احمد صادقی در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به کمبود آب در پایتخت، اظهار کرد: در تهران سالیانه حدود ۴.۳ میلیارد لیتر آب مصرف میشود؛ از این مقدار ۱.۸ میلیارد آب سطحی است که از سدها میآید و ۲.۵ میلیارد دیگر آب زیرزمینی است. حدود ۳۵ درصد از این منابع برای تامین آب شرب استفاده میشود. منابع اصلی تأمین کننده آب تهران سدهای امیرکبیر، لار، لتیان و طالقان هستند و میزان آب در این سدها حدود ۱۴ درصد است که این نشان دهنده کاهش شدید ذخیره آبی است.
در تهران بیش از حد از منابع زیر زمینی استخراج میشود
کاهش بارندگیها چالش پیش روی ماست
وی ادامه داد: در تهران بیش از حد از منابع زیر زمینی استخراج میشود و برداشت مازاد موجب افت آبهای زیرزمینی و فرونشست زمین شده است. کاهش بارندگیها چالش پیش روی ماست؛ چرا که میزان بارندگیها نسبت به بلند مدت کاهش پیدا کرده و این مسئله تاثیر مستقیم بر منابع آب گذاشته است.
چه عواملی به منابع آبی فشار وارد میکند؟
بیش از ۶۵ درصد مردم تهران ۲.۵ برابر استاندارهای جهانی آب مصرف میکنند
این عضو شورای شهر اضافه کرد: افزایش جمعیت، توسعه شهری و ساختوسازهای بی رویه به منابع آبی فشار وارد میکند. سرانه مصرف آب در تهران خیلی بالاست و نیاز به مدیریت مصرف داریم؛ بطوریکه بیش از ۶۵ درصد مردم تهران ۲.۵ برابر استاندارهای جهانی آب مصرف میکنند. نحوه مصرف آب غلط است و امکان بارندگی زیادی هم وجود ندارد؛ یکی از مهمترین موضوعات عبور از چالش کمبود آب و مدیریت مصرف است و همه دستگاههای باید روی مسئله آموزش کار کنند.
انتقال آب به تهران فقط یک مسکن موقت خواهد بود
وی ادامه داد: مسئله بازچرخانی آب مسئله مهم دیگری است که در دنیا روی آن کار شده و میتوانیم از آن استفاده کنیم. انتقال آب از سد طالقان به تهران دیگر راهکاری است که دولت آن را دنبال میکند. این کار خوب است و میتواند بخشی از آب تهران را تأمین کند؛ اما در این مورد احتمالا مجموعههایی که قبلا از آب طالقان بهرهمند میشدند، معترض خواهند شد. این انتقال آب حل کننده موضوع آب تهران نیست و فقط یک مسکن موقت خواهد بود و در این خصوص حساسیتهای بیشتری به وجود میآید. البته شاید این انتقال بر روی تغییر اقلیم تاثیر هم داشته باش و سد طالقان گام موثری است، اما کافی نیست.
انتهای پیام
نظرات