• یکشنبه / ۱۷ فروردین ۱۴۰۴ / ۱۴:۱۹
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 1404011707875
  • خبرنگار : 80001

ادامه ریزش در بورس

ادامه ریزش در بورس

امروز تالار شیشه‌ای همچون دیروز قرمزپوش شد؛ به طوری که شاخص کل با کاهش بیش از ۲۱ هزار واحد به رقم دو میلیون و ۷۷۳ هزار واحد رسید.

به گزارش ایسنا، روز ۱۷ فروردین ۱۴۰۴ شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران ۲۱ هزار و ۵۰۵ واحد کاهش یافت و به رقم دو میلیون و ۷۷۳ هزار و ۸۲۰ واحد رسید. دیروز هم این بازار ۱۵ هزار واحد افت کرد. این در حالی است که از روز بازگشایی در پنجم فروردین تا ۱۰ فروردین بازار سهام افزایشی بود.

امروز شاخص هم‌وزن هم ۱۱۲۶ واحد کاهش داشت و در عدد ۸۱۰ هزار و ۳۸۹ واحد ایستاد.

در دومین روز هفته تعداد سهام مثبت بورس ۱۲۴ عدد و سهام منفی ۲۰۳ عدد بود. تعداد خریداران به ۷۴ هزار نفر رسید. به طور کلی بازار ۰.۷۷ درصد کاهش داشت.

امروز حدود ۴۳۶ هزار فقره معامله به ارزش حدود ۸۵۷۶ میلیارد تومان در بازار سهام انجام شد.

ادامه ریزش در بورس
نقشه بازار بورس ـ یکشنبه ۱۷ فروردین ۱۴۰۴

فملی و فولاد بیشترین تاثیر منفی را بر شاخص بورس داشتند اما فارس اثر مثبت ایجاد کرد. از نمادهای پرتراکنش نیز می‌توان به وتجارت، وبملت و آلومینیا اشاره کرد.

روز ۱۷ فروردین ۱۴۰۴ شاخص فرابورس ایران اما برخلاف بورس ۳۳ واحد افزایش یافت و به ۲۴ هزار و ۸۴۱ واحد رسید. تعداد معاملات امروز فرابورس ۳۲۳ هزار فقره و ارزش آن ۴۸ هزار میلیارد تومان بود.

آریا بیشترین بیشترین تاثیر مثبت را بر شاخص فرابورس داشت اما فزر و زاگرس اثر منفی ایجاد کرد. مهرمام، کانسار و فزر نیز از نمادهای پرتراکنش فرابورس بودند.

بازار سهام از روز دوم آبان ۱۴۰۳ روند صعودی به خود گرفت و در ادامه، رکوردهای جدیدی را به ثبت رساند. اما از ۲۲ دی‌ماه به بعد دچار نوسان کاهشی شد. در هفته‌های پایانی سال گذشته این بازار بین کانال ۲.۷ تا ۲.۸ میلیون واحد در نوسان بود و چهار مرتبه کانال ۲.۸ میلیون را از دست داد. ۲۱ اسفند نیز به پایین کانال ۲.۷ میلیون سقوط کرد، اما ۲۵ اسفند مجددا آن را تصاحب کرد.

به نظر می‌رسد متغیرهای سیاسی اثر مثبتی بر بازار سهام و رشد شاخص کل در اولین روز کاری ۱۴۰۴ داشته است. در روزهای پایانی سال گذشته نیز سید محمد صدر، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام خبر داد: کمیسیون مشترک از کمیسیون‌های سیاسی، امنیتی، اقتصادی و قضائی، لوایح سی‌اف‌تی و پالرمو را تصویب کرد و امیدوارم در صحن مجمع هم تصویب شود.

عبور سی‌اف‌تی و پالرمو از این مرحله و امیدواری به خروج ایران از لیست سیاه FATF ظاهرا اثر مثبتی بر بازار سهام ایجاد کرده است؛ چرا که به گفته کارشناسان، این لوایح، از یک‌سو با کاهش ریسک‌های سیستماتیک و ایجاد شفافیت، فضای امن‌تری برای فعالیت‌های اقتصادی ایجاد می‌کنند و از سوی دیگر، مسیر تعاملات ایران با نظام مالی جهانی را هموار می‌سازند.

برخی کارشناسان معتقدند بازار سرمایه به لحاظ بنیادی شرایط مطلوبی دارد، اما متغیرهای سیاسی، کمبود نقدینگی، عدم اعتماد سهامداران و فعالیت نوسان‌گیری تاکنون باعث شده تا بازار نتواند آن‌طور که باید و شاید رشد کند. با این حال بورس تا قبل از ریزش‌های اخیر رکوردشکنی کرده و برای اولین بار وارد کانال ۲.۹ میلیون واحد شده بود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha