• یکشنبه / ۲۴ فروردین ۱۴۰۴ / ۰۷:۰۰
  • دسته‌بندی: انرژی
  • کد خبر: 1404012311850
  • خبرنگار : 71263

در پی افت شدید قیمت نفت

کشورهای نفتی برای جلوگیری از سقوط اقتصادی به تکاپو افتادند

کشورهای نفتی برای جلوگیری از سقوط اقتصادی به تکاپو افتادند

سقوط بازار در آوریل که قیمت نفت را به ۶۰ دلار در هر بشکه کاهش داد، علاوه بر مشکلات ناشی از تعرفه، چالش‌های مالی بیشتری را برای کشورهای تولیدکننده نفت که به شدت به درآمدهای نفتی وابسته هستند، ایجاد می‌کند.

به گزارش ایسنا، با کاهش قیمت نفت برنت به ۶۳ دلار در هر بشکه، تولیدکنندگان بزرگ در منطقه خلیج فارس و همچنین برزیل و نیجریه به دنبال مهار اثرات افت قیمت هستند. بانک مرکزی روسیه پیش‌تر هشدار داده بود که کاهش قیمت نفت می‌تواند به اقتصاد این کشور به شدت ضربه بزند.  

نفت ۶۰ دلاری، حدود ۲۰ تا ۳۰ دلار در هر بشکه کمتر از میزانی است که بسیاری از صادرکنندگان بزرگ نفت در خلیج فارس برای متعادل کردن بودجه‌شان، به آن نیاز دارند. طبق برآورد صندوق بین‌المللی پول (IMF)، برای عربستان سعودی که بزرگترین صادرکننده نفت خام در جهان، قیمت سربه سر بودجه، ۹۱ دلار در هر بشکه است.

با قیمت‌های بسیار پایین‌تر از قیمت مذکور، عربستان سعودی ممکن است مجبور شود استقراض دولتی را تسریع کند و هزینه‌های پروژه‌های بلندپروازانه آینده‌گرای خود را آهسته کرده یا به تاخیر بیاندازد. کویت که یکی دیگر از تولیدکنندگان بزرگ نفت خلیج فارس است، ماه گذشته قانون تامین مالی و نقدینگی را تصویب کرد که به چهارمین تولیدکننده بزرگ اوپک اجازه می‌دهد پس از هشت سال، به بازار بدهی بازگردد.

صندوق بین‌المللی پول  در دسامبر ۲۰۲۴ اعلام کرده بود اقتصاد کویت به دلیل کاهش تولید اوپک پلاس، در رکود باقی می‌ماند و خاطرنشان کرده بود که اقتصاد این کشور، به شدت در معرض نوسانات قیمت کالاها و کاهش رشد جهانی است.

سقوط قیمت در هفته گذشته، اوضاع را بدتر می‌کند. ریچارد برنز، رئیس بخش ژئوپلیتیک شرکت تحقیقاتی «انرژی اسپکتس»، هفته گذشته به رویترز گفت: افت قیمت نفت که در هفته گذشته شاهد بودیم، ما را به نقطه‌ای کشانده است که برای بسیاری از اقتصادهای وابسته به نفت، آن چیزی نیست که برای متعادل کردن بودجه‌هایشان نیاز دارند.

بر اساس گزارش اویل پرایس، الویرا نابیولینا، رئیس بانک مرکزی روسیه، هفته گذشته گفت: برای روسیه، رکود بازار نفت در روزهای اخیر می‌تواند خطراتی را برای اقتصاد ایجاد کند. خبرگزاری تاس روسیه به نقل از نابیولینا نوشت: اگر تشدید جنگ‌های تعرفه‌ای ادامه یابد، معمولا به کاهش تجارت جهانی و اقتصاد جهانی و احتمالا تقاضا برای منابع انرژی ما منجر می‌شود. بنابراین، در اینجا خطراتی وجود دارد.

در معاملات روز جمعه بازار جهانی، بهای معاملات آتی نفت برنت با یک دلار و ۴۳ سنت افزایش، در ۶۴ دلار و ۷۶ سنت در هر بشکه بسته شد. بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با یک دلار و ۴۳ سنت افزایش، در ۶۱ دلار و ۵۰ سنت در هر بشکه بسته شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha