• چهارشنبه / ۳ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۱:۵۵
  • دسته‌بندی: کهگیلویه و بویراحمد
  • کد خبر: 1404020301945
  • منبع : نمایندگی کهگیلویه و بویراحمد

چند درصد جمعیت کهگیلویه و بویراحمد اضافه وزن دارند؟

چند درصد جمعیت کهگیلویه و بویراحمد اضافه وزن دارند؟

ایسنا/کهگیلویه و بویراحمد رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد در رابطه با وضیعت چاقی و اضافه وزن داشتن مردم استان توضیحاتی ارائه کرد و چند توصیه جهت پیشگیری از اضافه وزن و چاقی دارد.

فرشته بوستانی در گفت و گو با خبرنگار ایسنا گفت: چاقی انباشته شدن غیرعادی چربی در بدن است که وقتی کالری دریافتی بیشتر از کالری مصرفی باشه به چربی تبدیل شده و در بدن ذخیره می‌شود بنابراین چاقی شکلی از سوء تغذیه ناشی از پرخوری است که نه تنها نشانه سلامتی نیست بلکه نشان دهنده تغذیه نامناسب است.

وی اظهارکرد: در استان کهگیلویه و بویراحمد ۵۴درصد از جمعیت میانسال، ۳۵درصد از جمعیت سالمندان و ۳۰درصد از جمعیت جوانان دچار اضافه وزن و چاقی هستند.

رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد خاطرنشان کرد: بیشترین درصد اضافه وزن و چاقی را در استان کهگیلویه و بویراحمد در بین گروه سنی ۱۸ تا ۵۹ سال داریم.

بوستانی با بیان اینکه عوامل بسیاری در بروز چاقی موثر هستند مهمترین این علت‌ها پرخوری و زیاده‌روی در مصرف غذاست، خاطرنشان کرد: عادات غذایی نامناسب مثل مصرف زیاد غذاهای چرب و سرخ شده، مصرف غذاهای آماده(فست فودها) و آبمیوه‌های صنعتی، مواد قندی، شیرینی، شکلات، زندگی بی‌ تحرک، که به علت ماشینی شدن زندگی و کاهش تحرک بدنی افراد دچار اضافه وزن و چاقی می‌شوند. استفاده از اتومبیل، آسانسور، پله برقی، وسایل الکترونیکی، دستگاه‌های کنترل از راه دور و هزاران موارد دیگر، عوامل ژنتیکی، بیماری‌هایی مثل کم کاری تیروئید، اختلال در هورمون‌های جنسی و بیماری‌هایی که باعث کاهش فعالیت بدنی می شوند از عوامل بروز چاقی هستند.

وی ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی، سکته‌ها، بیماری دیابت و انواع سرطان، افزایش چربی خون، رسوب چربی در دیواره سرخرگ‌ها که باعث گرفتگی عروق و در نهایت سکته خواهد شد، آرتروز، کمردرد، نقرس، تنگی نفس، افزایش فشار خون بیماری‌های کبدی و صفراوی و درد و سفتی در مفاصل، تخریب غضروف مفصلی و سایش مفصل‌ها، مشکلات باروری در زنان و کاهش عمر انسان را از عوارض چاقی و اضافه وزن عنوان کرد.

رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: چاقی و اضافه وزن یکی از بزرگترین مشکلات بهداشتی و عامل خطر برای بسیاری از بیماری‌های دوران بارداری است. چاقی در زنان و در دوران بارداری باعث شیوع عدم تخمک گذاری، نازایی، ناباروری، سرطان‌های رحم و سینه، بیماری‌های دوران بارداری از جمله دیابت بارداری فشار خون بالا و مسمومیت بارداری شیوع بیشتر عفونت‌های رحم و خونریزی‌های پس از زایمان خواهد شد.

بوستانی با اشاره به چند توصیه جهت پیشگیری از اضافه وزن و چاقی بیان کرد: سعی کنید که وعده‌های اصلی غذا(صبحانه، ناهار و شام) رو حذف نکنید. چون بعد از آن دچار ریزه‌خواری خواهید شد، از مصرف نوشابه‌های گازدار، آبمیوه‌های صنعتی که قند زیادی دارند و غذاهای چرب و سرخ شده، شیرین و شور و تنقلات کم ارزش دوری کنید، برای میان وعده‌ها از میوه و سبزی‌های تازه استفاده کنید، از مصرف روغن جامد و نیمه جامد خودداری کنید، مصرف فست فودها مانند؛ سوسیس، کالباس، پیتزا، سیب زمینی سرخ شده و انواع ساندویچ‌ها که در بیرون از خانه و با مواد چرب و نامرغوب تهیه می‌شود را محدود کنید، از شیر و لبنیات کم چرب و یا بدون چربی استفاده کنید، رژیم‌های غذایی حاوی فیبر معمولا با چربی و قند کمتری همراه هستند بنابراین رژیم‌های غذایی غنی از فیبر انرژی کمتری دارند، روزانه ۳۰ دقیقه فعالیت بدنی یا پیاده‌روی تند داشته باشید و برای کاهش وزن از رژیم‌های غذایی خودسرانه دوری کنید.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha