• شنبه / ۳۰ فروردین ۱۴۰۴ / ۱۲:۴۰
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 1404013016698
  • خبرنگار : 50666

مدیرکل میراث فرهنگی استان:

اصفهان در مسئله فرونشست نیازمند کمک است

اصفهان در مسئله فرونشست نیازمند کمک است

ایسنا/اصفهان مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان اصفهان گفت: فرونشست یکی از تهدیدات جدی در اصفهان است، در رابطه با این موضوع نیاز به کمک اساسی داریم.

امیر کرم‌زاده، امروز شنبه ۳۰ فروردین در ویدئوکنفرانسی به‌مناسبت روز جهانی بناها و محوطه‌های تاریخی با محور تاب‌آوری آثار تاریخی در برابر بحران‌ها اظهار کرد: بازار اصفهان اگر در طول زمان با حوادث و اتفاقاتی مواجه شود، امکانات چندانی نداریم. آتش‌سوزی دومین مشکل اساسی ما در بناهای تاریخی است.

وی افزود: ۱۵میلیارد برای پهبادی اختصاص یافت که بتوان با آن بمیزان حرارت در مکان‌های تاریخی را تشخیص داد. این دستگاه به یگان حفاظت کمک می‌کند تا بتواند تذکرهای لازم را به افراد مربوطه برای جلوگیری از حادثه بدهد.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان اصفهان ادامه داد: سه ایستگاه آتش‌نشانی ویژه میراث فرهنگی در اصفهان تأسیس شد. بااین‌حال، بیشترین مسئله به فرونشست مربوط می‌شود. فرونشست که ظاهراً در هیچ‌جا به‌اندازه اصفهان مسئله نیست، خیلی از مکان‌های تاریخی ما را تهدید می‌کند.

کرم‌زاده یادآور شد: سیل از دیگر تهدیدها است. ۹۰میلیارد برای نگهداری از یک مجموعه در شهرضا اختصاص یافت. تاکنون ۲۰۰ میلیارد نیز برای فرونشست اختصاص داده شده است.

وی تصریح کرد: در موضوع فرونشست نیاز به کمک اساسی داریم و این یکی از تهدیدهای جدی ما به‌شمار می‌آید. مسجد سید با فرونشست بسیار روبه‌رو است. برای بافت‌های تاریخی به اورژانس، آتش‌نشانی حتی وسیله نقلیه ویژه و مخصوص تردد درون آثار تاریخی نیازمندیم.

مدیرکل میراث‌ فرهنگی، گردشگردی و صنایع‌دستی استان اصفهان توضیح داد: گاهی بعضی‌ها تصور می‌کنند که عامل انسانی در خرابی یک پل یا اثر تاریخی نقش دارد، اما این‌گونه نیست. فرونشست و اتفاقات طبیعی گاهی باعث ریزش و خسارت می‌شوند. تاب‌آوری بحث مهمی است. در بناهای جدیدی که مرمت می‌شوند، نظام مهندسی را هم در نظر می‌گیریم. تمدن‌ها گاهی به‌خاطر زلزله از بین می‌روند که سلیک یکی از آن‌ها است. 

به گزارش ایسنا، این مانور با حضور ستاد مدیریت بحران استان اصفهان، یگان حفاظت میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگردی استان اصفهان، فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی ایران، جمعیت هلال‌احمر استان اصفهان، سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری اصفهان و مرکز مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی برگزار شد. 

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۴-۰۱-۳۰ ۱۵:۰۸

اثار تاریخی که هیچ !!! خونه های مردم هم داره خراب میشه در اثر فرونشست چه کسی جوابگوی این خسارتها به مردم است ؟؟؟با این گرانیها اثار تاریخی را دولت مجبوره هزینه اش را بده ولی خونه های مردم چی ؟؟؟کی پول به مردم میده تا دوباره خونه هاشون را بسازن ؟؟