به گزارش ایسنا، اقتصاد دیجیتال در مقایسه با سایر کشورها در ایران از ظرفیت بسیار خوبی برای رشد و توسعه برخوردار است اما هنوز مراحل ابتدایی خود را طی میکند. ورود به عرصه اقتصاد دیجیتال همانند هر حوزه دیگری نیازمند تجهیز شدن به مهارتهای تخصصی است چون با گسترش روزافزون تکنولوژی، مشاغل از حالت سنتی خارج و به سمت مدرن شدن پیش میروند.
تعامل با بخش خصوصی و استفاده از ظرفیتهای آن میتواند به توسعه و رشد اقتصاد دیجیتال کمک کند چراکه توسعه این بخش به نفع کشور است و تعامل با آن حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات را بزرگ تر می کند.
مسئولان بر این باورند که هرگاه به بخش خصوصی اعتماد میشود، خروجی و نتیجهها درخشان خواهد بود بنابراین تسهیل فعالیت بخش خصوصی یک تکلیف قانونی و شرعی محسوب میشود، در همین رابطه تنظیمگری باید به گونهای باشد که مانع نوآوری نشود، بلکه بستر رشد را فراهم کند.
درباره درصد رشد و پیشرفت اقتصاد دیجیتال در ایران همچنان اما و اگرهایی وجود دارد چراکه در سالهای اخیر این درصد ۶ یا حدود ۸ درصد اعلام شده اگرچه این عدد گفته شده همچنان با مقدار مطلوب سایر کشورها همچون کشور چین، عربستان، ترکیه و امارات که دارای سهم اقتصاد دیجیتال ۴۱.۵، ۱۴.۱، ۱۱ و ۹.۷ درصدی هستند، فاصله دارد.
سید ستار هاشمی - وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات - لازمه دسترسی به سهم ۱۰ درصدی از اقتصاد دیجیتال در تولید ناخالص ملی را ارتقای سهم این بخش از کیک اقتصاد کشور میداند و گفته است طبق برآوردها سهم فعلی بخش اقتصاد دیجیتال حدود ۴.۹ درصد است که برای دو برابر شدن آن، به سرمایهگذاری بین ۲۵ تا ۳۰ میلیارد دلار نیاز است و تحقق این رقم از مسیر منابع عمومی دولت میسر نیست.
او همچنین تأکید کرده است که سهم اعتبارات حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات از منابع عمومی کشور، کمتر از یک درصد برآورد میشود و ضروری است با نگاه رو به جلو، بسترها و زیرساختهای سرمایهگذاری در این حوزه با مشارکت حداکثری بخش خصوصی فراهم شود. بنابراین این موضوع بهطور ویژه در دستور کار وزارت ارتباطات قرار دارد.
همچنین در راستای توسعه این بخش اخیرا معاون وزیر کار از امضای تفاهمنامه با وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات برای تربیت ۵۰۰ هزار نفر نیروی کار ماهر در حوزه اقتصاد دیجیتال خبر داده است و گفته شده در توافقی که با وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات انجام شده و به زودی به امضای دو وزیر میرسد، مقرر شده در طرح تقویت نیروی ماهر در حوزه اقتصاد دیجیتال کار خود را به عنوان همکار اصلی آغاز شود.
در حال حاضر ۳۱ مرکز آموزشی در کشور ایجاد شده و در ۳۱ استان مراکز توسعه مهارت اقتصاد دیجیتال را راهاندازی کردهایم. در این مراکز آموزش هوش مصنوعی، بلاکچین، امنیت سایبری، اینترنت اشیاء، دادههای بزرگ و فضای ابری را شروع کردیم و ۱۰ رشته دیگر هم هست که به مرور به آنها اضافه میشود و هدف از اجرای تفاهمنامه این است که با همکاری اجزای زیست بوم در دانشگاه و مدارس و با راهبری وزارت ارتباطات، به تربیت ۵۰۰ هزار نفر نیروی کار ماهر در حوزه اقتصاد دیجیتال برسیم و این طرح یکی از اقداماتی است که با توجه به تغییرات بازار کار لازم و ضروری است.
انتهای پیام
نظرات