مراسم اختتامیه پویش حال خوب و افتتاح نمایشگاه آثار هنری، صبح امروز، پنجشنبه ۲۸ فروردین در بیمارستان تخصصی و فوقتخصصی روانپزشکی تفت، با حضور میرمحمدی نماینده مردم تفت و میبد در مجلس برگزار شد و دکتر پروانه رشیدپور، رئیس بیمارستان دراین مراسم، گفت: قطعاً این مراسم اختتامیه، به منزله پایان برنامه نیست بلکه تلنگر و شروع حرکت به سمت داشتن جامعهای سالمتر و پویاتر است.
وی با تاکید بر اینکه پویشها در واقع به یک هفته محدود نیست، ترویج حال خوب در جامعه را، یک وظیفه همگانی خواند و ابراز امیدواری کرد، مسئولان استان یزد اهتمام بیشتری نسبت به تامین زیرساختهای لازم برای سلامت روان جامعه داشته باشند.
رشیدپور با اشاره به فعالیت بیمارستان روانپزشکی تفت به عنوان تنها بیمارستان آموزشی تخصصی و فوق تخصصی روانپزشکی در استان یزد، گفت: این بیمارستان دارای ۱۰۵ تخت بستری با ضریب اشتغال ۸۰ درصد است و ۱۸ عضو هیات علمی دانشگاه با این مرکز درمانی همکاری دارند.
وی با اشاره به کمبودهای زیاد زیرساختی استان یزد در حوزه سلامت روان، از نبود بخشهای ویژه کودکان، سالمندان و اورژانس روانپزشکی در استان، گلایه کرد.
دکتر محبوبه کرمانیان، متخصص روانپزشکی و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی یزد نیز، با بیان اینکه این پویش با یک ایدهی دانشجویی و در راستای افزایش آگاهی مردم، انگزدایی و رفع باورهای نادرست درباره درمانهای روانپزشکی شکل گرفت، اظهار کرد: یکی از بخشهای این پویش، تولید محتواهای علمی و آموزشی بود که با همکاری اعضای هیات علمی و متخصصان به خوبی پیش رفت.
وی افزود: بخش دیگر این پویش به فعالیتهای اجرایی و هماهنگی بین ارگانها اختصاص دارد که البته با دشواریهایی نیز همراه بود ولی با همکاری برخی دستگاهها، مشارکت خوبی در اینباره انجام شد.
کرمانیان با تقدیر از دستاندرکاران برگزاری این پویش، دغدغهمندی دانشجویان روانپزشکی را بسیار قابلتأمل دانست و گفت: امیدواریم با توجه به همکاری بین ارگانی شکل گرفته، بتوانیم در طول سال منشأ خیر برای ارتقای سلامت روان در استان یزد باشیم.
دکتر قاسم دستجردی، دیگر عضو هیات علمی گروه روانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی یزد نیز ضمن قدردانی از برگزارکنندگان این پویش و گروه روانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی و دیگر دستگاههای همکار، گفت: کار در عرصهی روان جای کار بسیاری دارد و با توجه به اینکه هنوز نگاه خوبی در جامعه پیرامون این موضوع شکل نگرفته، هنوز جای کار بسیار باقیاست.
وی، انگ بیماریهای روان و درمانهای روانپزشکی را، یک موضوع بینالمللی خواند که در برخی کشورها بیشتر یا کمتر وجود دارد. لذا لازم است که در راستای ایجاد حال خوب در جامعه، در این رابطه با آگهیبخشی، انگزدایی شود.
دستجردی، یکی از موانع مهم در رابطه با آگاهیبخشی درباره بیماریهای روان را، موانع مدیریتی دانست و گفت: متاسفانه هنوز هم مدیران و سیاستگذاران این عرصه که دستی در قوانین و منابع دارند، دیدگاه مناسبی در این رابطه ندارند و نیازمند تحول در حوزه مدیریتی و مقوله روان هستیم.
به گفتهی وی، پویش حال خوب در واقع یک تلنگر است تا با توجه و اهتمام بیشتری به این حوزه، شاهد ارتقای حال بهتر مردم و جامعه باشیم و این حال خوب زمانی اتفاق میافتد که حال همگان خوب باشد و لازمهی این مهم، همکاری همگان برای داشتن روان خوب در کنار جسم سالم است.
دکتر محمدهادی فرحزادی، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یزد هم با اشاره به آگاهی پایین جامعه در مورد بیماریهای حوزه روان و آسیبهای ناشی از آن، گفت: متاسفانه آمارها نشان میدهد که مراجعه بیماران و افراد دارای اختلالات روانی به پزشک، به علت انگ بیماریهای روانی، بسیار پایین است.
وی با تاکید بر لزوم انگزدایی از این حوزه در جامعه، گفت: خوشبختانه بازخوردهای خوبی از برگزاری این پویش که برای اولینبار در یزد برگزار میشود، دریافت شده و شاهد جنبش و حرکت خوبی به لحاظ اطلاعرسانی و ارتقای آگاهیهای مردم در حوزه سلامت روان، هستیم.
فرحزادی خاطرنشان کرد: قرار است این پویش هر ساله از ۲۳ تا ۲۹ فروردین در استان یزد برگزار شود و قطعاً در بازهی مابین دو پویش نیز برنامههایی برای ارتقای آگهی و شناخت مردم در حوزه سلامت روان خواهیم داشت.
انتهای پیام
نظرات