• سه‌شنبه / ۱۹ فروردین ۱۴۰۴ / ۱۳:۵۵
  • دسته‌بندی: آذربایجان شرقی
  • کد خبر: 1404011909312
  • خبرنگار : 50004

عمل به نسخه‌ رئیس جمهور

جان گرفتن نهضت مدرسه‌سازی در آذربایجان شرقی

جان گرفتن نهضت مدرسه‌سازی در آذربایجان شرقی

ایسنا/آذربایجان شرقی با روی کار آمدن دولت چهاردهم، دستگاه تعلیم و تربیت به عنوان یکی از اولویت‌دارترین دستگاه‌ها مورد توجه ویژه قرار گرفته است، توجهی که موجی از امیدواری را برای تحولات اساسی در روند مدرسه‌سازی، تحت عنوان «نهضت توسعه عدالت در فضاها و تجهیزات آموزشی و پرورشی» ایجاد کرده است.

این نهضت در استان آذربایجان شرقی هم جان گرفته و متولیان امر در تلاشند تا با اجرایی کردن برنامه‌ای که توسط شخص رئیس جمهوری نگاشته شده، روند مدرسه‌سازی و برچیدن مدارس کانکسی و سنگی را تسریع کنند.

«الگوی عملِ نهضت توسعه عدالت در فضاها و تجهیزات آموزشی و پرورشی با مشارکت مردم»، برنامه‌ای با نگاه تخصصی به حوزه تعلیم و تربیت بوده که در اتفاقی کم‌سابقه توسط رئیس جمهوری به رشته تحریر درآمده و  متولیان امر متشکل از آموزش و پرورش، نوسازی و تجهیز مدارس و فرمانداری‌ها بازیگران اصلی سناریویی هستند که توسط مهم‌ترین شخص اجرایی کشور طراحی شده است.

استان آذربایجان شرقی با بیش از ۶۰۰۰ مدرسه و بالغ بر ۷۵۰ هزار دانش‌آموز، پیشگام اجرای نهضت توسعه عدالت در فضاهای آموزشی شده است، استانی که خاستگاه ریاست جمهوری بوده و خود را موظف به سربلند بیرون آمدن از این آزمون می‌داند و مسئولان امر تمامی همتشان را به کار گرفته‌اند تا بیش از بُرش یک ساله عمل کنند، چرا که دو سفر غیررسمی مسعود پزشکیان به تبریز و برگزاری جلسه غیرعلنی با مدیرکل آموزش و پرورش استان آذربایجان شرقی نشان از انتظار ویژه او از این استان دارد.

بر همین اساس؛ آموزش و پرورش، تنها دستگاهی بود که مورد توجه ویژه پزشکیان در هر دو حضورش در تبریز قرار گرفت و به نظر می‌رسد وفاق ملی و شعار «برای ایران» از آن جایی محقق می‌شود که هر ایرانی «برای مدرسه» کاری کند و مردمی‌سازی نهضت توسعه عدالت در فضاهای آموزشی، بهترین راهکار برای پیش بردن موفقیت‌آمیز این نهضت است.

سفر رئیس جمهوری، مصوباتی کارساز مثل تقبل ساخت ۴۵ پروژه آموزشی شامل ۲۳۴ کلاس درس توسط بخش خصوصی و همراهی اتاق بازرگانی تبریز و پای کار آمدن خیران مدرسه‌یار و مدرسه‌ساز بسیاری را به دنبال داشته و حال این استان، تمام توان خود را برای مدرسه‌سازی بسیج کرده است و به نظر می‌رسد مسئولان این استان به وفاق در این مورد رسیده‌اند که مسیر توسعه این استان اثرگذار، از توسعه فضاهای آموزشی و افزایش و ارتقا کیفیت آموزش به دنبال آن، می‌گذرد.

بهرام سرمست، استاندار آذربایجان شرقی که خود هم سال‌ها در کسوت معلمی بوده، این خصوص می‌گوید: ما قول داده‌ایم که هماهنگ‌کننده باشیم و وارد میدان عمل شویم. امید است، شهر اولین‌ها، در این برنامه ملی نیز اول شویم.

بر اساس اعلام اداره کل نوسازی و تجهیز مدارس استان آذربایجان شرقی، در حال حاضر ۳۱۶ مدرسه کانکسی در سطح این استان وجود دارد که ۷۴ مورد آن دارای بیش از ۱۰ دانش آموز هستند و ۶۷ پروژه از این تعداد تا دهه فجر سال گذشته به اتمام رسیده و مابقی باید در طول یک سال آینده، برچیده یا ساماندهی شوند.

