• دوشنبه / ۱۸ فروردین ۱۴۰۴ / ۱۳:۰۰
  • دسته‌بندی: دانش‌بنیان‌ها
  • کد خبر: 1404011808507
  • منبع : معاونت علمی ریاست جمهوری

توسعه مکمل‌های انسانی و دامی بر پایه خواص مخمرها

توسعه مکمل‌های انسانی و دامی بر پایه خواص مخمرها

متخصصان یک شرکت دانش‌بنیان برای نخستین بار در کشور با استفاده از خواص بره موم و همچنین مخمرها، موفق به تولید مکمل‌های غذایی، فرآورده‌های بهداشتی و دارویی شدند.

به گزارش ایسنا، محسن فتحی، مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان با اشاره به تولید فرآورده‌های مکمل و دارویی بر اساس خواص «بره موم»، اظهار کرد: بره موم همان ماده قهوه‌ای رنگی است که توسط زنبورها برای بستن درز و شکاف‌های کندو استفاده می‌شود. این ماده که مخلوطی از بزاق و موم زنبور عسل است و به عنوان چسب زنبور عسل شناخته می‌شود، دارای خواص متعددی است که در صنایع غذایی، دارویی و مکمل کاربرد دارد.

وی افزود: بر همین اساس، در گام نخست تولیدات دانش‌بنیان، قرص بره موم را در کشور با فرمولاسیون جدید تولید کردیم و در کنار ارائه خدمات تخصصی آزمایشگاهی، در ادامه مسیر فعالیتمان، تولید عصاره مخمر با کاربردهای غذایی و مکمل را برای اولین بار در کشور در دستور کار قرار دادیم.

این فعال فناور با تأکید بر این‌که سعی کردیم تولیدات از ویژگی‌هایی همچون ارزش افزوده بالا و نوآور بودن برخوردار باشند، ادامه داد: از دیگر محصولات شرکت که تماما با تحقیق و توسعه به آن نائل شده‌ایم، قرص، دهان‌شویه، ژل و کرم است که همگی بر اساس بره موم، تولید و تجاری‌سازی شده است.

به نقل از معاونت علمی ریاست‌جمهوری، همچنین عصاره مخمر میکروبی، مخمر هیدرولیز شده صنعت مکمل و غذایی، انواع پپتون‌های میکروبیولوژی و آنزیم‌های مختلف از جمله اینورتاز، لیزوزیم، رنین، آمیلاز و پروتئاز، از دیگر محصولات این شرکت دانش‌بنیان به شمار می‌روند.

وی با اشاره به توانمندی در کنترل کیفی مواد غذایی، به ارزیابی کیفی فرآورده عسل اشاره کرد و گفت: بیش از ۱۰ سال است که عسل را با استفاده از مؤلفه‌های بیولوژیک ارزیابی و درجه‌بندی می‌کنیم، به طوری‌که سالانه بیش از ۹۰۰ نمونه ارسالی از سراسر کشور، مورد بررسی قرار می‌گیرد. با توجه به فناوری و تخصصی که در این مجموعه وجود دارد، تنها آزمایشگاه در کشور و منطقه هستیم که این آزمون‌ها را برای عسل، ژل رویال و بره موم انجام می‌دهیم. با تولید این محصول و ارائه این خدمات تحقیقاتی تحول زیادی در زمینه ارزش‌گذاری واقعی عسل صورت گرفته‌ است.

فتحی با اشاره به فعالیت دانش‌آموختگان دانشگاهی در این شرکت دانش‌بنیان، اظهار کرد: بخش عمده فعالیت شرکت مبتنی بر تخصص است و از ۱۶ نیروی شرکت بیش از ۷۰ درصد، دارای تخصص‌های مرتبط با نوع کار هستند. با توجه به رویکرد کاربری محصولات و فرآیند پخش آنها در بازار بیش از ۴۰ نفر غیرمستقیم در حال فعالیت هستند.

مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان با تأکید بر توجه جدی به روش‌های نوآورانه و کارآمد در تحقیقات و تولید انواع فرآورده‌های غذایی، گفت: این موضوع از مهم‌ترین بخش‌های حوزه موادغذایی در کشور است، اما توجه کمتری به آن می‌شود. ارائه روش‌های جدید، نیازمند مشوق‌ها و حمایت‌های زیرساختی و سازمانی است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha