• چهارشنبه / ۲۰ فروردین ۱۴۰۴ / ۱۵:۰۴
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1404012010234
  • خبرنگار : 50072

گلودرد مداوم نشانه‌ ابتلا به سرطان است؟

گلودرد مداوم نشانه‌ ابتلا به سرطان است؟

ایسنا/خراسان رضوی گلودرد یکی از علائم رایجی است که اکثر افراد به‌خصوص در فصل آنفلوآنزا آن را تجربه می‌کنند؛ اما اگر این درد آزاردهنده بیش از سه هفته ادامه یابد، چه باید کرد؟

در حالی که گلودرد معمولا بی‌ضرر است، در حال حاضر، سرطان‌شناسی زنگ خطر را به صدا در آورد؛ اگر گلودرد شما برای مدت طولانی باقی بماند، نشانه‌ای از بیماری بسیار جدی‌تر است.

جیری کوبز، از مرکز پروتون‌درمانی، هشدار داد که گلودرد طولانی‌مدت می‌تواند نشانه اولیه سرطان لوزه، نوعی سرطان گلو باشد. اگر گلودرد بهبود نیابد، پزشک می‌تواند شما را معاینه کرده و در صورت لزوم برای آزمایش‌های بیشتر ارجاع دهد.

وی افزود: اگرچه سرطان لوزه نادر است، اما تشخیص زودهنگام آن می‌تواند تفاوت زیادی در روند درمان ایجاد کند.

عوامل خطر سرطان گلو

سرطان گلو، به‌ویژه حنجره، تحت تاثیر طیف وسیعی از عوامل خطر قرار می‌گیرد که بسیاری از آنها با انتخاب سبک زندگی و قرار گرفتن در معرض محیطی مرتبط هستند. استعمال دخانیات، یکی از مهم‌ترین عوامل است؛ این خطر زمانی که سیگار کشیدن با مصرف بیش از حد الکل ترکیب ‌شود، به‌طور چشمگیری افزایش می‌یابد. رژیم غذایی نقش مهمی در این بیماری ایفا می‌کند زیرا غذاهای سرشار از گوشت‌های فرآوری شده و چربی خطر را افزایش می‌دهند. عواملی مانند سبک زندگی، سن و جنسیت نیز در این مورد نقش دارند.

محققان دریافتند که افراد بالای ۴۰ سال با خطر بیشتری روبرو هستند و مردان بیشتر از زنان در معرض ابتلا به این نوع سرطان قرار دارند.

نتایج این تحقیق که در سایت مدیکال منتشرشده است، نشان داد برخی مشاغل نیز به دلیل قرار گرفتن در معرض مواد سمی مانند آزبست یا غبار اسیدی که با فرآیندهای صنعتی مرتبط است، این خطر را افزایش می‌دهد. داشتن سابقه خانوادگی در ابتلا به سرطان‌های سر و گردن، به ویژه در میان بستگان درجه یک، خطر ابتلا را افزایش می‌دهد. سیستم ایمنی ضعیف، ناشی از شرایطی مانند اچ ای وی، بیماری‌های خودایمنی مانند لوپوس یا استفاده از داروهای پیوند عضو نیز در افزایش خطر ابتلا به سرطان حنجره نقش دارند.

افراد مبتلا به بیماری رفلاکس معده  و دیسپلازی حنجره (یک بیماری پیش سرطانی) در معرض خطر بیشتری هستند. عفونت‌هایی مانند اچ پی وی نیز با سرطان‌های سر و گردن مرتبط است، اگرچه ارتباط آن با سرطان حنجره هنوز در حال بررسی است.

علائم را بشناسید

صدای خشن که بیش از سه هفته طول بکشد یکی از شایع‌ترین علائم سرطان حنجره است. علائم دیگر شامل سرفه مداوم، مشکل در بلع، درد گوش، توده در گلو، گلودرد مداوم و کاهش وزن بدون دلیل می‌شود.

محققان هشدار دادند، اگر هر یک از این علائم ادامه پیدا کرد، باید به پزشک مراجعه کنید.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha