به گزارش ایسنا، این آمار در شرایطی منتشر شده است که تعداد سالمندانی که در این کشور به تنهایی زندگی میکنند و از حمایت خانواده برخوردار نیستند، افزایش یافته است.
اولین پژوهشی که از این دست توسط وزارت بهداشت، کار و رفاه ژاپن سفارش داده شده بود، نشان داد بیشتر شهرداریهای ژاپن، پروتکل مشخصی برای برخورد با این قبیل اجساد از جمله مدت زمانی که باید قبل از سوزاندن جسد نگهداری شوند، ندارند.
خبرگزاری کیودو روز گذشته (یکشنبه) گزارش داد از حدود ۱۱۶۰ شهرداری که توسط موسسه تحقیقات ژاپن مورد بررسی قرار گرفتند، تنها ۱۱.۳ درصد اعلام کردند که پروسهای برای این کار دارند.
این در حالی است که ۴۳.۵ درصد اعلام کردند پروتکل خاصی برای این موضوع مدنظر نگرفتهاند. سایر شهرداریها نیز پاسخ دادند که اگرچه قوانین خاص خود را ندارند اما به روشهای دیگر مناطق ارجاع میدهند.
شهرداریها همچنین با این نگرانی مواجه هستند که ممکن است بستگانی پیدا شوند که پس از سوزاندن اجساد، ادعای خویشاوندی با آنها را مطرح کنند.
شمار ۴۱ هزار و ۹۶۹ جسد بیوارث و بیسرپرست، چه هویتدار و چه مجهولالهویه، معادل ۲.۷ درصد از کل مرگهای ژاپن در سال تقویمی ۲۰۲۳ بود. نیاز به یک سیستم برای رسیدگی به این اجساد در حال افزایش است و پیشبینی میشود که این تعداد در سالهای آینده بیشتر شود.
به گزارش یورونیوز، موسسه ملی تحقیقات جمعیت و امنیت اجتماعی ژاپن پیشبینی میکند که تا سال ۲۰۵۰ میلادی، از مجموع ۵۲.۶ میلیون خانوار در ژاپن، ۲۳.۳ میلیون خانوار یا ۴۴.۳ درصد، خانوارهای تکنفره خواهند بود.
در میان شهرداریهایی که سیستمهایی برای رسیدگی به اجساد بیوارث و بیسرپرست دارند، «یوکوسوکا»، شهری نزدیک به «توکیو» در سال ۲۰۱۵ برنامهای را راهاندازی کرد که در آن، این شهر به افراد مسن کمدرآمد و بدون سرپرست کمک میکند تا قراردادهایی با خانههای تدفین منعقد کنند.
طبق این برنامه، شهر یوکوسوکا وضعیت رفاهی سالمندان کمدرآمد را بررسی خواهد کرد و در صورت فوت آنها با افراد و نهادهای لازم تماس خواهد گرفت. این اقدام به منظور تضمین حمایت و ترتیب امور پس از فوت افراد بدون وابستگان یا خانواده طراحی شده است.
انتهای پیام
نظرات