به گزارش ایسنا علی تیموری صبح امروز در جلسه برنامهریزی همایش جنگلهای زاگرس برگزار شد، با اشاره به برگزاری این جلسه برای اولین بار با حضور مدیران کل منابع طبیعی استانها و رؤسای سازمان برنامه و بودجه تاکید کرد: منابع طبیعی کشور بهویژه در حوزه زاگرس، جزء منابع طبیعی و منحصر بهفرد است.
وی با اشاره به برگزاری هم بین المللی جنگلهای زاگرس در تیرماه ادامه داد: دکتر فرخ مسجدی - نماینده ویژه رئیس سازمان برنامه و بودجه در حفظ و احیای جنگلهای زاگرس - همافزایی و مقدمات چنین نشستهایی را فراهم کردند و به عنوان مشاور و هم مسئول برگزاری نشست مهم بینالمللی در تیرماه انتخاب شدهاند.
تیموری اضافه کرد: کارهایی تا تیرماه برای نشست برنامهریزی شده، نهایتاً برای اجرای برنامهای بسیار مهم است که در قانون برنامه هفتم به ما تکلیف شده. این برنامه، تحت عنوان جنگلداری نوین، چه در جنگلهای شمال کشور و چه در چهار رویشگاه دیگر کشور، از جمله رویشگاه بسیار مهم زاگرس، که بیش از شش میلیون هکتار از جنگلهای کشور را شامل میشود، به عنوان «جنگلداری اجتماعی» تدوین شده و در طول برنامه هفتم توسعه اجرایی خواهد شد.
وی با بیان اینکه بحث جنگلهای زاگرس از لحاظ کیفیت و اهمیت، پنهان نیست، گفت: اکنون از جوامع محلی گرفته تا متخصصان این حوزه، همه از تاثیر جنگلها بر زندگی مردم ایران در استانهای مختلف آگاهند؛ از تأمین منابع آب گرفته، که رودخانههای بزرگی از این حوضه سرچشمه میگیرند و بخش زیادی از منابع آبی کشور را تأمین میکنند، تا گزارشهای تحقیقات جنگل که بر اساس آن بیش از ۴۰ درصد آب کشور از همین جنگلها تأمین میشود، همگی نشاندهنده اهمیت پایداری، حفاظت پوشش گیاهی این جنگلهاست که باید تقویت شود و ادامه یابد.
تیموری با تاکید بر به تنوع زیستی مناطق زاگرس، به اثر زاگرس بر اقتصاد، اجتماع، فرهنگ نیز اشاره کرد و گفت: بیش از ۵۰ درصد از دام عشایر کشور در سطح جنگلهای زاگرس حضور دارند همچنین منابع اقتصادی مردم و فعالیتهای آنها به این منطقه وابسته است. در واقع تهدیداتی نیز در کنار این مزایا زاگرس را تهدید میکند.
وی با تاکید بر لزوم تصویب طرح جنگلداری اجتماعی افزود: جنگلهای زاگرس متاثر از تغییرات اقلیمی، آتش سوزی، تصرفات و… است این درحالیست که زندگی و رفاه مردم وابسته به همین جنگلهای زاگرس هستند.
تیموری ادامه داد: در برنامههای جنگلداری اجتماعی، افرادی که در زاگرس زندگی میکنند و کسانی که حقی بر این جنگل دارند باید دخیل شوند و نقش و حق خود را نیز در حفاظت از این جنگلها احساس کنند چراکه جنگلها در حوزه زاگرس به نوعی به حیات آنها وابسته است و این برنامهها باید با مدیریت کامل صورت گیرد.
وی اضافه کرد: حوزه معاونت آبخیزداری سازمان نیز قرار است در جهت فعالیت یکپارچه در حوزه ۱۱ استان، به هر چهار روش آبخیزداری بپردازد، بهویژه بحث فعالیت بیولوژیک که بیش از ۲۵ درصد به آن اختصاص دارد. مدیریت یکپارچه در این حوزه باعث میشود، حفظ این منابع طبیعی در دستور کار قرار داده شود.
تیموری با اشاره به برگزاری این همایش و نشستهای تخصصی گفت: مقصود از برنامههای در تیرماه بیشتر، اغلب آموزشی است؛ درگیر کردن، حساس کردن مردم منطقه، مسئولان و مدیران ارشد برای حفظ جنگلهای زاگرس است.
انتهای پیام
نظرات