• یکشنبه / ۳۱ فروردین ۱۴۰۴ / ۱۴:۵۴
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1404013117660
  • خبرنگار : 30147

آبیاری با نوار تیپ، راه‌حل مؤثر برای بهینه‌سازی مصرف آب

آبیاری با نوار تیپ، راه‌حل مؤثر برای بهینه‌سازی مصرف آب

ایسنا/خراسان رضوی مدیر جهاد کشاورزی مه‌ولات، گفت: با توجه به خشکسالی‌های اخیر استفاده از روش‌های نوین آبیاری، از جمله آبیاری با نوار تیپ، به عنوان یک راه‌حل مؤثر برای بهینه‌سازی مصرف آب و افزایش تولید محصولات کشاورزی مورد توجه قرار گرفته است.

هادی ساربان، در حاشیه بازدید از اجرای آبیاری نوین در باغات شهرستان در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: خشکسالی یکی از چالش‌های جدی است که بسیاری از مناطق ایران را تحت تأثیر قرار داده و به خصوص در شهرستان مه‌ولات، این موضوع به یکی از دغدغه‌های اصلی کشاورزان تبدیل شده است.

وی با بیان اینکه توسعه آبیاری با نوار تیپ در سطح بیش از ۳۰ هکتار از مزارع این شهرستان به اجرا درآمده است، اظهار کرد: این اقدام نه تنها به صرفه‌جویی در مصرف آب کمک می‌کند، بلکه به افزایش تولید محصولات نیز می‌انجامد.

مدیر جهاد کشاورزی مه‌ولات، بیان کرد: در شرایطی که منابع آبی محدود شده و نیاز به مدیریت صحیح آب بیش از پیش احساس می‌شود، استفاده از روش‌های نوین آبیاری به عنوان یک ضرورت غیرقابل انکار مطرح است.

وی با اشاره به اینکه سیستم آبیاری نوار تیپ به گونه‌ای طراحی شده است که آب را در نزدیکی ناحیه ریشه گیاه به زمین هدایت می‌کند، گفت: این روش باعث می‌شود که تنها مساحت و عمق کوچکی از سطح خاک خیس شود و به این ترتیب، هدر رفت آب به حداقل می‌رسد؛ به علاوه، این سیستم به فشار آب زیادی احتیاج ندارد و می‌تواند در مزارع با پستی و بلندی‌های محدود بدون نیاز به تسطیح زمین مورد استفاده قرار گیرد.

ساربان همچنین به سهولت نصب نوار تیپ اشاره کرد و گفت: قابلیت نصب این سیستم بر روی خاک، زیر خاک و حتی به صورت معلق از دیگر مزایای آن است.

وی افزود: همچنین حمل و نقل راحت رول‌ها به دلیل سبکی و اتصالات ساده و ارزان‌قیمت با قابلیت کارگذاری آسان به صورت دستی، این روش را به یک گزینه محبوب برای کشاورزان تبدیل کرده است.

مدیر جهاد کشاورزی مه‌ولات همچنین افزود: در این شهرستان علاوه بر اجرای آبیاری با نوار تیپ در سطح ۱۵ هکتار از مزارع گندم، برای اولین بار ۱۶ هکتار از مزارع زیره سبز نیز با روش نوار تیپ آبیاری می‌شود.

وی با اشاره به اینکه با این اقدام گام‌های مثبتی در راستای ارتقای روش‌های آبیاری و افزایش بهره‌وری محصولات کشاورزی در منطقه برداشته شده است، اظهار کرد: با توجه به شرایط اقلیمی و بحران آب در کشور، نیاز به استفاده از فناوری‌های نوین در کشاورزی بیش از پیش احساس می‌شود.

ساربان بیان کرد: آبیاری نوار تیپ می‌تواند به کشاورزان کمک کند تا با استفاده بهینه از منابع آبی، محصولات با کیفیت‌تری تولید کنند و در عین حال از هدر رفت آب جلوگیری کند.

مدیر جهاد کشاورزی مه‌ولات، گفت: با توجه به مزایای متعدد این روش، انتظار می‌رود که کشاورزان بیشتری به سمت استفاده از آبیاری نوار تیپ گرایش پیدا کنند و از این طریق، گام‌های مؤثری در راستای مدیریت منابع آبی و مقابله با بحران خشکسالی بردارند.

وی با اشاره به اینکه توسعه و ترویج این نوع آبیاری به عنوان یک راهکار پایدار و مؤثر می‌تواند به حفظ کشاورزی و رونق اقتصادی شهرستان مه‌ولات کمک شایانی کند، کل سطح زیر کشت غلات شهرستان را ۵۰۲ هکتار اعلام کرد و گفت: تاکنون ۳۰ هکتار آبیاری با نوار تیپ در شهرستان اجرا شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha