• جمعه / ۲۲ فروردین ۱۴۰۴ / ۰۸:۴۵
  • دسته‌بندی: انرژی
  • کد خبر: 1404012210947
  • خبرنگار : 71498

مدیرعامل توانیر در گفت‌وگو با ایسنا:

تغییر ساعت، مصرف برق را به اندازه یک نیروگاه اتمی کم می‌کند

تغییر ساعت، مصرف برق را به اندازه یک نیروگاه اتمی کم می‌کند

مدیرعامل شرکت توانیر با اشاره به اهمیت مدیریت مصرف انرژی گفت: اگر اختیار تغییر ساعت رسمی کشور دوباره به دولت بازگردد، می‌توانیم به میزان قابل توجهی از مصرف برق در ساعات اوج‌بار شبانه بکاهیم؛ به طوری که برآوردها نشان می‌دهد این اقدام به‌تنهایی می‌تواند حدود هزار مگاوات از بار شبکه را کاهش دهد؛ عددی معادل تولید برق نیروگاه اتمی بوشهر.

مصطفی رجبی‌مشهدی در گفت‌وگو با ایسنا، با تأکید بر اینکه صنعت برق کشور در شرایط ناترازی قرار دارد، اظهار کرد: در تابستان‌ها با افزایش شدید مصرف برق مواجه هستیم و هر راهکاری که به کاهش پیک مصرف کمک کند، برای ما حیاتی است. تغییر ساعت رسمی کشور یکی از ابزارهایی است که در سال‌های گذشته امتحان خود را پس داده است. این موضوع نه‌تنها در ایران بلکه در بسیاری از کشورها به‌عنوان یک سیاست مؤثر در مدیریت تقاضای انرژی اجرا می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: بر اساس تصمیم مجلس شورای اسلامی در پایان سال ۱۴۰۱، دولت دیگر اختیار تغییر ساعت رسمی را نداشت و به همین دلیل، در سال‌های ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ هیچ تغییری در ساعت رسمی کشور اعمال نشد. این در حالی است که بررسی‌های فنی ما در شرکت مدیریت شبکه برق ایران نشان می‌دهد که همین تغییر ساده می‌تواند تأثیر محسوسی بر کاهش مصرف برق، به‌ویژه در ساعات اولیه شب، داشته باشد.

مدیرعامل توانیر اضافه کرد: بنا بر محاسبات دقیق، اگر ساعت رسمی کشور یک ساعت جلو کشیده شود، بخشی از فعالیت‌های اجتماعی و اقتصادی زودتر به پایان می‌رسد و تقاضا برای استفاده از وسایل برقی، روشنایی و سرمایش در ساعات اوج‌بار کاهش می‌یابد. این کاهش، عدد کوچکی نیست و می‌تواند به اندازه تولید یک نیروگاه بزرگ، به شبکه برق کشور کمک کند.

او با اشاره به تصویب لایحه دوفوریتی در هیئت وزیران گفت: روز گذشته دولت لایحه‌ای را با قید دوفوریت به تصویب رساند که بر اساس آن، اختیار تغییر ساعت رسمی کشور بار دیگر به دولت بازگردد. در صورت تصویب این لایحه در مجلس، دولت می‌تواند متناسب با شرایط روز و نیازهای شبکه برق، درباره تغییر ساعت تصمیم‌گیری کند.

رجبی‌مشهدی در پایان گفت: ما در آستانه فصل گرم سال هستیم؛ فصلی که همواره با چالش تأمین برق مواجه‌ایم. هر اقدامی که بتواند فشار را از روی شبکه بردارد، برای ما ارزشمند است. در کنار توسعه نیروگاه‌ها و مدیریت مصرف، سیاست‌هایی مانند تغییر ساعت نیز می‌توانند بخشی از راه‌حل باشند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
دیروز ۰۹:۲۵

سلام خدا کنه ساعت تغییر کنه جلو کشیده بشه

avatar
دیروز ۱۲:۰۹

خب تو اگه خيلي دوست داري برو ساعتتو بكش جلو الكي خوش

avatar
دیروز ۰۹:۴۵

سلام نمیدونم چرا فکر میکنید با عقب بودن ساعت و تغییر نکردن ساعت به جلو در برق مصرف جویی میشه نه تاثیری نداشته وقتی ساعت عقب باشه زمان دیر میگذره تغییر ساعت به جلو بهتر است

avatar
دیروز ۱۰:۰۱

کشور ما دومین گاز جهان داره وبرق

avatar
دیروز ۱۰:۰۳

سلام تغییرساعت رسمي کشور امتحانشو قبلآ پس داده و متوجه شدند که هیچ تاثیری برکاهش مصرف برق نداره وفقط زندگی مردم دچار اختلال میشه. لطفا کاری به ساعت رسمی کشور نداشته‌ باشید.

