• یکشنبه / ۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۱:۰۷
  • دسته‌بندی: عمران و اشتغال
  • کد خبر: 1404020704336
  • خبرنگار : 71282

مسکن دوسوم دریافتی کارگران را می‌بلعد!

مسکن دوسوم دریافتی کارگران را می‌بلعد!

مسکن یکی از دغدغه‌های اساسی خانوارهای کارگری به شمار می‌رود، به نحوی که بیش از ۵۰ درصد دریافتی کارگران را هزینه‌های مسکن و اجاره بها به خود اختصاص می‌دهد.در این راستا دولت و وزارت کار برنامه ساخت مسکن کارگران در سال جاری را دنبال کرده و از ظرفیت تعاونی‌های مسکن برای اجرای پروژه‌های مسکن کارگری استفاده خواهند کرد.

به گزارش ایسنا، از آنجا که مسکن نقش تأثیرگذاری در سبد هزینه‌ خانوارهای کم درآمد به ویژه اقشار محروم و دهک‌های متوسط و پایین جامعه دارد، از این رو استفاده از ظرفیت تعاونی‌های مسکن در ساخت مسکن ارزان می‌تواند به عنوان راهکاری موثر و مقرون به صرفه در جهت خانه‌دار شدن اقشار جامعه دنبال شود.

احمد میدری ـ وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در تازه‌ترین اظهارات خود از برنامه ساخت مسکن برای کارگران خبر داده و گفته است:امسال با همراهی کارفرمایان در جهت تامین مسکن کارگران گام برخواهیم داشت و در این راستا راه اندازی تعاونی‌های مسکن کارگری را با جدیت دنبال خواهیم کرد.

وی امیدوار است که با توجه به اعلام مشارکت بسیاری از کارفرمایان در این زمینه و همراهی وزارت راه و شهرسازی و سازمان تامین اجتماعی از ظرفیت بسیاری از مراکز و سازمان‌ها از جمله شهرداری‌ها در ساخت پروژه‌های مسکن کارگری استفاده شود.

یعقوب رستمی مال خلیفه - معاون امور تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز معتقد است که تعاونی‌های مسکن می توانند آورده های مردم را تبدیل به سرمایه ساخت مسکن کنند و سرمایه های پایدار را رقم بزنند.

او با اشاره به اهمیت برنامه‌ریزی در حوزه ساخت مسکن کارگران می‌گوید: در حوزه مسکن کارگری، طرح‌هایی در دست بررسی است تا فشار هزینه‌ها بر دوش جامعه کارگری کاهش یابد.

علیرضا محجوب - دبیرکل خانه کارگر به تازگی در اظهاراتی با اشاره به میزان مبلغ حق مسکن کارگران، آن را در حد پوشاک بچه دانسته و گفته است:به جای حق مسکن باید مشکل مسکن کارگران برطرف شود.

مسکن دوسوم دریافتی کارگران را می‌بلعد!

وی در گفت‌وگو با ایسنا، به ماده ۱۴۹ قانون کار اشاره کرده و می‌گوید: باید طبق ماده ۱۴۹ قانون کار با حمایت وزارت راه و شهرسازی، شهرداری‌ها، تعاونی‌های مسکن و کارفرمایان به کارگران زمین داده و در جریان ساخت و ساز مسکن کارگری به آنها کمک شود.

بر اساس ماده ۱۴۹ قانون کار کارفرمایان مکلفند در جوار کارخانه یا کارگاه، خانه سازمانی برای کارگران بسازند و زمین‌های در اختیار خود را به این امر اختصاص بدهند.دبیرکل خانه کارگر به طرح ساخت ۳۰۰ هزار واحد مسکن کارگری اشاره کرد و گفت: تصمیم وزیر کار در این راستا مثبت است و در جلسه‌ای که با وزیر راه و شهرسازی داشتیم ایشان از تاکید قانون کار در تامین مسکن کارگری استقبال کردند.

به گفته محجوب کارفرمایان نیز از ساخت مسکن کارگری استقبال و برای اجرای پروژه های مسکن کارگری اعلام آمادگی کرده‌اند و بر این اساس تشکل‌های کارگری و تعاونی‌های مسکن در ساخت مسکن مشارکت خواهند کرد و اتحادیه تعاونی‌های مسکن کارگری (اسکان) نیز در ساخت مسکن و نظارت بر آن نظارت خواهند داشت.

وی خاطرنشان کرد: بر اساس ماده ۱۴۹ قانون کار کارفرمایان مکلفند در جوار کارخانه یا کارگاه، خانه سازمانی برای کارگران بسازند و زمین‌های در اختیار خود را به این امر اختصاص بدهند.

مطابق آمارها نزدیک به ۱۰ هزار تعاونی مسکن فعال در کشور وجود دارد و بهترین راه خانه‌دار شدن طبقات متوسط و ضعیف در کشور اجرای مدل تعاونی‌های مسکن است.

مسکن یکی از دغدغه های اساسی خانوارهای کارگری به شمار می‌رود به نحوی که بیش از ۸۰ درصد دریافتی کارگران را هزینه‌های مسکن و اجاره بها به خود اختصاص می‌دهد.

به گزارش ایسنا، در حال حاضر صدور مجوز برای تعاونی‌ها، اختصاص زمین رایگان و ارزان به تعاونی‌های مسکن، پرداخت تسهیلات بانکی از جمله راهکارهای خانه‌دار کردن کارگران به شمار می‌رود. کارشناسان تاکید دارند که مشارکت شرکت‌های تعاونی در ساخت مسکن گامی مهم در جهت خانه‌دار شدن آحاد جامعه به ویژه کارگران و اقشار ضعیف و کم‌درآمد است و واحدهای صنعتی بزرگ و کارخانه‌ها می‌توانند با تشکیل تعاونی و استفاده از زمین‌های اطراف کارخانه،امکان ساخت مسکن برای کارگران را در کنار همان واحدهای صنعتی فراهم کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
امروز ۱۳:۳۵

2 راه برای حل مشکل مسکن عمومی کارگری کارمندی و بیکاران وجود دارد 1- دولت اجاره مسکن را به این اقشار ماهیانه پرداخت کند 2- دولت مسکن دولتی بسازد و با نرخ اجاره بها مناسب به این اقشار اجاره بدهد در حال حاضر این روش در اروپا انجام می شود .