• پنجشنبه / ۴ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۴:۰۳
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1404020402686
  • خبرنگار : 30147

پایانی بر سال‌ها فراق

پایانی بر سال‌ها فراق

ایسنا/خراسان رضوی جنگ تحمیلی ایران و عراق، یکی از تلخ‌ترین و در عین حال حماسی‌ترین دوران‌های تاریخ معاصر ایران است؛ این جنگ نه تنها به لحاظ نظامی، بلکه به لحاظ فرهنگی و اجتماعی نیز تأثیرات عمیقی بر جامعه ایرانی گذاشت.

در این جنگ، جوانان و مردان و زنان دلیر این سرزمین با جان‌فشانی و ایثار، از خاک و ناموس خود دفاع کردند و در این راه، بسیاری از آن‌ها جان خود را فدای آرمان‌های بزرگ کردند؛ از سویی یکی از ابعاد مهم جنگ، فقدان و دوری خانواده‌های شهداست؛ سال‌ها انتظار برای بازگشت پیکر عزیزان، داستانی پر از درد و امید را در دل خانواده‌ها رقم زد، این انتظار طولانی بر روح و روان خانواده‌ها تأثیر گذاشت، اما به نوعی نماد استقامت و پایداری آن‌ها در برابر سختی‌ها و مصائب زندگی شد.

شناسایی پیکر شهدا پس از سال‌ها، نه تنها به معنای پایان یک انتظار طولانی است، بلکه به خانواده‌ها امید و آرامش می‌بخشد و یادآور فداکاری‌های آن‌ها در راه دفاع از میهن است و حال نیز شناسایی پیکر شهیدان ابوالفضل نصیری زو، علی تقوی فر و اصغر مرشدلو پس از سال‌ها دوری نشان ‌دهنده عزم و اراده ملت ایران برای پاسداشت یاد و خاطره این عزیزان است.

شناسایی پس از ۳۸ سال

پس از ۳۸ سال دوری، پیکر شهید ابوالفضل نصیری زو، یکی از شهدای گران‌قدر دفاع مقدس، شناسایی شد؛ این خبر برای خانواده او در کلات همچون نوری در دل تاریکی شب بود. ۳۸ سال انتظار و نگرانی برای یافتن پیکر عزیزشان، لحظاتی طاقت‌فرسا برای آن‌ها رقم زده بود.

اکنون با شناسایی پیکر او، نه‌ تنها غم دوری پایان یافته، بلکه امیدی تازه برای زندگی و آرامش خانواده‌اش ایجاد شده است؛ این شهید با روحیه‌ای خدایی و نیکوکار به میدان جنگ رفت و با جانفشانی‌های خود، نام خود را در تاریخ ایران جاودانه کرد.

پایانی بر سال‌ها فراق

ابوالفتح لشگری فرماندار کلات در حاشیه تشیع پیکر شهید ابوالفضل نصیری زو گفت: شهید نصیری زو در دوران جنگ تحمیلی، با فداکاری و ایثار خود در برابر دشمنان کشور ایستادگی کرد و جان خود را برای حفظ استقلال و آزادی این سرزمین فدا کرد.

وی با بیان اینکه شهید نصیری زو با شجاعت و فداکاری‌هایش، به عنوان یک الگو و نماد از ایثارگری و فداکاری نسل خود شناخته می‌شود، افزود: شناسایی پیکر شهید نصیری زو برای ما یک روز تاریخی و فراموش ‌نشدنی است.

فرماندار کلات با اشاره به اینکه این واقعه یادآور فداکاری‌ها و ایثارگری‌های جوانان این مرز و بوم در دوران دفاع مقدس است که هرگز نباید فراموش شود، اظهار کرد: ما به خانواده این شهید بزرگوار تسلیت می‌گوییم و امیدواریم که بازگشت پیکر مطهر شهید تسکینی برای دردهای آن‌ها باشد.

پایانی بر سال‌ها فراق

وی با تأکید بر اینکه اجازه ندهیم یاد شهدای عزیزمان محو شود، گفت: ما باید به نسل‌های آینده بگوییم که چه جان‌فشانی‌هایی برای حفظ این سرزمین صورت گرفته است؛ شناسایی پیکر شهید نصیری زو، فرصتی است برای تجدید میثاق با آرمان‌های انقلاب اسلامی و یادآوری این نکته که باید همواره در خدمت به مردم و کشور کوشا باشیم.

پیکر شهید نصیری که با پلاک شناسایی شد و نیازی به آزمایش DNA نداشت صبح امروز پنج شنبه در شهر زاوین تشییع و در بهشت عسگریه به خاک سپرده شد؛ او در رشته ریاضی فیزیک دانشگاه فردوسی مشهد پذیرفته شده بود، اما برای دفاع از وطن به جبهه رفت و در ۲۸ تیرماه ۱۳۶۶ به شهادت رسید. والدین او سال‌ها در انتظار بازگشت پیکر فرزندشان بودند، اما پدر در سال ۱۳۷۸ و مادر در سال ۱۴۰۰ از دنیا رفتند و سرانجام، پیکر شهید پس از ۳۸ سال شناسایی و به وطن بازگشت.

شناسایی پیکر شهید علی تقوی‌فر

پس از گذشت ۳۸ سال، پیکر مطهر شهید علی تقوی‌فر در شهرستان گناباد هم شناسایی شد. این خبر نه‌ تنها برای خانواده شهید، بلکه برای تمامی مردم این دیار، مایه افتخار و شادی است. علی تقوی‌فر با شجاعت و ایمان در جبهه‌های جنگ به نبرد پرداخت و اکنون پس از سال‌ها دوری، به وطن بازگشته است.

