به گزارش ایسنا، رویداد ملی مشاغل خانگی که همزمان با روز مشاغل خانگی (۲۲ اردیبهشت) برگزار میشود، منجر به اتصال زنجیره تامین فعالان مشاغل خانگی و پشتیبانان به پژوهشگران و سیاستگذاران دولتی و ایجاد زنجیره ارزش افزوده برای اقتصاد ملی و تقویت سطح رفاه اجتماعی میشود.
این رویداد ملی که با مشارکت سیاستگذاران و نمایندگان فعال این حوزه برگزار میشود نشانهای از اراده ملی دستگاهها و نهادهای اجرایی برای توسعه فرصتهای کسب و کاری در چارچوب اعتبارات خرد و تلاش برای کمک به بهبود وضعیت معیشتی و اقتصادی خانوادهها به شمار میرود.
در حال حاضر مشاغل خانگی بیش از ۲۳ درصد اشتغال در کشورهای دنیا را به خود اختصاص داده و کسب درآمد از طریق مشاغل خانگی روز به روز در حال افزایش است. به اذعان کارشناسان، کسب و کارهای خانگی در افزایش نرخ مشارکت اقتصادی بانوان موثر است و موجب رشد اقتصاد و رونق بازار کار میشود.
گسترش مشاغل خانگی علاوه بر ایجاد فرصتهای شغلی بسیار به تسهیل معیشت و افزایش درآمد خانوارها کمک می کند. مشاغل خانگی به لحاظ ایجاد شغل و نوآوری در تولید و عرضه کالا و خدمات نیز از تنوع بالایی برخوردار است و این مساله باعث شده تا روز به روز به تعداد علاقمندان این مدل از کسب و کار افزوده و استقبال جویندگان کار از مشاغل خانگی به دلیل محدود بودن فرصتهای شغلی و سرمایهگذاری بیشتر شود.
در همین راستا، سید مالک حسینی - معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی- از توسعه مشاغل خانگی در سال جاری خبر داد و گفت: امسال برای حوزه مشاغل خانگی سال پرکاری خواهد بود و برگزاری نخستین رویداد ملی مشاغل خانگی نیز به همین منظور طراحی شده است.
وی اتصال مشاغل خانگی به بازار را مهم دانست و با تاکید بر افزایش سهم زنان در این حوزه گفت: مطالعات نشان میدهد که در دنیا ادبیاتی به عنوان مشاغل خانگی این گونه که ما در ایران برای آن قانون و ضوابط داریم وجود ندارد اما سهم بنگاههای کوچک مشابه در اشتغال و مشاغل خانگی تقریباً ۳ تا ۱۰ درصد سهم بازار اشتغال است که بر اساس دادهها این رقم در ایران حدود ۴ است و نشاندهنده ظرفیت بزرگ مشاغل خانگی است که در صورت فعال شدن بسیار راهگشا است.
برگزاری نمایشگاههای متعدد مشاغل خانگی و توسعه دسترسی به سکوهای عرضه برخط محصولات، از جمله موضوعاتی است که معاون وزیر کار به منظور افزایش ظرفیت فروش محصولات خانگی بر آن تاکید کرده و معتقد است: مشاغل خانگی از معدود مدلهای کسب وکاری دارای قانون است که نقطه قوت آن محسوب میشود اما متاسفانه نشست شورای هماهنگی مشاغل خانگی در قالب بالاترین رکن سیاستگذاری این حوزه برای مدت طولانی برگزار نشده و به نوعی این ظرفیت مهم به حاشیه رفته بود.
اتصال مشاغل خانگی به بازار کار، برگزاری نمایشگاههای متعدد مشاغل خانگی و توسعه دسترسی به سکوهای عرضه برخط محصولات خانگی، از مهمترین برنامههای وزارت کار در سال جاری به منظور افزایش ظرفیت فروش محصولات خانگی است. آنطور که حسینی میگوید: بر اساس گزارشها در سطح دادههای ایجاد اشتغال از محل قرضالحسنه و منابع بودجه عمومی حدود ۸۶ درصد منابع تخصیص یافته برای بنگاههای زیر ۲۰ نفر بوده که نشاندهنده اهمیت اعتبارات خرد و خود اشتغالی است.
وی با اشاره به جلسه اخیر شورای عالی اشتغال گفت: در این نشست رئیس جمهور به صراحت اعلام کرد که اگر قرار است تسهیلاتی از محل منابع تکلیفی بانکها اختصاص داده شود، باید با اولویت اشتغال باشد.
در سالهای گذشته وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تلاش کرده تا با اتصال مشاغل خانگی به بازار کار در جهت احیای مشاغل خانگی و توسعه کسب و کارهای خرد و خانگی اقدام کند. هر چند که مشاغل خانگی همواره به عنوان یک شغل کوچک مظلوم واقع شده است اما باید با هم افزایی و همراهی و مشارکت جمعی در جهت احیای مشاغل خانگی اقدام کرد.
چندی قبل احمد میدری - وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی - از افزایش ۴۰ درصدی تسهیلات مشاغل خانگی در سال جاری خبر داد و گفت: میزان تسهیلات مشاغل خانگی نسبت به سال گذشته ۴۰ درصد افزایش یافته و میتواند موجب رونق در کسب و کارهای خرد، صنایع دستی و دیگر مشاغل خانگی شود.
به گفته وی سال گذشته تنها ۵۰ درصد تسهیلات مشاغل خانگی اجرایی شد، ولی امسال تلاش میکنیم حداقل نسبت به سال گذشته تسهیلات مشاغل خانگی و مشاغل خرد رشد یابد.
به گفته وزیر کار با پیگیری موضوع از طریق نمایندگان شهرها، تخصیص۱۰۰ درصدی تسهیلات مشاغل خانگی قابل تحقق است.
به گزارش ایسنا، هم اکنون یکی از بهترین و کارآمدترین راهکارها برای کاهش نرخ بیکاری به ویژه بیکاری زنان و فارغالتحصیلان، اشتغال خانگی است. کسب و کارهای خانگی علاوه بر اشتغالزایی موجب کسب درآمد و افزایش رفاه نسبی خانوار میشود. پایین بودن هزینه، ریسک کم، افزایش بهرهوری و سهولت دریافت مجوز از مهمترین مزایای ایجاد کسب و کارهای خانگی به شمار میرود.
انتهای پیام
نظرات