آیین افتتاحیه سومین اجلاس همکاریهای اقتصادی بین ایران و آفریقا، صبح امروز یکشنبه ۸ اردیبهشت با حضور رئیس جمهور برگزار شد. این رویداد با حضور نمایندگانی از ۳۸ کشور آفریقایی و ۵۱ هیئت رسمی از این کشورها در تهران برگزار و در ادامه به اصفهان منتقل میشود.
سیدمهدی حسینی، دبیر سومین اجلاس همکاریهای اقتصادی بین ایران و آفریقا از حضور وزرای اقتصادی و تجاری کشورهای مختلف آفریقا، معاون رئیسجمهور زیمبابوه، ۲۰ وزیر و ۲۵ رئیس اتاق بازرگانی در این رویداد خبر داد و اظهار کرد: ۴۰۰ نفر از تجار و فعالان اقتصادی قاره آفریقا به همراه هیئت ایرانی در این اجلاس شرکت دارند.
وی افزود: در تلاش هستیم تا با برگزاری این اجلاس، روابط اقتصادی میان ایران و آفریقا را تقویت کنیم و فرصتهای جدید تجاری و اقتصادی برای هر دو طرف ایجاد کنیم، همچنین سعی کردهایم این اجلاس را هدفمندتر و رویکردگرا برگزار کنیم و تمرکز ما روی چهار حوزه اصلی و استراتژیک اقتصادی است که برای توسعه همکاریهای دوجانبه از اهمیت بالایی برخوردارند.
دبیر سومین اجلاس همکاریهای اقتصادی ایران و آفریقا بیان کرد: اگر زیرساختهای لازم فراهم شود، این افزایش مبادلات میتواند بهطور مداوم و مستمر ادامه یابد و ایران میتواند از فرصتهای اقتصادی قاره آفریقا بهرهبرداری کند.
اصفهان، مقصد آخر فعالان اقتصادی آفریقا
براساس برنامهریزیهای انجام شده، این اجلاس از سهشنبه هفته جاری به مدت سه روز در استان اصفهان ادامه خواهد یافت. این حرکت که با رایزنیهای مداوم مهدی جمالینژاد استاندار اصفهان تحقق یافته، به دنبال استفاده از ظرفیتهای استانهای مختلف کشور و معرفی جاذبههای اقتصادی و صنعتی ایران به شرکای آفریقایی صورت میگیرد.
مهدی جمالینژاد در این رابطه با بیان اینکه آفریقا سرزمین فرصتهای ناشناخته است، گفت: آفریقا با یک میلیارد جمعیت، بازار هدفی بزرگ و یکی از مهیاترین مناطق برای توسعه تجارت خارجی است؛ سرزمینهای آفریقایی ۴۰۰ میلیارد دلار تجارت با کشورهای خارجی دارند که سهم جمهوری اسلامی از این تجارت ۱/۵ میلیارد دلار است و باید افزایش یابد.
به گزارش ایسنا و به نقل از اداره کل روابط عمومی و امور بینالملل استانداری اصفهان، وی افزود: تبیین ظرفیتها، توانمندیها، رونق کسبوکار و تلاش برای تحقق شعار سال از جمله اهداف و رویکردهای اصلی برای توسعه تعاملات اقتصادی با کشورهای آفریقایی است.
استاندار اصفهان با اشاره به برنامههای پیشبینی شده برای برگزاری این اجلاس در اصفهان بیان کرد: با وجود تمایل استانهای دیگر برای میزبانی از این رویداد، اصفهان به دلیل ظرفیتهای صنعتی و اقتصادی و جاذبههای گردشگری، بهعنوان میزبان این رویداد انتخاب شد؛ هدف و رویکرد اصلی استان اصفهان، آغاز و مداومت برای اخذ میزبانی چنین رویدادهای بینالمللی است.
سومین اجلاس همکاریهای اقتصادی ایران و آفریقا که امروز بهطور رسمی آغاز شد، در تاریخ ۱۰ و ۱۱ اردیبهشت به میزبانی استان اصفهان دنبال میشود.
انتهای پیام
نظرات