پایانی بر سال‌ها فراق

شناسایی پیکر علی تقوی‌فر در عملیات تفحص شهدا، نمایانگر عزم و اراده مسئولان و مدافعان حریم شهدای ایران است که هرگز اجازه نمی‌دهند یاد و خاطره این عزیزان فراموش شود. تشییع باشکوه پیکر او در گناباد، فرصتی بود تا نسل‌های جدید با روحیه فداکاری و ایثارگری او آشنا شوند و ارزش‌های انسانی را در جامعه زنده نگه ‌دارند.

پیکر مطهر شهید علی تقوی‌فر، یکی دیگر از شهدای دفاع مقدس، روز پنج شنبه و در روز شهادت امام جعفر صادق(ع)، در میان استقبال گرم مردم و مسئولان در شهرستان گناباد تشییع و در زادگاهش به خاک سپرده شد شد. شهید علی تقوی‌فر در تاریخ ۲۰ تیرماه ۱۳۶۶ در جزیره مجنون به شهادت رسید.

شناسایی پیکر شهید اصغر مرشدلو

پس از ۴۱ سال، پیکر شهید اصغر مرشدلو از شهر «خور» شهرستان زبرخان هم به خانه بازگشت. پیکر این شهید که دارای پلاک شناسایی بوده، در منطقه «چولان» سردشت کشف شد و حال خبر شناسایی او بار دیگر دل‌های داغدار خانواده‌اش را تسکین بخشید و نشان داد که یاد و نام این شهید هرگز فراموش نخواهد شد.

اصغر مرشدلو با شجاعت در میدان جنگ حاضر شد و برای دفاع از میهنش جان‌فشانی کرد و اکنون، پیکر او به خانه برگشته تا به عنوان نمادی از ایثار و فداکاری، یادآور روزهای سخت و پر از حماسه جنگ باشد. خانواده او می‌توانند با برگزاری مراسمی شکوهمند، یاد و خاطره‌اش را گرامی بدارند و با بیان داستان زندگی‌اش، نسل جدید را با ارزش‌های اخلاقی و انسانی آشنا کنند.

پایانی بر سال‌ها فراق

شهید مرشدلو در سال ۱۳۴۳ در شهر خور به دنیا آمد و در سال ۱۳۶۳ به عنوان رزمنده لشکر ویژه شهدا در عملیات حضرت قائم (عج) شرکت کرده و به درجه رفیع شهادت نائل آمد.

احمد بوژمهرانی، فرماندار زبرخان، در حاشیه مراسم گفت: تشییع پیکر مطهر شهید اصغر مرشدلو از شهر «خور» پس از ۴۱ سال غیبت، یادآور ایثار و فداکاری‌های مردان و زنان این سرزمین است.

وی اظهار کرد: این مراسم در فضایی باشکوه برگزار شد و مردم، مسئولان و خانواده شهید با حضور خود، ارادت و محبت خود را به این شهید بزرگوار ابراز کردند.

وی با بیان اینکه شهید اصغر مرشدلو، یکی از جوانان شجاع و فداکار کشورمان بود که در دوران دفاع مقدس به جبهه رفت و در راه حفظ ارزش‌ها و میهنش جان خود را فدای آرمان‌های انقلاب اسلامی کرد، افزود: او به عنوان یک سرباز اسلام، با تمام وجود در برابر دشمنان ایستاد و در نهایت جان خود را در این راه تقدیم کرد.

فرماندار زبرخان با اشاره به اهمیت زنده نگه‌داشتن یاد و خاطره شهدا، گفت: بازگشت پیکر شهید مرشدلو تنها یک رویداد تاریخی نیست، بلکه یک یادآوری است از مسئولیت ما در قبال حفظ ارزش‌های انقلاب و تلاش برای پیشرفت و آبادانی کشور؛ این شهید، نماد ایثار و فداکاری است و ما باید با پیروی از راه او، به سمت آینده‌ای روشن و بهتر حرکت کنیم.

پایانی بر سال‌ها فراق

در ادامه این مراسم، خانواده شهید اصغر مرشدلو نیز به بیان احساسات و یادآوری خاطرات خود از این شهید پرداختند؛ آنها با چشمانی پر از اشک و لبخند، از عشق و محبت فرزندشان سخن گفتند و بر این نکته تأکید کردند که هیچ‌گاه یاد او را فراموش نخواهند کرد.

این خانواده، به عنوان نمایندگان هزاران خانواده شهید دیگر، از جامعه خواستند تا به یاد شهیدان، تلاش بیشتری در راستای حفظ ارزش‌ها و آرمان‌های انقلاب اسلامی داشته باشند.

شناسایی پیکر شهیدان ابوالفضل نصیری زو، علی تقوی فر و اصغر مرشدلو، هر کدام داستانی از عشق، فداکاری و ایثار را روایت می‌کند. حضور این شهیدان در میان خانواده‌هایشان، بار دیگر یادآور این نکته است که هرگز نباید فراموش کرد که چه کسانی برای امنیت و آرامش ما جان خود را فدای وطن کردند.

این بازگشت‌ها نه تنها یاد و خاطره شهدای دفاع مقدس را زنده می‌کند، بلکه نشان‌دهنده عزم و اراده مردم برای پاسداشت فداکاری‌های آن‌هاست. مردم با حضور گسترده خود در این مراسم‌، نشان دادند که هرگز یاد شهدای خود را فراموش نخواهند کرد و همواره در پی پاسداشت یاد و خاطره آن‌ها خواهند بود.

بدون شک این مراسم‌ به عنوان نمادهایی از وحدت و همدلی مردم در راستای پاسداشت ارزش‌های انقلاب اسلامی و دفاع مقدس، در تاریخ کشور ماندگار خواهند شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha