به گزارش ایسنا، کمیسیون تجارت فدرال آمریکا به دنبال وادار کردن شرکت «متا» برای فروش اینستاگرام و واتساپ است. اسناد منتشره در دادگاهی در واشنگتن و در دومین روز توضیحات زاکربرگ در جایگاه شهود، نشان داد که مدیرعامل این غول شبکه اجتماعی، در سال ۲۰۱۸، برای اجتناب از تحقیقات ضد انحصارطلبی، به جدا کردن اینستاگرام از این شرکت، فکر کرده بود. در آن زمان، «متا» در حال بررسی طرحهایی برای سازماندهی مجدد و مرتبط کردن نزدیکتر اپلیکیشنهایش بود.
در نهایت، «متا»، اینستاگرام را جدا نکرد و در عوض، طرح یکپارچهسازی اپلیکیشنهایش را به اجرا گذاشت. اما این حقیقت که زاکربرگ حتی به چنین ایدهای فکر کرد، نشانه مبهوتکننده از این است که وی تا چه اندازه، تهدید محاکمه ضد انحصارطلبی را جدی گرفته است.
کمیسیون تجارت فدرال، در نهایت، در سال ۲۰۲۰ و در دوره اول ریاستجمهوری ترامپ، از «متا» شکایت کرد. رگولاتورهای ضد انحصارطلبی آمریکا، در همان سال، از گوگل هم شکایت کرده و این شرکت را به انحصارطلبی در فضای موتور جستجوی متهم کردند.
اسناد ارائه شده در دادگاه، نشان داد زاکربرگ در آن زمان، تاثیر جدایی اینستاگرام بر «متا» را کم اهمیت شمرد اما «متا»از آن زمان، استدلال کرده که تلاش برای تجزیه این شرکت، آسیبرسان خواهد بود.
کمیسیون تجارت فدرال، شرکت «متا» را متهم کرده که در پلتفرمهای مورد استفاده برای اشتراکگذاری محتوا میان دوستان و خانواده، انحصاری را ایجاد کرده است. این پرونده، آزمونی برای وعدههای دولت ترامپ برای مقابله با نفوذ روزافزون شرکتهای بزرگ فناوری است.
بر اساس گزارش رویترز، زاکربرگ در اظهاراتش در دادگاه، گفت: «متا»، اینستاگرام را خریداری کرد زیرا دوربینی «بهتر» از دوربینی داشت که شرکتش در آن زمان سعی در ساخت آن داشت. به نظر میرسد که این اقرار، همچنین از ادعاهای کمیسیون تجارت فدرال حمایت میکند که «متا» از استراتژی «خرید یا دفن» برای از بین بردن رقبای بالقوه، دور نگه داشتن رقبای کوچکتر و حفظ انحصار غیرقانونی استفاده کرده است.
انتهای پیام
نظرات