avatar
دیروز ۱۰:۰۹

باسلام. تغییر ساعت رسمی کشور تنها برای کاهش مصرف نیست چراکه این عمل را رسما دولت سیزدهم در دوسال گذشته با تغیر ساعت کاری انجام داد. بلکه تغییر ساعت رسمی کشور علاوه بر کاهش مصرف برای جلوگیری از به هم ریختگی و سردرگمی همه گروه ها و اصناف کشور است.

avatar
دیروز ۱۰:۱۱

خیلی این گرامی نور خورشید خود یکی از نعمت های خدا برای تولید برق هست و باد و آب دریا موج با این منابع خدا دادی می توانیم یکی. از ابر قدرت تولید برق در جهان آیند عمل. باشیم.

avatar
دیروز ۱۰:۱۲

دقیقا همین بشه ساعت به جلو کشیده بشه وقتی ساعت عقب هست زمان طولانی بیشتر مصرف انرژی میشه جلو کشیدن ساعت موثر هست

avatar
دیروز ۱۰:۳۲

کشور 20هزار مگاوات کسری برق داره آنوقت باهزار مگاوات چه جوری می‌خوان جبران کنند

avatar
دیروز ۱۰:۵۹

راحت‌ترین راه برای حل مسئله رو پیش میگیره الآن مسئولین اداره برق فقط قطع کردن برق و آسیب به وسایل برقی مردم با این وضعیت گرونی

avatar
دیروز ۱۱:۱۱

کاملاً درست میگه. خود ما شاهدیم که سالهای قبل که ساعت تابستانی داشتیم درسه مصرف بالا بود و ناترازی نداشتیم.

avatar
دیروز ۱۱:۳۶

سلام عالی که اینجوری ساعت جلو کشیده بشه ساعت که عقب کشیده میشه زمان طولانی تری مصرف انرژی زیاد میبره

avatar

اين آقا ميگه اندازه يه نيروگاه بوشهر صرفه جويي ميشه اما نميگه نيروگاه بوشهر كلا يك گيگاوات الكتريكال توان ناميش هست (يعني در حداكثر توان) و الان كشور 25 گيگاوات كمبود برق داره. گيرم كه ساعتها رو كشيدين جلو اون 24 گيگاوات كمبود برقو ميخواين چيكار كنين

avatar
دیروز ۱۲:۴۸

خب اگه واقعا تأثیری داشته از اول خرداد تا آخر شهریور ساعتارو بکشن جلو یا اصن همین الان بکشن جلو

avatar
دیروز ۱۳:۰۸

داستان ساعت قبلا امتحانش را پس داده و دو سال هست راحت شده ایم

avatar
دیروز ۱۳:۱۴

میخواهید صرفه جویی بشه ساعات ادارات را شناور کنید نه ساعات مردم عادی را.

avatar
دیروز ۱۳:۲۰

چه دلیلی داره ساعت عقب یا جلو بکشی مهم غروب و طلوع آفتاب هست که در بهار و تابستان مصرف بیشتری هست و در پاییز زمستان به دلیل بلند بودن شب ها مصرف برق کم میشه

avatar
دیروز ۱۳:۲۴

چجوری میشه که نظرات کارشناسی اینهمه با هم تضاد داره؟ الان چند ساله این قصه داره کش پیدا میکنه؟

avatar
دیروز ۱۵:۴۴

اگه قرار به ساعت كشيدن جلو بود خدا جهان هستيو از اول با يك ساعت جلو خلق مي كرد. پس ميبينيد كه عقب و جلو كشيدن ساعت كار اشتباه و بي تأثيريه

avatar
دیروز ۱۸:۲۸

سلام آخه باتغییرساعت مگردر تاریکی روشنی هوا تغییر ایجاد میشه در حالیکه با یک ابلاغیه میتوان ساعت کار ادارات،ارگانهاوسایر موسسات رابراساس روشنی هوا تنظیم کرد

avatar
دیروز ۲۱:۰۵

تا همین دو سال پیش ده تا کارشناس اوردین که تغییر ساعت هیچ اثری در بهبود انرژی نداره.الان کارشناس میارین که اثر داره!!!!!

avatar
امروز ۰۱:۰۹

دوسال ساعت هارو جلو نمیکشن بجاش کارمندها رو عقب میکشن. ساعت پنج صبح آفتاب بیست درجه از افق طلوع کرده. شهرهای شرق کشور که بدتر

avatar
امروز ۰۹:۵۱

تمام مشکل برق کشور انشعاب غیرمجاز برقه