استان در نوروز ۱۴۰۴ آذربایجانشرقی را به خود اختصاص داد.
وی ادامه داد: در بخش موزهها و اماکن تاریخی، کلیسای تاریخی سنت استپانوس با ۵۷ هزار و ۸۵۲ بازدیدکننده در صدر قرار گرفت. پس از آن، عمارت شهرداری تبریز با ۳۷ هزار و ۹۰۵، رصدخانه مراغه با ۳۰ هزار و ۳۷۵، موزه قاجار با ۱۹ هزار و ۹۹۸ و موزه آذربایجان با ۱۶ هزار و ۶۷۲ بازدید، بیشترین استقبال را از سوی گردشگران نوروزی تجربه کردند.
مدیرکل میراثفرهنگی آذربایجانشرقی با تأکید بر اهمیت معرفی جامعتر جاذبههای کمترشناختهشده استان، خاطرنشان کرد: رشد بازدیدها، نتیجه تعامل مطلوب نهادهای اجرایی و تلاش برای آمادهسازی ظرفیتهای گردشگری در سراسر استان بود و امیدواریم با فرارسیدن فصل گردشگری در آذربایجانشرقی طی ماههای آینده نیز شاهد تداوم این روند افزایشی باشیم.
فروش ۹ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومانی نمایشگاهها و بازارچههای صنایعدستی نوروزی در آذربایجانشرقی
معاون صنایعدستی آذربایجانشرقی با اشاره به فعالیت ۶۵۰ غرفه صنایعدستی در قالب بازارچهها و نمایشگاههای نوروزی در ۷۵ نقطه استان، میزان فروش صنایعدستی را ۹ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان اعلام کرد و از مشارکت ۷۰۰ هنرمند در بازارچهها و نمایشگاههای صنایعدستی نوروزی در استان خبر داد.
فرشاد بهآفرین با اشاره به برگزاری بازارچههای نوروزی در سراسر استان اظهار کرد: فروش ثبت شده بازارچههای نوروزی در مجموع به ۹ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان رسید که این میزان، نشانگر جایگاه صنایعدستی به عنوان یکی از ارکان اصلی اقتصاد گردشگری است.
وی افزود: در جریان طرح نوروزی امسال از ۲۵ اسفندماه ۱۴۰۳ تا ۱۵ فروردینماه، ۶۵۰ غرفه صنایعدستی با حضور ۷۰۰ هنرمند در ۷۵ نقطه استان فعال بودند که این بازارچهها با استقبال گسترده مسافران نوروزی و مردم بومی همراه شدند.
وی با اشاره به برگزاری نمایشگاه شاخص نوروزی در شهر تبریز مطرح کرد: نمایشگاه صنایعدستی مسجد کبود با ۴۸ غرفه و حضور ۵۲ هنرمند از ۴ فروردینماه آغاز بهکار کرد که با توجه به موقعیت مکانی آن و همزمانی با پیک سفرهای نوروزی، مورد توجه و استقبال بسیار گردشگران داخلی و خارجی قرار گرفت.
معاون صنایعدستی آذربایجانشرقی با تأکید بر ضرورت حمایتهای مستمر از هنرمندان صنایعدستی خاطرنشان کرد: رشد فروش و افزایش مشارکت هنرمندان در چنین رویدادهایی، نشاندهنده ظرفیت بالای اشتغالزایی و ارزآوری صنایعدستی است و باید زمینه حضور پررنگتر این قشر در مناسبتهای آتی فراهم شود.
ثبت بیش از ۲۳۹ هزار اقامت نوروزی در مراکز اقامتی رسمی آذربایجان شرقی
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی آذربایجانشرقی با اشاره به ثبت بیش از ۲۳۹ هزار اقامت نوروزی در مراکز رسمی اقامتی، استقبال گسترده گردشگران نوروزی نشانهای از جایگاه آذربایجانشرقی بهعنوان یکی از مقاصد اصلی گردشگری در کشور دانست.
احمد حمزهزاده ضمن ارائه گزارشی از وضعیت اقامت نوروزی در استان گفت: در طول اجرای طرح نوروزی از ۲۵ اسفندماه ۱۴۰۳تا ۱۵ فروردینماه ۱۴۰۴، تعداد ۲۳۹ هزار و ۵۴۵ نفر در مراکز اقامتی رسمی استان شامل هتلها، هتلآپارتمانها، مهمانپذیرها، اقامتگاههای بومگردی و سایر تأسیسات دارای مجوز رسمی، اقامت داشتهاند.
وی افزود: این آمار نسبت به نوروز سال گذشته رشد چشمگیری داشته و نشان میدهد که آذربایجانشرقی با وجود قرار داشتن در آغاز فصل گردشگری و شرایط آبوهوایی نسبتاً سرد، توانسته در میان مقاصد سفرهای نوروزی کشور قرار گیرد.
به گزارش ایسنا، به نقل از روابط عمومی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی آذربایجانشرقی، وی با تأکید بر ظرفیتهای متنوع اقامتی استان و اهمیت استمرار کیفیت خدمات ادامه داد: این میزان استقبال در ابتدای فصل سفر و در شرایطی که هنوز بخشی از قابلیتهای گردشگری استان در اقلیم گرمتری از سال نمایان میشود، بسیار امیدوارکننده است و چشمانداز مثبتی برای گردشگری استان در ماههای آینده ترسیم میکند.
انتهای پیام
نظرات