به گزارش ایسنا، آئین افتتاح رسمی سه پروژه راهبردی هلدینگ دارویی تأمین (تیپیکو) با حضور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و همچنین معاون وزیر بهداشت و رئیس سازمان غذا و دارو در یکی از شرکت های دارویی وابسته به شستا برگزار شد.
احمد میدری، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در این مراسم اظهار داشت: بتوانیم با کمک مجلس شورای اسلامی موضوع خروج از بنگاهداری را که در برنامه هفتم توسعه مطرح شده است، پیش ببریم.
وی در ادامه با طرح این سوال آیا در صنعت دارو هم مانند سایر صنایع باید بحث خروج از بنگاهداری را پیش ببریم، در پاسخ گفت: این موضوع در حال بررسی است و پاسخ دقیق ندارد.
یک استدلال این است که این صنعت، صنعتی استراتژیک است و بخش خصوصی در این زمینه میتواند همکاری کند و باید بررسی کنیم که خروج از بنگاهداری به چه شکل باشد. استدلال دیگری که مطرح میشود این است که صنعت دارو با سایر صنایع تفاوتی ندارد و خروج از بنگاهداری بلامانع است.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: قرار است تا پایان اردیبهشت ماه جاری مدیرعامل شرکت شستا و مدیرعامل شرکت تیپیکو، نظر قطعی و استدلال خود را پیرامون این موضوع اعلام کنند که خروج از بنگاهداری صورت گیرد یا خیر.
وی افزود: پیرامون چگونگی انجام کار جلسات کارشناسی با «محمود نجفی عرب» رییس اتاق تهران صورت گرفته است، چرا که نگهداشت شرکتها در دست صندوقهای بازنشستگی، آنها را با مشکلات عدیدهای روبه رو میکند.
میدری در این مراسم با تأکید بر اهمیت صنعت دارو، گفت: این صنعت علاوه بر چالشهای مشترک با سایر صنایع، با حساسیتهای فناوری پیچیدهای مواجه است که ضرورت دقت و مهارت بیشتری را میطلبد.
وی با اشاره به شعار سال که از سوی مقام معظم رهبری “سال سرمایهگذاری برای تولید” نامگذاری شده، افزود: افتتاح پروژههای امروز نتیجه زحمات مدیران و کارکنان در دورههای پیشین است و امیدواریم سرمایهگذاریهای تازهای آغاز شود که در سالهای آینده به بار بنشیند.
میدری، پارس دارو را از شرکتهای باسابقه دانست و گفت: ثبات مدیریتی و کارشناسی این مجموعه طی سالهای اخیر، موجب تحولات قابل توجهی شده است. ثبات مدیریتی یکی از شروط اصلی موفقیت در عرصه بینالمللی و خصوصیسازی است. در حالی که امروزه دیگر خبری از ثبات مدیریتی نیست و مدیران فرصت زیادی برای فعالیت ندارند.
وزیر تعاون در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به نگرانی نیروی انسانی در شرکتهایی که در صف واگذاری هستند، اظهارکرد: اولین شرط هر واگذاری در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، حفظ حقوق و امنیت شغلی کارگران است. نیروی انسانی مهمترین سرمایه کشور است و ما در این وزارتخانه شعار سال را بر اساس شعاری که مقام معظم رهبری تعیین کرده اند، به «وفاق برای سرمایهگذاری و ایران ماهر» تبدیل کردهایم.
وی همچنین از چالشهای جذب نیروهای خلاق در شرایط محدودیتهای دولتی سخن گفت و افزود: محدودیتهای موجود در سیستم حقوق و دستمزد دولتی، جذب نخبگان را دشوار کرده است. برای موفقیت در رقابتهای جهانی، باید بتوانیم سازوکارهای پاداش و انگیزشی مناسبی تعریف کنیم.
میدری با انتقاد از تجربه واگذاریهای صنعت پتروشیمی بدون توجه به زنجیره ارزش، تصریح کرد: در صنعت داروسازی نباید اشتباهات گذشته تکرار شود. زنجیره ارزش در این صنعت باید حفظ شود تا از تضعیف آن جلوگیری شود.
وی با تأکید بر لزوم دقت در مراحل تصمیمگیری، گفت: در مرحله طراحی باید با احتیاط حرکت کنیم تا بعدها نیاز به اصلاح اشتباهات نداشته باشیم. اما در اجرای تصمیمات میتوان با سرعت بیشتری عمل کرد.
وی در ادامه با اشاره به نامگذاری امسال از سوی مقام معظم رهبری به نام «سرمایه گذاری برای تولید» اظهارکرد: باید با حضور بخش خصوصی، سندی برای رفع موانع سرمایه گذاری و تسهیل سرمایه گذاری در صنعت دارویی تهیه شود. در این زمینه جلسات مختلفی در ستاد تنظیم بازار و شورای اقتصاد تشکیل شده است، ولی باید چارچوبی تعریف شود چرا که در این بخش پیرامون سرکوب قیمت ها و تاثیر بر صنعت دارو بحث شده است.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با ابراز امیدواری نسبت به رفع تحریم ها از صنایع دارویی خاطرنشان کرد: صنعت دارو کمتر از سایر صنایع به دلیل مقررات بین المللی می تواند بر اثر تحریم آسیب ببیند کما این که تاکنون نیز آسیب هایی به این صنعت وارد شده است.
وی با تاکید بر اصلاح سرمایه گذاری و رفع موانع موجود در این شرایط سخت اظهار کرد: در این رابطه باید سندی در بخش خصوصی و نهادهای عمومی تهیه شود.
میدری همچنین تاکید کرد: کارگروه و کمیته مشترک و تخصصی پیرامون موضوع خروج از بنگاهداری با همکاری مجلس شورای اسلامی باید تشکیل شود و ظرفیت های دو وزارتخانه تعاون، کار و رفاه اجتماعی و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در این زمینه مورد بحث و بررسی قرار گیرد.
وی با بیان این که صنعت دارو یکی از صنایع پرریسک و پرسود است، خاطرنشان کرد: ما عزممان را جزم کردهایم که این صنعت به سوی بخش خصوصی مولد و خصوصی سازی پایدار حرکت کند.
در این مراسم به طور همزمان پروژههای توسعهای در شرکت پارس دارو (واقع در تهران – راه اندازی سایت سفالسپورین)، شرکت دارویی رهآورد تأمین (واقع در شهرستان ساوه – افزایش ظرفیت خط تولید روکش های قرص RF FILM ) و شرکت ژلاتین کپسول ایران (واقع در شهریار – تولید پوکه کپسول دارویی ژلاتینی) با دستور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی افتتاح شد.
با افتتاح این پروژهها، ظرفیت تولید پوکههای ژلاتینی کپسول دارویی در کشور به ۷.۲ میلیارد عدد خواهد رسید و اجرای این طرح از خروج ۲.۵ میلیون دلار ارز جلوگیری خواهد کرد.
همچنین، ظرفیت تولید داروهای سفالکسین و سفکسیم برای درمان عفونتهای باکتریایی، به ترتیب به ۶۰۰ هزار جعبه و ۴ میلیون جعبه افزایش مییابد.
انتهای پیام
نظرات