• یکشنبه / ۲۴ فروردین ۱۴۰۴ / ۱۴:۵۱
  • دسته‌بندی: تهران
  • کد خبر: 1404012412642
  • خبرنگار : 71951

مدیر اداره برق شهرستان پاکدشت خبر داد

کاهش بارندگی و تعمیرات کلی نیروگاهی دو عامل اصلی ناترازی

کاهش بارندگی و تعمیرات کلی نیروگاهی دو عامل اصلی ناترازی
عکس تزئینی است

ایسنا/تهران مدیر اداره برق شهرستان پاکدشت از آغاز زودهنگام مدیریت مصرف برق در سال ۱۴۰۴ خبر داد و گفت: کاهش بارندگی و کاهش تولید نیروگاه‌های برق‌آبی، توازن شبکه را برهم زده و خطر خاموشی‌ها را جدی‌تر کرده است.

با شروع زودهنگام گرمای تابستان در سال جاری و کاهش بارش‌ها، شبکه برق کشور با چالش‌های جدی مواجه شده است. افزایش دمای هوا در بسیاری از مناطق، به‌ویژه در مناطق جنوبی و مرکزی کشور، موجب افزایش شدید مصرف برق به‌ویژه در بخش‌های خانگی و صنعتی شده است. در این شرایط، سیستم‌های سرمایشی به‌ویژه کولرهای آبی و گازی در حال کارکرد بیشتر از حد معمول هستند که فشار زیادی به شبکه وارد می‌کند.

علاوه بر گرما، بحران کم‌آبی که کشور در سال‌های اخیر با آن دست و پنجه نرم کرده است، به شدت وضعیت را پیچیده‌تر کرده است. بسیاری از نیروگاه‌های برق آبی به دلیل کاهش سطح آب در سدها و منابع آبی، با ظرفیت کمتری فعالیت می‌کنند و این کاهش تولید برق در نیروگاه‌های آبی، باعث افزایش اتکا به دیگر منابع تولید برق مانند نیروگاه‌های حرارتی شده است که خود با مشکلاتی چون مصرف بالای سوخت و آلودگی بیشتر روبه‌رو است.

در این شرایط، به‌ویژه در مناطقی که با بحران کم‌آبی مواجه هستند، مردم با قطع برق‌های ناگهانی و مشکلات تأمین انرژی مواجه می‌شوند. این وضعیت می‌تواند اثرات منفی بر صنایع و کارگاه‌ها بگذارد و در عین حال کیفیت زندگی شهروندان را تحت‌الشعاع قرار دهد.

برای مقابله با این بحران، مسئولان به‌ویژه در وزارت نیرو و سازمان‌های مرتبط به شهروندان توصیه کرده‌اند که به شدت در مصرف آب و برق صرفه‌جویی کنند و در ساعت‌های اوج مصرف از دستگاه‌های برقی کمتر استفاده کنند. همچنین، تأکید شده است که استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر مانند انرژی خورشیدی می‌تواند به کاهش فشار روی شبکه کمک کند، هرچند که اجرای این برنامه‌ها نیاز به زیرساخت‌های مناسب و سرمایه‌گذاری‌های بلندمدت دارد.

مدیر اداره برق شهرستان پاکدشت از شروع زودهنگام طرح‌های مدیریت مصرف برق خبر داد و گفت: کاهش تولید، افزایش مصرف و گرمای زودرس به‌طور هم‌زمان شبکه برق را در وضعیت ناترازی قرار داده‌اند.

علی اکرم منصور کراتی در گفت و گو با ایسنا با اشاره به نقش حیاتی نیروگاه‌های برق‌آبی در تأمین انرژی کشور اظهار کرد: خشکسالی و افت شدید ذخایر سدها باعث شده نیروگاه‌های برق‌آبی کمتر تولید کنند که این موضوع، سهم مهم از ظرفیت تولید را کاهش داده است.

کراتی از توان تولیدی نیز به دلیل ادامه تعمیرات اساسی در برخی نیروگاه‌های حرارتی کاهش یافته است، گفت: این تعمیرات که باید سال گذشته انجام می‌شد، به دلیل کمبود سوخت به تعویق افتاد و حالا همزمان با آغاز فصل گرم، بخشی از ظرفیت تولیدی را معطل نگه داشته است.

وی افزود: مصرف برق در هفته‌های نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته بیش از ۶ درصد افزایش یافته است. همزمان، دمای هوا در بسیاری از نقاط کشور بالاتر از میانگین بلندمدت ثبت شده که این دو عامل، بار قابل توجهی به شبکه تحمیل کرده‌اند.

مدیر اداره برق پاکدشت با بیان اینکه احتمال خاموشی‌ها در صورت عدم همراهی مردم وجود دارد، گفت: فرهنگ‌سازی و اصلاح الگوی مصرف، مؤثرترین ابزار برای عبور از این شرایط بحرانی است. متأسفانه در بسیاری از خانه‌ها، مغازه‌ها و ساختمان‌های اداری همچنان شاهد استفاده بی‌رویه از وسایل برقی پرمصرف هستیم.

وی افزود: وزارت نیرو و شرکت توانیر برنامه‌های متنوعی برای آگاه‌سازی عمومی درباره صرفه‌جویی در مصرف برق تدارک دیده‌اند؛ از اطلاع‌رسانی درباره ساعات اوج مصرف گرفته تا آموزش روش‌های کاهش مصرف و تشویق به استفاده از تجهیزات کم‌مصرف. با این حال، موفقیت این برنامه‌ها وابسته به مشارکت جدی مردم است.

مدیر برق پاکدشت در پایان تأکید کرد: مدیریت بحران انرژی فقط یک مسئولیت فنی نیست، بلکه یک وظیفه اجتماعی است. عبور از تابستان بدون خاموشی، نیازمند همکاری همگانی در رعایت اصول مصرف بهینه است. هر خانوار، هر اداره و هر واحد تولیدی می‌تواند با یک تصمیم درست، به پایداری شبکه برق کمک کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۴-۰۱-۲۴ ۲۰:۵۰

سلام و تشکر از اطلاع رسانی. در هر حال مدیریت مصرف و حفظ منابع انرژی یک وظیفه ملی است و نیازمند همدلی همه مردم عزیز کشور است.⚘