بر همین اساس؛ تعداد مدارس سنگی در استان آذربایجان شرقی ۱۴۷ باب بوده و ۶۲ مورد از این تعداد فعال و مابقی غیر فعال و خالی از دانش آموز هستند همچنین ۴۴ مدرسه از این تعداد دارای بیش از ۱۰ دانش آموز هستند که باید در طول یک سال اول برنامه عملیاتی نهضت مدرسه‌سازی حتما ساماندهی شوند.

میانگین فضاهای آموزشی به ازای هر دانش آموز در برخی مناطق استان آذربایجان شرقی نیز از جمله موارد نیازمند توجه در اجرای نهضت توسعه عدالت در فضاها تجهیزات آموزشی و پرورشی است؛ بطوریکه میانگین فضاهای آموزشی به ازای هر دانش‌آموز در مقایسه با میانگین سرانه دانش‌آموزی کشوری که برابر با ۵.۴۵ متر مربع به ازای هر دانش‌آموز است، در بسیاری از مناطق این استان پایین بوده و مدیرکل آموزش و پرورش این استان هم در جلسه‌ای با موضوع نهضت توسعه عدالت در فضاهای آموزشی، مُهر تایید را بر این ادعا زده و وضعیت شهرستان تبریز را از این نظر نه چندان مطلوب عنوان کرده است.

اسفندیار صادقی، متولی دستگاه تعلیم و تربیت استان آذربایجان شرقی هم در گفت‌وگو با ایسنا معتقد است که جایگزین کردن کانکس با مدارس نوساز، یک وظیفه است، نه یک انتخاب و می‌گوید: تکمیل ۲۳۱ پروژه شامل مدارس سنگی،کانکسی و سایر مدارس واجد شرایط بازسازی و نوسازی در قالب ۱۱۰۴ کلاس درس از محل اجرای نهضت توسعه عدالت در فضاهای آموزشی تا پایان سال جاری در دستور کار قرار گرفته است.

او می‌افزاید: از زمان تصدی‌گری ریاست جمهوری تا اسفند ماه سال گذشته، ۲۳ جلسه با حضور ریاست محترم جمهوری برگزار گردیده و شخص آقای پزشکیان به طور مستقیم پیگیر مسائل است.

بر اساس اعلام اداره کل آموزش و پرورش استان آذربایجان شرقی، مدارس سنگی دارای بیش از ۱۰ دانش‌آموز در این استان جزو اولویت‌های اجرای نهضت توسعه عدالت در فضاهای آموزشی بوده و این مدارس تا پایان سال برچیده و بازسازی می‌شوند.

صادقی در این خصوص می‌گوید: به ریاست جمهوری قول داده‌ایم تا اولین استانی باشیم که ۲۳۱ پروژه تعیین شده در راستای نهضت توسعه عدالت آموزشی را به اتمام رسانده و تکمیل می‌کنیم. همچنین برنامه داریم تا با تعریف پروژه‌های جدید، جهشی در ایجاد فضاهای آموزشی جدید ایجاد کنیم.

به گزارش ایسنا، برچیدن برخی مدارس کانکسی موجود  در بین ۵۳ مدرسه تک دانش‌آموزی، ۸۳ مدرسه دو دانش‌آموزه و ۳۶ مدرسه دارای سه دانش‌آموز و بازسازی به طور استاندارد هم از دیگر محورهای تعریف شده در راستای نهضت مدرسه‌سازی در استان آذربایجان شرقی است.

برگزاری جلسات متعدد با حضور فرمانداران، شهرداری‌ها، خیران، صاحبان صنایع خرد و کلان و مصوباتی مانند الزام شهرداری‌ها به پرداخت سه درصد سهم آموزش و پرورش از محل عوارض، الزام صنایع معدنی و مناطق آزاد به پرداخت تعهدات قانونی خود از محل مسئولیت‌های اجتماعی از جمله اقداماتی هستند که استان آذربایجان شرقی را گام به گام به تحقق وعده‌ای که داده‌اند، نزدیک‌تر می‌کند تا مدرسه بماند برای ایران و ایرانی توسعه‌یافته‌تر و آبادتر.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha